One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale Parken van Kenia

De beste reistijd voor Kenia

De beste tijd om op safari naar Kenia te gaan is wanneer de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten, zebra's en gnoe's neerdalen op de Mara vlakten en achtervolgd worden voor roofdieren. Dit is in de maanden juli tot oktober. Andere Keniaanse parken zijn ook uitstekend om te bezoeken tijdens het droge seizoen, van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober. Met de schaarste aan water tijdens de droge seizoenen hebben de dieren meer de neiging om zich te verzamelen rondom de permanente waterpoelen, rivieren en meren zodat ze voor de toerist makkelijker te vinden zijn. De vegetatie is daarbij minder weelderig wat simpelweg betekent dat het bekijken van een afstand makkelijker is.
African-Travels-Lake-Nakuru-1500-flamingo-kenia-neushoorn.gif African-Trave;s-Ilkeliani-tented-camp.gif 

De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele neushoorns. 

Via ons kun je vanaf 6 dagen door Kenia reizen met een groepsreis. Veel van onze groepsreizen starten in Nairobi en bezoeken eerst de Masai Mara alvorens door te reizen naar Oeganda. Privé safari's en maatwerk reizen zijn eveneens mogelijk. Privé safari's zijn mogelijk voor een low budget, eco lodges en gangbare lodges.