One moment

Book your tour today: 085-4018272

Duurzame en verantwoorde safaris

Wij zijn met African Travels gestart om een klein verschil te maken en met elke reis die jij boekt draag je daar aan bij...

Eco toerisme

Net als jij (anders was je niet opzoek naar een vakantie naar Afrika) zijn wij ontzettend reislustig en willen we het liefst 24/7 op pad zijn, nieuwe plekken ontdekken, genieten van de ultieme rust en de geluiden van de bush, wereldkeukens, zonneschijn, schone zeeën en nog veel meer... Om dit voor toekomstige generaties ook mogelijk te maken is het van belang nooit iets op een plek achter te laten, behalve onze voetstappen. Om zo duurzaam mogelijk op reis te gaan geven we je tips en advies en maken we gebruik van zo veel mogelijk eco lodges (accommodaties die de impact op de omgeving zoveel mogelijk minimaliseren) of lodges die een op een verantwoorde manier ondernemen in de vorm van het in dienst nemen van lokale mensen, lokaal eten en lokale scholen financieel ondersteunen.  

Low Budget Safari's

Al onze groepsreizen (overland reizen) zijn low budget safari's. Er wordt standaard gekampeerd in ruime tweepersoons safaritenten met schuimrubber matrassen van ca. 10 cm dik. Een slaapzak, kussen en handdoek dien je zelf mee te nemen op deze reizen. Lees meer >>

Self drive reizen (4x4 huur)

Niets is avontuurlijker dan er zelf op uit te trekken met een eigen 4x4 met kampeeruitrusting. In Zuid-Afrika zijn de wegen prima te doen. In Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Mozambique wordt een self drive vakantie een iets grotere uitdaging. Ook vergen grensovergangen aardig wat geduld en humor. Lees meer>>

Luxe safari's - middenklasse accommodaties

We hebben een aantal standaard luxe safari's in ons reisaanbod opgenomen. Deze reizen zijn echter allemaal te wijzigen naar een op maat gemaakte privé safari. Accommodaties en bezienswaardigheden kunnen worden aangepast geheel volgens jouw wensen. We hebben ook een aantal groepssafari's die overnachten in middenklasse accommodaties. Omdat je met een groep reist zijn de tarieven iets lager dan bij een privé safari.
Liever 4/5 sterren accommodaties in plaats van 3 sterren middenklasse lodges? Laat het ons weten en we maken geheel vrijblijvend een offerte op maat.

Luxe safari's - 5 sterren tot high end accommodaties

We werken samen met een aantal zeer gerenommeerde lokale partners die alleen high end accommodaties gebruiken tijdens de safari waarbij sprake is van responsible tourism. Neem contact met ons op voor een offerte op maat!

Familie safari's

Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat kinderen zich heel snel thuis voelen in Afrika. Overdag kunnen ze naar de wilde dieren kijken en op de warmste uren van de dag bij het zwembad van de lodge vertoeven. Lodges zijn flexibel ingesteld op kinderen. Er zijn vrijwel altijd kindermaaltijden, een kinderbadje, speelgoed, babybedjes en familiekamers aanwezig. Het enige wat wellicht het minst leuke onderdeel van de reis is, is het geven van bepaalde vaccinaties en de dagelijkse malariatabletten. Klik hier voor een voorbeeld familiereis. 

Door het maken van een safari naar Afrika help je het continent en krijg je een onvergetelijk mooie reis.