One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nkhotakota Wildlife Reserve, Malawi

Ontdek Malawi met African Travels tijdens een internationale groepsreis of een maatwerkreis.

Ben je dol op wandelsafari's, dan is Nkhotakota Wildlife Reserve de ideale bestemming. Nkhotakota Wildlife Reserve ligt in de centrale regio van Malawi en bestaat uit miombo-bossen met grote stukken hoog gras en af ​​en toe een regenwoudgebied. Hoewel het park moeilijk toegankelijk is, kun je er genieten van tal van activiteiten, waaronder wandelsafari's, vissen en vogels kijken. Wildlife omvat olifanten, buffels, sable en een aantal andere antilopen. Het park is 1800km2 en er lopen een aantal rivieren doorheen, waarvan sommige uitmonden in het meer van Malawi dat niet ver van het reservaat ligt.

De beste reistijd voor Nkhotakota Wildlife Reserve

De beste reistijd voor Malawi is tussen mei en augustus. Dit zijn de over het algemeen koelere herfst- en wintermaanden. De temperatuur kan daarentegen alsnog hoog oplopen. De gemiddelde temperatuur tijdens deze maanden is 24 graden. ’s Nachts kan de temperatuur zakken tot aan het vriespunt. Dit is voornamelijk van toepassing op het noorden van het land. De zomers verlopen over het algemeen vrij nat. Tijdens deze periode, die loopt van november t/m maart, kunnen er enkele flinke tropische buien vallen en zijn er relatief weinig echte zonnige dagen. Er valt dan gemiddeld meer dan 200mm regen per maand. De meeste wilde dieren, zoals nijlpaarden, spot je voornamelijk aan het einde van de droge periode, rond september en oktober, aangezien de dieren op zoek gaan naar water. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!