One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale Parken Tanzania

Beste reistijd voor Tanzania

Wanneer je naar Tanzania afreist om de Grote Migratie te aanschouwen dan moet je naar de noordelijke parken van Tanzania, de Serengeti en Ngorongoro. De beste tijd voor de Great Migration is waarschijnlijk februari - maart, wanneer de gnoes en zebra's hun jongen hebben. Niet alleen kun je genieten van alle jonge wilde dieren, ook de aantallen roofvogels zijn dan het hoogst. Omdat de kuddes zich ook concentreren ten zuiden van de Serengeti is aan te raden om eveneens je verblijf in dat gedeelte te boeken. De maanden juni tot november is het droge seizoen van Tanzania en eigenlijk de beste tijd om alle parken te bezoeken. (Je kunt altijd de overstap maken naar de Masai Mara in Kenia om daar getuige te zijn van de Grote Migratie). De zuidelijke parken zijn perfect om tijdens deze maanden te bezoeken omdat de dieren dan de neiging hebben zich rondom de waterpunten te verzamelen en daarbij is het dan minder warm en vochtig. 

Mozambique-Beach-&-Bush-Explore-African-Travels-1500-impala.gif African-Travels-ambiseli.gif 

Alle parken in Tanzania hebben zo nu en dan last van regen die over het algemeen in het noorden van maart tot mei valt, en van november tot mei in het zuiden en westen van Tanzania. De wilde dieren hebben tijdens deze maanden de neiging zich meer te verspreiden waardoor de kans op grote aantallen wild kleiner wordt en de game drives minder bevredigend zullen zijn (als je opzoek bent naar grote aantallen).De maanden december tot maart kunnen behoorlijk warm en vochtig zijn, vooral in West- en Zuid-Tanzania, waardoor het minder aangenaam is om veel tijd in de bush door te brengen.

African-Travels-luipaard-land-cruiser-1500.gif African-Travels-tanzania-Tarangire-olifant-1500.jpg-slurf.gif

Via onze groepsreizen heb je de mogelijkheid om de Serengeti en Ngorongoro krater te bezoeken en vaak ook Mikumi National Park. Wie een of meer van de andere prachtige parken van Tanzania wilt verkennen is bij African Travels aan het goede adres voor een privé safari. We maken offerte voor elk budget (camping safari, eco lodges, luxe lodges).