One moment

Book your tour today: 085-4018272

Zambia

Beste reistijd voor Zambia
De beste tijd om in Zambia wilde dieren te spotten is van september tot half november, het einde van het droge seizoen. Enorme aantallen olifanten, grote kuddes buffels, impala's, zebra's en anderen komen dan samen in de Lower Zambezi Valley. De periode april tot september is eveneens een goede tijd om dieren te zien alleen zijn veel wegen dan onbegaanbaar. In november kent Zambia een kleine versie van de Great Migration. 30.000 gnoes verzamelen zich dan in ZambiaLiuwa Plain National Park en de moeite waard om een reis rond te plannen.De Victoria Falls zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen. De Zambezi rivier staat dan het hoogst, de waterval dondert het hardst en de nevel is dan zo erg dat je doorweekt terugkomt van een bezoek aan de waterval. White water rafting op de Zambezi is het beste van augustus tot december, wanneer het water laag staat en de stroomversnellingen snel.

Victoria Watervallen
De Zambezi River klettert hier 100 meter naar beneden, over een breedte van meer dan 1700 meter. Dit creëert één van ‘s werelds meest ongelofelijke natuurfenomenen. De lokale naam voor de watervallen is Mosi-oa-Tunya en betekent ‘de rook die dondert’. Je zult zelf ervaren waarom. Als de rivier op volle snelheid is, buldert het vallende water met een enorm tempo naar beneden en veroorzaakt het een wolk van nevel tot wel 500 meter hoogte.

South Luangwa National Park
In het noord oosten van Zambia ligt een van de allermooiste wildparken van Afrika: South Luangwa. De Luangwa Rivier kronkelt van noord naar zuid door dit reservaat. Water is de levensader, langs de oever liggen vrijwel altijd groene rivierbossen.

In de droge tijd van augustus tot oktober concentreert het wild zich bij de opdrogende lagunes en poelen. Deze periode is dé beste reistijd voor het spotten van groter wild, zoals leeuwen, luipaarden, buffels en de puku.

Kafue National Park
Kafue National Park is het oudste park in Zambia met een oppervlakte van meer dan 22.400km². Kafue National Park biedt een grote diversiteit aan natuurlijke landschappen en ecosystemen. Ga op reis door de immense open Busanga Plains in het noordwesten van het park en de dicht beboste regio's in het zuiden van het park. Daar waar de rivieren Lunga, Lufupa en Kafue stromen is het groen.
In de Plains leven duizenden rode lechwe's, in de meer beboste gebieden houden puku, sable en roan antilopen zich schuil. Oribi. duiker, waterbok, tsessebe, hartebeest, zebra en buffel kunt u niet missen. Leeuw, luipaard en cheetah zijn de grote roofdieren.

Vanwege de rivieren is er in Kafue een rijk vogelleven, meer dan 400 soorten zijn er geteld waaronder de Pel's visuil.