One moment

Book your tour today: 085-4018272

Vrijwilligerswerk via African Travels

African Travels biedt betaalbare en met zorg uitgekozen vrijwilligerswerk projecten en programma’s aan in Zuid-Afrika, Tanzania, Zimbabwe en meer. Onze programma's variëren van het werken met kinderen, maatschappelijk werk, sport en spel, wildlife en onderwijsprojecten. Wij doen ons best om eerlijke prijzen en duidelijke informatie aan te bieden , zodat je weet wat je te verwachten staat en welke ervaring je kunt opdoen.

Onze vrijwilligerswerk organisatie heeft een persoonlijke benadering. Dit betekent dat je in contact zal komen met één persoon gedurende je vrijwilligerswerk en die die extra mijl gaat om je alle informatie te verschaffen die nodig is om antwoord te geven op je vragen over je werk of reis. Onze persoonlijke service is dat wat ons onderscheidt en zorgt dat mensen keer op keer weer terugkomen.

De vrijwilligersprojecten die wij aanbieden zijn klein en met zorg uitgekozen. Je zal niet met 50 vrijwilligers op een project zitten waar je om de beurt de olifant of leeuw z’n welpen mag aanraken!

Geduld
Sommige projecten zijn net begonnen en moeten hun manier van omgang met vrijwilligers nog verbeteren. We stellen lokale mensen in dienst die al langer betrokken zijn bij het project en die dankzij de komst van vrijwilligers nu een betaalde baan kunnen hebben. Dat is onze focus - om deze projecten zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen!

African Travels verbindt zich enkel met projecten die jouw hulp echt nodig hebben en een levens veranderende ervaring bieden. Veel projecten doen het nu goed dankzij de aantallen vrijwilligers maar we geloven ook dat we deze aantallen vrijwilligers in stand moeten houden om aan de behoeften van de projecten te kunnen voldoen en ze in stand te kunnen houden.

Missie
Om unieke en betaalbare vrijwilligersprojecten te kunnen aanbieden aan internationale reizigers waarvan de projecten op de best mogelijke manier kunnen profiteren.

We willen mensen de echte Afrikaanse cultuur en prachtige natuur laten ervaren. Door lokaal te werken en te wonen op of nabij het project, kunnen we echt unieke en betaalbaar vrijwilligerswerk aanbieden in Zuid-Afrika, Tanzania , Zimbabwe en Zanzibar. Door dit op een ethische en verantwoorde manier te doen proberen we jou een andere en betaalbare manier van reizen aan te bieden en tegelijkertijd de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Waarom African Travels ?

Betaalbaar
African Travels richt zich op projecten die zo betaalbaar mogelijk zijn voor potentiële vrijwilligers. Dit is mogelijk dankzij een klein en persoonlijk team op het kantoor van onze partner in Zuid-Afrika en het zo laag mogelijk houden van de overheadkosten. Hoe minder overheadkosten we hebben om te dekken, hoe betaalbaarder de projecten kunnen zijn. Waarom zouden we dit willen doen? Door de prijzen zo laag mogelijk te houden kunnen we de vrijwilligers een betere prijs bieden voor hun vrijwilligerswerk waardoor ze extra geld over kunnen houden voor het reizen of het doneren van giften aan een project.

Project-en selectieprocedure voor vrijwilligers
We laten slechts een kleine groep mensen toe zodat vrijwilligers volledig kunnen worden ondergedompeld in het project. De projecten ontvangen op hun beurt de ondersteuning op de manier waarop het zou moeten. Dit zijn projecten waar je een individu kunt zijn en niet een van de velen bent. African Travels richt zich op het aanbieden van projecten waarbij de hulp ook daadwerkelijk ten goede aan de gemeenschap of de wildlife.

Waar gaat je geld naartoe?
In tegenstelling tot veel andere organisaties, doneren wij 15% van de bijdrage van  vrijwilligers direct aan het project zelf. Als vrijwilliger help je dus niet alleen door het geven van je tijd maar ook door het aanbieden van financiële middelen. Veel grotere organisaties geven geen financiële donaties aan de projecten. We streven ernaar om de kosten van een project zo transparant mogelijk weer te geven. We doen dit om inzage te geven waar jouw geld naartoe gaat. Indien dit niet duidelijk genoeg is kun je altijd contact met ons opnemen met eventuele vragen.

Lokaal gevestigd
Een ander verschil is dat onze partner van de projecten lokaal gevestigd is in Afrika en daardoor direct betrokken is bij de werking van de lokale projecten. Indien nodig doen zij aan extra fondsenwerving voor projecten daar waar het geld het hardst nodig is. Wij bieden ook 24/7 ondersteuning in noodgevallen en zijn altijd beschikbaar om te ondersteunen met eventuele behoeften die vrijwilligers zouden kunnen hebben. Een ander streven is om de gemeenschap te helpen door het aanbieden van lokale werkgelegenheid in een aantal van de projecten.

Flexibiliteit
Wanneer je je bedenkt over het beoogde project dan helpen we je met het vinden van een project dat beter bij je past. Wij adviseren en ondersteunen je bij het boeken van je reis en het selecteren van het juiste project.

Going the extra mile
Ter plaatse zullen de vrijwilligers coördinators er alles aan doen om jouw verblijf zo fijn mogelijk te laten verlopen. Kortom, ook met vragen over weekenduitstapjes en dag tours zullen zij je assisteren.  

Keeping it real
Alle foto's die we gebruiken in de handleidingen en op de website zijn ofwel genomen door onszelf of door vrijwilligers zelf. Wat je ziet is wat je krijgt, niets is in scene gezet.

Pre-departure en feedback
Voordat je vertrekt ontvang je van ons een pre-departure handleiding met informatie over het project, de taken en eisen, alsmede specifieke informatie over de visumvereisten, kledingvoorschriften en andere nuttige zaken. Zodra je vrijwilligerswerk erop zit zullen we contact met je opnemen om feedback te krijgen over je ervaring om op deze manier onze diensten te verbeteren en voortdurend de beste service te kunnen bieden.
Een “certificaat van deelname” is op aanvraag beschikbaar.

Korting op rondreis 10% !!
Indien je opzoek bent naar vrijwilligerswerk in combinatie met een rondreis in de regio van je project of meerdere Afrikaanse landen dan helpen we je graag bij het plannen van een reis. African Travels werkt samen met een aantal betrouwbare en uitstekende overland reisorganisaties alsmede Bazbus. Dus als je meer dan alleen vrijwilligerswerk wilt doen, neem dan contact met ons op en we zullen je adviseren over alle opties. Je ontvangt als je via ons een rondreis boekt 10% korting op de tourprijs.


Klik hier voor een kleine selectie van onze groepsreizen.