One moment

Book your tour today: 085-4018272

Malawi

Opgericht in 1891, het Britse protectoraat Nyasaland werd de onafhankelijke natie van Malawi in 1964. Grenzende landen Malawi zijn Mozambique, Tanzania en Zambia. Lilongwe is de hoofdstad Blantyre, maar de grootste en belangrijkste commerciële en industriële stad. Terrein van het land bestaat uit plateaus en bergen, maar wordt gedomineerd door het enorme Lake Malawi, 600 km lang en sommige 85km breed, een van Afrika's grootste meren.

Malawi is een land gelegen in zuidoostelijke deel van Afrika en hoort bij de kleinste landen op het continent. De naam Malawi komt van de Malavi, de oude naam van de Nyanja mensen die in het land leven. Vroeger had Malawi een andere naam. Het land werd Nyasaland genoemd toen het een prectoraat van het Verenigd Koninkrijk was. Vanaf 1964 werd het land onafhankelijk verklaard en ging het verder onder de naam Malawi.

De hoofdstad van Malawi is Lilongwe, dat met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van Malawi is. De tweede stad van het land is Blantyre, dat ook wel bekend staat als de financiële en commerciële hoofdstad van Malawi. 

De beste reistijd voor Malawi

De beste reistijd voor Malawi is tussen mei en augustus. Dit zijn de over het algemeen de koelere wintermaanden. Desalniettemin kunnen de temperturen alsnog hoog oplopen, waardoor je snel kunt verbranden. De meeste wilde dieren, zoals nijlpaarden, ‘spot’ je voornamelijk aan het einde van de droge periode. De regenperiode in Malawi is tussen november en maart.

Lake Malawi / Malawi meer

Het Malawimeer is een zuidelijk meer in de Grote Slenk in zuidelijk Afrika. Het meer werd ontdekt door de befaamde Schotse ontdekkingsreiziger en missionaris David Livingstone en stond oorspronkelijk bekend als het Nyasameer, Nyassameer of het Niassameer.