One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - Privé safari Tanzania | LODGES

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Een prachtige privéreis langs alle highlights van Tanzania waaronder de Serengeti, Ngorongoro krater, Lake Manyara en Zanzibar! Omdat dit een maatwerkreis is is alles aan te passen (verlenging van de reis, alternatieve accommodaties etc). Beschikbaar met Nederlandse of Engelse reisleiding. Overnachtingen vinden plaats in kindvriendelijke accommodaties (midden klasse)!

Download Tour Information

Highlights

Serengeti National Park; Ngorongoro krater; Moshi; Masai dorpjes; Lake Manyara National Park; Zanzibar.

Included

 • Alle beschreven accommodaties met de genoemde maaltijden
 • Alle beschreven transfers en game drives in een privé 4WD safari auto
 • De toegangsprijzen voor de beschreven National Parks en Conservation Area’s*
 • Een Engels sprekende gids tijdens de safari dagen (Nederlands op aanvraag beschikbaar)
 • Drink water tijdens de safari dagen
 • Vlucht Arusha - Zanzibar
 • Vlucht Zanzibar - Dar es Salaam
 • Beschreven transfers op Zanzibar
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per boeking

Excluded

 • Vlucht naar en van Tanzania (los bij te boeken via African Travels)
 • Reisverzekering (Via African Travels beschikbaar)
 • Visa
 • Persoonlijke aankopen
 • Fooien (richtlijn voor de gids is vanaf $25,- per dag)
 • Het wassen van kleding
 • Alcoholische en non-alcoholische dranken
 • Activiteiten op Zanzibar

Please Note

In dit voorstel hebben wij een leuke mix van tented camps en lodges opgenomen. Tented camps zijn eigenlijk bijzonder en sfeervol ingerichte lodges. Je slaapt dan weliswaar tussen canvas muren, maar verder ben je van alle gemakken voorzien zoals stromend water en een eigen toilet. Je kunt hier genieten van de met niets te vergelijken traditionele safari sfeer. Alle maaltijden tijdens de safari zijn in de prijs inbegrepen. Ontbijt en diner wordt dagelijks geserveerd in de lodge waar je overnacht, en tussen de middag zijn er goed gevulde picknick lunchboxes die mee de auto in gaan zodat je in het park op een mooie plek kunt lunchen. In de safari auto zijn een ruim aantal flessen water voor jullie aanwezig. Alcoholische en non-alcoholische dranken in de lodge zijn voor eigen rekening.

Extras/Upgrades

Dit is een standaard familiereis die op aanvraag uit te breiden is, of te wijzigen is. Deze reis is puur een indicatie van de mogelijkheden en prijzen. De kracht van deze safari ligt in de individuele en persoonlijke aanpak. Samen met jullie bedenken, plannen en organiseren we de reis. In overleg kijken we naar zaken als de samenstelling van het gezelschap, de reisduur en het beschikbare budget. Als er dingen zijn die je graag anders ziet, dan is dat geen enkel probleem! Neem voor alle vragen dan ook gerust contact met ons op.

Hotel Pickup

Jullie worden opgehaald op het vliegveld van Kilimanjaro International Airport of Arusha Airport

Itinerary

Dag 1 Aankomst in Tanzania
Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport nabij Arusha, Tanzania worden jullie opgehaald en naar de lodge in Moshi gebracht waar jullie de eerste nacht op Afrikaanse bodem zullen doorbrengen.
Accommodatie: MCF Kilimanjaro Lodge, op basis van logies en ontbijt
Kilimanjaro Lodge is onderdeel van Mama Clementina Foundation. Mama Clementina Foundation (opgericht door onze (schoon)moeder) is een middelbare meisjesschool met Engelstalig onderwijs. Door je verblijf steun je de lokale school en op deze manier kan er voor weinig schoolgeld professioneel onderwijs aan de meisjes worden gegeven. Kilimanjaro Lodge is een eenvoudig guesthouse, maar biedt een zeer vriendelijke service, schone kamers, een grote tuin en een prachtig uitzicht op Mount Kilimanjaro.

Dag 2 Olpopongi Maasai
Na een goede nachtrust worden jullie de volgende ochtend om 9:00 uur opgehaald en rijden jullie naar Olpopongi. Dit gebied ligt op zo'n 80 kilometer afstand, gelegen in West-Kilimanjaro Maasailand. Hier kun je al volop wilde dieren tegenkomen. Dit is de allereerste Authentic Maasai Cultural Village, waar je het leven en de cultuur van de Maasai van dichtbij kunt meemaken en zelfs deel van uit mag maken! In Olpopongi zullen jullie even leven zoals de Maasai! De gebruiken en rituelen worden je bijgebracht, zoals het leren jagen of vuur maken van olifantenpoep. Alles is authentiek, maar wel op een prettige manier aangepast voor de westerse gasten. Jullie krijgen een traditionele lunch voorgeschoteld en in de avond een BBQ buffet. Je krijgt de kans om rond het duur te dansen en in een echte Maasai hut de nacht door te brengen.
Accommodatie: Olpopongi Maasai - Maasai hut, op basis van volpension
Je overnacht in een echte traditionele Maasai hut. Er is wel een Europees toilet en douche aanwezig.

Dag 3 Lake Manyara National Park
Vandaag beginnen jullie aan de echte safari. Vanaf de Masaai hut is het ongeveer 3,5 uur rijden naar Lake Manyara National Park. Lake Manyara is een relatief klein park waar toch heel veel dieren en natuur te zien is. Het park is 320 vierkante kilometer groot en bestaat uit een zeer divers landschap. Er zijn prachtige bossen ontstaan dankzij de ondergrondse wateraanvoer, maar ook kom je hier acacia bomen tegen, open grasvlaktes, moerassen en meren. Lake Manyara staat bekend om haar rijkdom aan vogels zoals pelikanen en flamingo’s. Ook is het een van de beste parken om olifanten van heel dichtbij te zien. Door een goede toevoer van water is het park altijd in goede conditie en is er altijd genoeg water voor de dieren. Het park is daarom in alle maanden van het jaar de moeite van het bezoeken waard.
Jullie brengen de dag hier door met een game drive opzoek naar wilde dieren. Aan het eind van de dag worden jullie naar de lodge gebracht voor diner en overnachting.
Accommodatie: Rhotia Valley Tented Lodge, op basis van volpension
Rhotia Valley is een combinatie van Rhotia Valley Tented Lodge en Rhotia Valley Children’s Home. Twee organisaties met één doel: bijdragen aan de ontwikkeling van de bewoners en de kinderen van het dorp Rhotia. Om het Children’s Home te laten slagen en niet alleen van giften afhankelijk te zijn is de Tented lodge ontstaan. De lodge is in Afrikaanse stijl gebouwd en beschikt over 15 tenten. Van de inkomsten vloeit 20% direct door naar het kinderhuis en daarvan worden lopende kosten van betaald. Als je geïnteresseerd bent in het tehuis is het mogelijk er een rondleiding te krijgen.

Dag 4 Transfer Rhotia Valley – Serengeti National Park
Na het ontbijt vertrekken jullie naar het Serengeti National Park. De afstanden zijn aanzienlijk maar onderweg heb je volop kans om wilde dieren tegen te komen. Wanneer je even wilt genieten van het uitzicht, een foto wilt maken of een giraffe wilt observeren die aan het genieten is van zijn maaltijd dan vraag je je gids om even te stoppen. Eenmaal in het park zal je via een game drive aankomen bij de lodge.
Accommodatie: Serengeti Simba, op basis van volpension
Serengeti Simba Lodge bestaat uit ruime tenten met grote veranda’s, smaakvol en kleurrijk ingericht. Het beschikt over een restaurant met internationale keuken en een zwembad waar je heerlijk in kunt afkoelen na een stoffige safari in Serengeti.

Dag 5 en 6 Serengeti National Park
Jullie hebben nu twee hele dagen om het Serengeti National Park te ontdekken. Het Serengeti National Park dankt zijn naam aan het Maasai woord ‘Siringitu’ wat eindeloze vlakte betekent. De Serengeti is gelegen langs de rift valley en heeft een oppervlakte van 14.763 km2. Een derde van het park bestaat uit grasvlakten. Verder vallen zogenaamde ‘Kopjes’ op, dit zijn bergen grote kiezelstenen die door de erosie tevoorschijn zijn gekomen. In de buurt van de Kopjes is vaak meer begroeiing en daardoor meer wild en gevogelte te zien. Het park is bekend om zijn rijkdom aan luipaarden, cheeta’s, leeuwen en andere katachtige, maar het is de migratie waar de Serengeti misschien wel het meest beroemd om is. Ongeveer 1,5 miljoen gnoes, 200.000 zebra’s en 350.000 gazelles trekken twee keer per jaar zo’n 1900 kilometer om genoeg water en groen gras te vinden om te kunnen overleven. Dit is een geweldige ervaring om mee te maken. Maar ook wanneer de migratie niet actief is, is een bezoek aan de Serengeti zeker de moeite waard.
Elke dag zal je overleggen met de gids hoe de dag eruit zal zien. Extra vroege game drives voor een bijzondere zonsopgang, of liever een game drive eind van de middag. Je kunt ook een hele dag op pad gaan met een picknick lunch. Dit kan ook afhangen van het seizoen en waar de dieren zich op dat moment bevinden. Dit kun je ter plekke overleggen met je gids. Bedenk dat de meeste dieren het actiefst zijn in de vroege ochtend of late middag. Desondanks kun je in de Serengeti luierende leeuwen gedurende de hele dag tegenkomen!
Accommodatie: Serengeti Simba, op basis van volpension

Dag 7 Transfer Serengeti National Park – Karatu
Deze ochtend kun je nog genieten van een laatste game drive in de Serengeti. Rond 12.00 uur rijdt je de Serengeti uit, naar het dorpje Karatu wat vlakbij de Ngorongoro Krater ligt. In de middag zullen jullie de lodge bereiken.
Accommodatie: Simba Karatu Lodge, op basis van volpension
Simba Lodge, gelegen in Karatu, beschikt over romantische kamers, een privé badkamer en een veranda met prachtig uitzicht op de groene tuin. Er is een lounge, restaurant en een zwembad aanwezig waar je heerlijk kunt genieten van de reis.

Dag 8 Ngorongoro Krater
’s Ochtends rijdt je de Ngorongoro krater in. De Ngorongoro ontstond zo'n twee miljoen jaar geleden en is wel bekend als werelds grootste caldera. Een caldera is een krater die gevormd is door vulkanische activiteit, hierbij heeft een implosie in plaats van een explosie plaatsgevonden. De krater is een huis voor zo’n 25000 dieren en bijna alle grote dieren zijn hier te vinden. Behalve grote kuddes zebra's en gnoes vind je in Ngorongoro olifanten, leeuwen, nijlpaarden, jachtluipaarden en in het bijzonder de zwarte neushoorn. Ngorongoro is een onvergetelijke ervaring en wordt ook wel werelds achtste wereldwonder genoemd. Eind van de middag zal je de krater weer uitrijden op weg naar de lodge voor diner en overnachting.
Accommodatie: Simba Karatu Lodge, op basis van volpension

Dag 9 - 13 Transfer Karatu – Arusha Airport & Vlucht naar Zanzibar
Na het ontbijt rijdt je naar Arusha Airport, dit is zo'n 2,5 uur rijden. Hier neem je afscheid van de gids en vlieg je naar het tropische eiland Zanzibar. Zanzibar ligt aan de oostkust van Tanzania. Dit prachtige eiland biedt parelwitte stranden, een heldere blauwe zee en een aangename temperatuur tussen de 25ºC en 35ºC graden. Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht.
Hier zal je 5 nachten verblijven. Er zijn vele activiteiten op het eiland mogelijk, kijk voor wat ideeën op onze website.
Accommodatie: Kilima Kidogo - family cottage, op basis van logies en ontbijt
Iedereen is verrast door dit verborgen juweeltje op Zanzibar. Dit guesthouse is gelegen tussen de dorpen Paje en Jambiani, langs een prachtig wit strand aan de oostkust van Zanzibar. Wat je voorkeur ook is, Kilima Kidogo garandeert je een ongeëvenaarde ervaring in een gewoonweg schitterende omgeving. Er is een restaurant, bar, zwembad en spa aanwezig.

Dag 14 Vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam en dan terug naar huis
Vandaag wordt je naar het vliegveld van Zanzibar gebracht. Vanaf hier vlieg je naar Dar es Salaam vanwaar je vlucht naar huis vertrekt.

Tijdens de safari rijdt je in een vierwiel (4WD) aangedreven auto, voorzien van een speciaal gemaakt panoramadak, wat het mogelijk maakt staande vanuit de auto te fotograferen of te filmen. Onze safari auto’s hebben comfortabele stoelen: allen aan een raamzijde zodat je ook zittend de dieren goed kunt spotten. Je verkeert in het gezelschap van een zeer ervaren en door Makasa persoonlijk geselecteerde gids. Zonder uitzondering uitstekende, Engels sprekende, chauffeurs met een enorme kennis van flora en fauna. Zij zullen je ruim de tijd geven om foto’s te nemen, vragen te stellen, en te genieten van het mooie landschap.

Duurzaam Toerisme
Wij vinden het belangrijk om in de Tanzaniaanse samenleving ons steentje bij te dragen. Dit doen wij en onze lokale partner door nauwe samenwerking met de lokale bevolking en door lokale projecten en kleinschalige (eco)lodges in onze reisvoorstellen op te nemen. Op deze manier ervaar je het echte Tanzania en doen we samen ook iets voor de bevolking terug.

Kosten, gebaseerd op een gezelschap van 4 personen

Bovenstaand reisschema is een met zorg samengestelde reis die echter op aanvraag geheel kan worden aangepast in route, accommodaties etc.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
Gisteren zijn we dan veilig thuisgekomen. Dankzij jullie en je team kunnen we terugblikken op een mooie, onvergetelijke reis, die onze verwachtingen heeft overtroffen. We waren onder de indruk van Tanzania, de mensen, het landschap en het wildleven. Natuurlijk was het fantastisch om de ‘big five’ èn de oversteek van de Mara rivier te kunnen zien, maar de ontmoetingen met bijzondere mensen, met name Ngomi’s moeder, gaven een extra dimensie aan de reis.

Onze dank voor de goede zorgen en begeleiding, waarbij we de personal touch heel prettig hebben ervaren. Ook heel veel dank dat wij Frederick en David als gidsen toegewezen hebben gekregen. Beide zijn hele fijne mensen en we hadden geen betere begeleiders kunnen wensen. Gedurende 10 dagen heeft David ons met humor en geduld veel kennis bijgebracht en hij wist altijd de beste zichthoek voor ons te vinden. Overigens voelden we ons, met hem achter het stuur, ten allen tijde veilig.