One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wild Coast, Zuid-Afrika

De Wild Coast is een deel van de kust van de Oost-Kaap, een provincie van Zuid-Afrika en het ruigere gedeelte van het land. De oneindig groene heuvels, de gekleurde huisjes en ongerepte zandstranden maken dit deel absoluut een bezoek waard!

De regio strekt zich uit van Oost-Londen in het zuiden tot de grens van KwaZulu-Natal in het noorden. Het is de traditionele thuisbasis van het Xhosa volk, en de geboorteplaats van vele prominente Zuid-Afrikanen, waaronder Nelson Mandela en Thabo Mbeki.

African-Travels-tour-zuid-afrika-durban-kaapstad-1500-wild-coast.jpg African-Travels-tour-zuid-afrika-durban-kaapstad-1500-hole-in.jpg African-Travels-tour-zuid-afrika-durban-kaapstad-1500-accommodation.jpg

Veel rivieren monden uit in de zee aan de Wild Coast. In de meest zuidelijke delen van de regio, waar de heuvels lager zijn, veranderen veel rivieren in brede uiterwaarden. Maar in het ruige noorden vind je juist prachtige watervallen die in de zee storten tussen de enorme kliffen, zoals Waterfall Bluff.

De gemiddelde dagtemperatuur langs de kust varieert van 17 ° C tot 28 ° C in januari en 9 ° C tot 21 ° C in juli.

Temidden van de schilderachtige schoonheid van de Wild Coast liggen een paar toeristische dorpen zoals Port St Johns, Coffee Bay, Hole in the Wall, Qolora, Kei Mouth, Morgan Bay en Haga Haga. 

Sorry, we couldn't find any results for
Try your search again or CLICK HERE to see all of our products and services.