One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale Parken van Botswana

Beste reistijd voor Botswana

De maanden juni tot september zijn de beste maanden om op safari te gaan in Botswana. Er is weinig kans op regen en het weer is nog steeds lekker warm tijdens de dag. Enorme kuddes klonteren dan samen in de Okavango Delta in deze tijd van het jaar en het maken van een reis ineen mokoro (traditionele kano) is dan meer dan de moeite waard. Botswana is een van de duurste safari bestemmingen in Afrika omdat veel van de parkenontoegankelijk over de weg zijn en je met een klein vliegtuig overal moet komen. De parken zijn echter een van de meest bijzondere en ongerepte van Afrika.

Manier van reizen

De meeste van onze groepsreizen bezoeken een paar dagen de Okavango Delta (primitief kamperen in de Delta) en Chobe National Park (vaak inclusief een boottocht en optionele game drive). Wanneer je de prachtige en exclusieve parken van Botswana wilt bezoeken is een privé safari op maat een aanrader. Je maakt dan een exclusieve reis langs kleine lodges waarbij de groep uit nooit meer dan 8 personen bestaat. 
Een andere optie is het huren van een 4WD. Wees er wel op voorbereid dat de wegen in Botswana ontzettend zanderig kunnen zijn waardoor enige ervaring met een 4WD een must is.