One moment

Book your tour today: 085-4018272

Algemene Voorwaarden

Om je boeking te voltooien dien je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van African Travels. Wij verzoeken je de Algemene Voorwaarden van African Travels zorgvuldig door te nemen.
Je boeking is pas definitief na een schriftelijke bevestiging (per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres) van African Travels. Vanaf die dag gelden onderstaande regels. Mocht African Travels om welke reden dan ook niet akkoord gaan met jouw boeking dan zal je het bedrag retour gestort krijgen.

Huur je een 4x4 auto via ons?
Dan dien je ook akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van een 4x4 huur. Let op: gemaakte kampeerkosten (van toepassing wanneer bij de campings boeken) bij annulering worden nooit vergoed. Roll overs (over de kop slaan) vallen onder geen enkele dekking.

Garantiefonds GGTO
African Travels is aangemeld bij de Stichting GGTO onder lidmaatschapnummer 1316. Hiermee voldoet African Travels aan de wettelijke verplichting om een garantie aan haar klanten te bieden, zoals bedoeld in artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek. De GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terugkrijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Lees meer >>

Vereniging van Kleinschalige reisorganisaties
Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Lees meer >> 

Calamiteitenfonds
African Travels (KvK 54660416is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Helaas vallen Belgen of andere nationaliteiten niet binnen de garantieregeling. Alleen Nederlanders zullen de premie van €2,50 per boeking afdragen. Lees meer>> 

Paspoort, visa en andere reispapieren
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om te zorgen dat paspoorten, visa, gezondheidscertificaten, bewijs van vaccinaties en andere vereiste documentatie in orde zijn voor de landen die bezocht worden. African Travels kan niet verantwoordelijk worden gesteld indien een van bovenstaande documenten niet in orde zijn. Op de website van www.africantravels.com kun je alle noodzakelijke informatie hieromtrent vinden. African Travels en haar partners zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen, schades of aanspraken als de klant voordat de reis begint niet correcte documentatie en aanhangende zaken in orde heeft.

Verzekering
Een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering is verplicht tijdens al onze reizen. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om er voor te zorgen dat hij/ zij deze verzekeringen heeft en de benodigde papieren aan de gids kan tonen voordat de reis begint. Elke (financiële) consequentie van het niet in orde hebben van bovengenoemde papieren is de verantwoordelijkheid van de klant.

Bagage
Alle bagage en persoonlijke bezittingen zijn ten alle tijden de klant zijn/haar verantwoordelijkheid en African Travels en haar partners accepteren geen aansprakelijkheid voor enig verlies of schade aan de eigendommen van de klant, op wat voor manier dan ook. Per persoon mag iedere klant een tas meenemen van maximaal 20 kilogram en één stuk handbagage. Wij raden voor alle reizen een rugzak of een zachte sporttas aan in plaats van harde koffers (uitzondering voor Luxe reizen).

Risico’s
De klant accepteert dat alle reizen een avontuurlijke aard hebben en een element van persoonlijk risico bevatten. Noch African Travels of een van haar partners zal verantwoordelijk worden gehouden op wat voor manier dan ook voor enig letsel, de dood of schade aan eigendommen, op wat voor manier dan ook ontstaan. De klant stemt hiermee in en stelt African Travels en haar partners niet aansprakelijk voor zulke claims. De klant accepteert de volle verantwoordelijkheid voor alle risico’s tijdens de reis.
African Travels en haar partners voeren alle redelijke controles uit om ervoor te zorgen dat degene die betrokken zijn bij de voorbereiding en uitvoering van uw vakantie zich houden aan de juiste normen. De beschrijvingen, informatie en adviezen in de beschrijving van uw reis worden in goed vertrouwen gegeven, gebaseerd op de meest recente informatie op het moment van publiceren.

Gezondheid
Het is belangrijk om van tevoren te weten of je vaccinaties en malariapillen nodig hebt. Raadpleeg altijd de plaatselijke GGD of dokter om dit te controleren. Ook kun je terecht bij de reisdokter (www.reisdokter.nl).
Je kunt ook terecht op de website www.lcr.nl of bij de Informatielijn Reizigers: 0900-9584. African Travels kan niet beoordelen of een deelnemer met gezondheidsbeperkingen in staat is zonder problemen een bepaalde reis te maken. Hiervoor zal je, in geval van twijfel, naar een arts moeten gaan.
De klant accepteert dat deelnemen aan een reis een bepaalde mate van fysieke gesteldheid en gezondheid vereist en het is de klant zijn/haar plicht om er zeker van te zijn dat hij/ zij medisch fit is om de reis te maken. African Travels en haar partners vereisen een doktersverklaring dat een klant medisch fit is, wanneer een klant ouder dan 65 jaar is.

Autoriteit tijdens de reis
De beslissingen van de gids tijdens de reis zullen ten alle tijden beslissend en bindend zijn. De klant dient ten alle tijden aan de wetten, gebruiken en douane- voorwaarden van de te bezoeken landen te voldoen. Mocht de klant zich niet houden aan het bovenstaande of mocht de klant een last zijn voor de rest van de groep, dan kan de gids besluiten om de betreffende klant van de reis uit te sluiten, zonder teruggave van de reissom. De klant zal op eigen kosten terugkeren naar huis.

Marketing
African Travels en haar partners reserveren het recht om elke foto of video- opname die zij zelf maken tijdens reizen te gebruiken voor marketingdoeleinden of voor advertentiemateriaal en de klant geeft hierbij dan ook toestemming om zulke foto’s of video- opnamen te gebruiken. African Travels zal over de betreffende materialen het copyright hebben. Wanneer een klant foto's aan African Travels ter beschikking stelt voor haar gastenboek of fotogalerij, verwerft African Travels hiermee het recht om genoemde foto's voor marketingdoeleinden te gebruiken, evenals op de website.

Overmacht
Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld oorlogen, mechanische problemen aan voertuigen, het weer, stakingen, rellen en andere onvoorziene omstandigheden die buiten de macht van African Travels ligt kunnen vertragingen of veranderingen aan de reis teweegbrengen. African Travels zal niet verantwoordelijkheid gehouden kunnen worden op wat voor manier dan ook voor dit soort gebeurtenissen of gevolgen daarvan.

Reizen met een open mind
Elk land heeft haar eigen charmes en is anders. Dat weet je en daarom ga je er ook heen. Om eens echt een andere wereld mee te maken en uit het normale leven thuis te stappen. Dit betekent dat je in contact komt met andere gebruiken, culturen en mentaliteiten. Daar doe je het natuurlijk ook voor. Echter, er kunnen altijd bepaalde dingen gebeuren waar van tevoren geen rekening mee is gehouden. Sommige dingen zijn nou eenmaal anders dan thuis. Eten, hotels, vervoermiddelen en infrastructuur verschillen in Afrika van wat wij hier gewend zijn. Houd hier alstublieft rekening mee, zodat eventueel oponthoud of ongemak niet vervelend kan zijn omdat je hier totaal niet op gerekend had.

Wijzigingen door African Travels 
Wij verkopen reizen met een avontuurlijk karakter. Er kunnen zich bepaalde (overmachts-) omstandigheden voordoen die ons noodzaken, ter plaatse of voor vertrek, wijzigingen in route, accommodatie of vervoer door te voeren.
African Travels doet er alles aan om de vakanties uit te voeren zoals beschreven op de website. Deze reizen worden echter maanden vooraf al vastgelegd en soms dienen zich omstandigheden voor waardoor er kleine wijzigingen voordoen in routes, tijden, reisprogramma of vervoersmiddel. Alle touroperators doen altijd hun uiterste best het beste alternatief te bieden.

Groepsgrootte
Per reis staat aangegeven wat het minimaal en maximaal aantal deelnemers is. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval vindt er restitutie van de reissom plaats.

Alleen op reis
Boek je alleen, dan deel je een tweepersoonskamer of tweepersoonstent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht voor zover dit mogelijk is. Wil je verzekerd zijn van een eigen kamer of tent, dan kunnen we die, indien beschikbaar, voor je boeken. De bedragen van de eenpersoonstoeslag vind je bij de aanvullende informatie bij de betreffende reis.

Uitgebreide reisinformatie
Op www.africantravels.com vind je bij iedere reis praktische informatie en een uitgebreide dag-tot-dag beschrijving. Lees deze belangrijke informatie goed door. Ze vormt een onderdeel van de reisovereenkomst. De uitgebreide reisinformatie wordt niet automatisch toegestuurd. Als je geen internet toegang hebt, sturen we je op verzoek graag een afdruk toe.

Betaling en factuur
Je hebt de keuze uit direct online boeken via Paypal of door het bedrag over te maken op het rekeningnummer van African Travels. De reis is pas bevestigd wanneer de betaling geheel ontvangen is. Wanneer de betaling ontvangen is krijg je een bevestiging per e-mail, dat tevens dient als boekingsbevestiging. Controleer de boeking en de namen van de deelnemers. Je dient een minimale aanbetaling van €500 per persoon van de reissom te betalen binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur. Bij boekingen binnen drie weken voor vertrek moet het totale bedrag als spoedbetaling worden overgemaakt. Wanneer je een reis boekt binnen 30 dagen voor de vertrekdatum, dient de volledige betaling binnen 48 uur na ontvangst van de factuur voldaan te zijn. De volledige reissom moet uiterlijk 45 dagen voor vertrek bij ons binnen zijn.

Reisdocumenten en visa
Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je bij vertrek de juiste reisdocumenten hebt. Zorg er voor dat je paspoort na terugkomst nog minstens zes maanden geldig is en nog voldoende lege pagina's heeft. Indien er onvoldoende ruimte is in het paspoort kan de toegang tot een land geweigerd worden en zal de reiziger moeten terugkeren naar het land van herkomst. Voor het huren van een auto in bijvoorbeeld Zuid-Afrika moet men minimaal 3 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Een creditcard is verplicht bij autohuur, vergeet deze niet mee te nemen.

Prijsvoorbehoud
Voor de reizen behouden wij ons het recht voor routes en prijzen aan te passen en door te berekenen. De prijzen van buitenlandse reizen zijn op dit moment vrij van BTW. Indien de BTW-voorschriften worden gewijzigd, dan passen wij de prijzen hierop aan.

Annuleringsvoorwaarden
Wanneer een klant een reis langer dan 56 dagen voor vertrek of meer annuleert, behoudt African Travels een deposito van 25% van de totale reissom. Wanneer een boeking korter dan 55 dagen voordat de reis begint wordt geannuleerd, geldt de volgende annuleringstoeslag: 42-55 dagen - 35% van het totale bedrag, 28-41 dagen - 50% van het totale bedrag, 14-27 dagen – 75 % van het totale bedrag en minder dan 14 dagen voor vertrek - 100% van het totale bedrag.
Elke klant die na de vertrekdatum van een reis deelneemt, of helemaal niet, of juist de reis verlaat voordat deze is beëindigd om wat voor reden dan ook, heeft geen recht op een teruggave van geld van African Travels noch van haar partners, en kan geen aanspraak maken op een claim voor enige extra kosten. Groepsreizen gaan door onder voorbehoud van een minimum aantal klanten. Wanneer dat aantal niet wordt gehaald, behoudt African Travels of haar partners zich het recht voor om de reis te annuleren. Er is dan recht op een volledige teruggave van het totale bedrag. Normaliter is 4 weken voor vertrek duidelijk of de reis doorgaat. African Travels en haar partners behouden zich het recht voor om een reis te annuleren, zonder voorafgaande melding wanneer dit onvermijdelijk is. In dat geval krijgt de klant het reeds betaalde bedrag terug. Dit is de enige verantwoordelijkheid van African Travels en haar partners naar de klant toe en er kan geen andere claim worden neergelegd.

Annuleringsvoorwaarden vliegtickets
Vliegtickets vallen niet onder bovenstaande annuleringsvoorwaarden. Indien je een vliegticket via African Travels hebt geboekt samen met een rondreis of privé safari dan verschillende de annuleringsvoorwaarden per geval. Voor alle zekerheid adviseren wij onze reizigers om een vliegticket annuleringsverzekering af te sluiten, of een annuleringsverzekering voor de hele reis. Dan zijn deze kosten gedekt bij annulering van de reis. 

Wijzigingen
Je kunt je reis wijzigen (datum, route, etc) tegen de aanvullende kosten van €100,- administratiekosten plus eventuele aanvullende kosten die betrekking hebben op de reis. Wijzigingen binnen 56 dagen voor vertrek vallen onder de annuleringsvoorwaarden zoals eerder genoemd plus de eventuele communicatie- en andere onkosten. Alle wijzigingen zijn pas van kracht na een schriftelijke bevestiging van African Travels. 
Eventuele annuleringen van, of wijzigingen in, de verstrekte vliegtickets kunnen alleen op werkdagen en alleen op verzoek van de opdrachtgever plaatsvinden. Indien op verzoek van de opdrachtgever een annulering plaatsvindt van, of wijzigingen worden aangebracht in, reeds gemaakte reserveringen zullen de daaraan verbonden kosten in rekening worden gebracht. Naast de door de dienstverlener in rekening gebrachte annulering- of wijzigingskosten, worden ook €45,- administratiekosten per persoon per gebeurtenis in rekening gebracht.

African Travels bemiddelt eveneens in accommodatie voor- en na afloop van een reis. Annuleringskosten van luchthaven transfers en accommodatie zijn gelijk aan 1 nacht accommodatie mits 7 dagen voorafgaand aan ons doorgegeven. Je hebt geen recht op een restitutie indien een transfer of hotelovernachting binnen 7 dagen voor aanvang worden geannuleerd. 

Speciale wensen
Dieetwensen moeten worden doorgegeven aan African Travels op het moment van boeken. De reisorganisator zal er alles aan doen om tegemoet te komen aan deze wensen maar soms is dit niet haalbaar.

De reissom
Bij elke reis staat precies aangegeven wat inclusief is. Houd rekening met de Lokale Kosten. Dit zijn kosten die verplicht zijn maar direct aan je reisleider betaald dienen te worden en níet aan African Travels.