One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale Parken van Rwanda

Beste reistijd voor Rwanda

Juli tot en met september zijn uitstekende maanden voor een bezoek aan Rwanda. De regentijd is voorbij en de natuur is erg mooi. Het noorden van Oeganda, Kidepo Valley National Park, is het in de periode juli tot en met september nog steeds regenperiode. Houd er rekening mee dat de nachten in het vulkaangebied en de regenwouden van Volcanoes in Rwanda erg koud en vochtig kunnen zijn.

De maanden oktober en november is de korte regenperiode. Hoewel er wel gereisd kan worden dien je rekening te houden met een bui. In december is de regenperiode normaliter voorbij.

Goede maanden om Rwanda te bezoeken zijn januari tot en met maart. Het is over het algemeen droog en warm. Het wild is goed te zien.

Van april tot en met juni is de lange regenperiode. Normaal gesproken valt de meeste regen in april. Houdt er rekening mee dat wegen moeilijker begaanbaar zijn. Het bezoek te voet aan gorilla's en chimpansees is absoluut minder makkelijk.

Vergeleken bij giganten als Tanzania en Namibië is Rwanda maar een postzegeltje op de kaart. Met een oppervlakte van 26.338 km2 is het iets kleiner dan België. Rwanda is dankzij voldoende regen groen en de ligging boven 1500 m draagt daar zeker aan bij. In Rwanda rijd je door het land van de duizend heuvels, les mille collines. Het is dichtbevolkt en het grootste deel van het land gecultiveerd. Toch slaagt Rwanda er in om 10% van het land te beschermen in natuurreservaten. Een deel van de laatst overgebleven populatie berggorilla's leeft op Rwandees grondgebied.

Berggorillas in Volcanoes National Park
Het Volcanoes National Park is één van de beste plekken om berggorilla's in hun natuurlijke omgeving te zien. Tijdens een korte trekking kom je met wat geduld, geluk en doorzettingsvermogen oog in oog te staan met één van de vijf hier levende gorillagroepen. Lukt het om de grote apen van Oost-Afrika van dichtbij te ontmoeten, dan is dat een ervaring om nooit te vergeten.

Om echt te kunnen genieten van dit bijzondere avontuur heb je een goede conditie nodig. De wandeling naar de gorilla's gaat bergopwaarts en is erg pittig.

Entry Facility
Om in aanmerking te komen voor een visum voor Rwanda is het noodzakelijk om een Entry Facility aan te vragen. 
Heb je een groepsreis geboekt dan ontvang je van ons een speciale Invitation Letter die je kunt uploaden bij de aanvraag. Indien je een privé reis gaat maken dan is het reisschema voldoende. Neem voor de zekerheid vooraf nog even contact met ons op. Ook als je er niet uitkomt dan willen wij met alle liefde de aanvraag voor je indienen. Meestal ontvangen we de goedkeuring binnen 24 uur. 

Gebruik de volgende link voor de aanvraaghttp://www.migration.gov.rw/index.php?id=28 

Nog vragen? Neem contact met ons op! We helpen je graag!