One moment

Book your tour today: 085-4018272

Vrijwilligerswerk - The Kingdom Lion Sanctuary

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Werk samen met de bekende leeuw- en natuurbeschermer Kevin Richardson in het Kingdom Lion Sanctuary, gelegen in een Big Five Safari Reserve. Help mee met de zorg voor de dieren, leer over de Big Five en ervaar de Afrikaanse natuur van dichtbij. Richardson is onder andere bekend van Discovery Channel en van een groot aantal films over wilde dieren. Nu maakt hij het ook voor vrijwilligers mogelijk om deel uit te maken van zijn unieke projecten!

Highlights

Meehelpen in dit Lion Sanctuary stelt je in staat om te midden van de magische Big 5 te werken en te leven. Daarnaast heb je de prachtige kans om een kijkje te nemen in het leven en werk van Kevin Richardson en zijn leeuwen. Je dagelijkse activiteiten zullen bestaan uit het assisteren in de Lion Sanctuary, het voeden van de leeuwen, op de neushoorns letten, je bezig houden met antistroperij activiteiten, het bijhouden en onderhouden van de Lion Sanctuary en meewerken bij het runnen van de lodges in het park. Kevin probeert minimaal 1 keer per week bij de vrijwilligers aan te schuiven.

Included

 • Gratis WakaWaka Power oplader per boeking #sharethesun
 • maaltijden
 • accommodatie
 • schoonmaak- en wasservice
 • alle trainingen die nodig zijn voor het doen van je werk
 • Transfer van en naar Johannesburg op maandagen
 • 10% korting op onze rondreizen

Excluded

 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • vaccinaties
 • (reis)verzekering (optioneel bij te boeken)

Please Note

De accommodatie bestaat uit vier hutten in de stijl van hedendaagse Afrikaanse boerderijen (ongeveer 40/50m ²) met een maximum van vier eenpersoonsbedden per hut en een gedeeld douche en toilet. De volgende faciliteiten zijn aanwezig: een centrale woonkamer met zithoek en eetgelegenheden; wasfaciliteiten; gaskoelkast en kookplaten; gasgeisers om in warm water te voorzien; zonne-energie; buitenplaats met mogelijkheid om 's avonds gezellig rond een vuur te zitten; schoonmaak huis twee keer per week; wasgelegenheid voor de was in de buurt op het Welgedacht Game Reserve. Zwembad faciliteiten zijn in de buurt te vinden en kunnen door de vrijwilligers worden gebruikt.

Restrictions

 • Minimum leeftijd 18 jaar
 • Liefde en passie voor dieren en de natuur, lichamelijk in goede conditie.

Extras/Upgrades

 • Eigen kamer is tegen bijbetaling mogelijk

Hotel Pickup

Op maandagen krijg je een gratis transfer van of naar Johannesburg

Itinerary

De drijvende kracht achter dit unieke project is Kevin Richardson, ook wel bekend van televisie als 'Lion Ranger' (National Geographic). Als autodidact dierenkenner heeft Richardson elke bestaande veiligheidsregel aan zijn laars gelapt om dichter bij deze wilde dieren te kunnen komen om met ze te werken. Hij verwerpt veel gemeenschappelijke opvattingen, zoals het idee dat een dier het beste met stokken en kettingen benadert kan worden. In plaats daarvan maakt hij gebruik van liefde, begrip en vertrouwen om een persoonlijke band met hen te ontwikkelen. Kevin probeert minimaal 1 keer per week bij de vrijwilligers aan te schuiven.

Zijn uitzonderlijke methode om de individuele persoonlijkheden van de dieren te leren kennen, zoals wat het dier boos maakt, of juist blij of geïrriteerd, kan omschreven worden als een moeder-kind relatie. Het zorgt ervoor dat de dieren Richardson accepteren als één van henzelf.

Richardson heeft zijn bijzondere relatie met deze grote roofdieren vastgelegd in documentaires, commercials en films. Richardson produceerde ook een speelfilm genaamd 'White Lion', die gaat over het leven van de jonge witte leeuw Letsatsi die tegen alle verwachtingen in overleeft en uitgroeit tot een prachtige volwassen witte leeuw.

Het filmwerk van Richardson is de afgelopen jaren continue uitgebreid, met als gevolg dat hij samen met zijn dieren moest verhuizen naar een groter wildreservaat in het gebied Dinokeng in Pretoria, genaamd The Kingdom Wildlife Sanctuary. In 2011 werd Richardson benaderd door een zakenman die zijn documentaires had gezien op Discovery Channel en hoorde dat hij behoefte had om zijn project uit te breiden. Er werd voorgesteld om het Lion Sanctuary te verhuizen naar dit nieuwe reservaat grenzend aan een Big Five Game Reserve.

Studenten met een tussenjaar en andere vrijwilligers kunnen zich nu opgeven om deel te nemen aan dit project! Je zult werken en leven in het reservaat en van dichtbij ervaren hoe het is om dit draaiende te houden.

Begeleiding en supervisie
De taken zullen dagelijks door de medewerkers van het Lion Sanctuary of door medewerkers van het Big Five Reserve worden besproken met de vrijwilligers.

Taken

Big Five activiteiten in de omgeving
- Controlerende en beschermende taken om de neushoorn tegen stropers te beschermen
- Hekkencontroles en zo nodig het opzetten van nieuwe hekken of reparaties uitvoeren aan bestaande hekken
- Nieuwe wegen aanleggen en onderhoud aan bestaande wegen om in eerder ontoegankelijke gebieden te kunnen komen
- Verwijdering van ongewenste plantensoorten
- Verwijdering van oude hekken om open vlaktes te creëren om het wild te kunnen bekijken, maar ook constante patrouilles om oud draad en oude hekwerken te verwijderen.
-Routine patrouilles in de omgeving om strikken en vallen op te sporen

Lion Sanctuary activiteiten
- Ongewenste plantensoorten wegsnijden, onkruid wieden en reiniging van behuizingen
- Voorbereiding van het voedsel, wat ook het uitsnijden van vlees betekent, het voeden van volwassen dieren en het klaarzetten van pallets met melk voor jonge dieren. Houd er rekening mee dat het vlees dat de leeuwen te eten krijgen afkomstig is van donaties in de vorm van hele karkassen, wat veel geld bespaart. Voorbereiding van het voedsel houdt in dat je het vlees los snijd van het karkas, wat een behoorlijk opgave kan zijn voor mensen met een gevoelige maag. (Dit is geen verplichte taak, maar het wordt wel aangeraden om het te proberen omdat je zo een goed beeld krijgt van wat er nodig is om deze roofdieren gezond te houden)
- Handige mannen of vrouwen kunnen de nachtverblijven van de dieren schilderen of er reparaties aan verrichten.
- Assisteren bij het filmen voor commerciële doeleinden of documentaires wanneer dit plaatsvindt tijdens je verblijf.
- Lopen met de volwassen leeuwen en speelgoed bouwen voor hun plezier.

Parkactiviteiten
- Het bepakken en het opruimen van de safarivoertuigen voor de gasten die een rondleiding gaan maken.
- Handige mannen of vrouwen worden af en toe ingezet voor schilder- of reparatieklussen.
- Op regenachtige dagen administratief werk doen, zoals het archiveren en vastleggen van voeding- en gezondheidsdata van de dieren.
- Door de aard van het werk zijn er vaak nieuwe taken die zodoende nog niet op de activiteitenlijst staan. Er is geprobeerd om de informatie zo nauwkeurig en compleet mogelijk te maken, maar onverwachte situaties en veranderende taken zijn altijd mogelijk. Dit betekent dat er geen week op het reservaat hetzelfde zal zijn en dat het natuurlijk nooit saai is!

Dit kamp voor vrijwilligers is gelegen in het hart van Welgedacht Game Reserve, gelegen aan de zuidoostelijke grens van het Dinokeng Big Five Game Reserve, wat je een echte Afrikaanse safari ervaring biedt. Op elk moment van de dag kun je één van de Grote Vijf tegenkomen. Het kamp is omgeven door een hek om ongewenste bezoekers buiten te houden. Vier rieten hutten met elk vier eenpersoons bedden met eigen douche en toilet zullen je tweede thuis zijn.

Locatie
De naam Dinokeng - een plaats van rivieren - is afgeleid uit de talen van de Batswana en Bapedi die in deze streek woonden. Dinokeng ligt in het stroomgebied van de Olifant en Limpopo Rivieren en dat betekent, volgens sommige Afrikaanse culturen, dat dit een heilige plaats is met helende krachten. Opgericht door de provinciale regering van Gauteng werd het malariavrije Dinokeng Game Reserve officieel geopend op 22 september 2011.

Op een uur rijden van OR Tambo International Airport (Johannesburg) liggen in het gebied van Dinokeng de Roodeplaat en Rust-der-Winter dammen, evenals de steden Cullinan, Rayton, Hammanskraal, Moloto en Refilwe.

Kostenspecificatie
Accommodatie en maaltijden 50%
Projectmanagement 20%
Administratie en marketingkosten 20%
Personeelskosten 10%

Korting
Boek je een combinatie van vrijwilligerswerk met een groepsreis dan ontvang je 10% korting op de rondreis (muv lokale kosten en vliegticket).

Tarieven
1 week €1000
2 weken €1435
3 weken €1925
4 weken €2560

Reviews

Leave a Review
(3) Average Rating:
Reviewed by Michael op
Allemaal goed geregeld en duidelijk. En altijd super vriendelijk en geduldig met mij, ook al had ik best veel vragen.

Het is sommige dagen hard werken. Maar andere dagen ga je juist alleen maar leuke dingen doen om de dieren te verrijken. En soms ga je ook leuke dingen met de groep doen. Zoals op safari en naar de zonsondergang kijken die daar super mooi is.
Ik vond het heel leuk en mooi. En blij dat ik Kevin een paar keer heb gezien en gesproken!
Reviewed by Anoniem op
Ik heb een geweldige ervaring en bijzondere tijd bij Kevin gehad en veel ervaringen opgedaan! Ook de brand was een ervaring en heeft zeker geen negatief gevoel over het verblijf. Alle mensen en begeleiders waren super vriendelijk en alles is goed verzorgd.
Reviewed by Angela op
Perfect geholpen door Marijnke, super ervaring als vrijwilliger bij Kevin Richardson Wildlife Sanctuary graag tot de volgende keer!! Top 5*

Ok, mijn leven is veranderd mijn wereld is geopend! Ik zal nooit meer hetzelfde zijn na deze fantastische ervaring! Alle prachtige herinneringen zal ik voor altijd meedragen in mijn hart. Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb om als vrijwilliger aan het werk te gaan bij Kevin en zijn werkelijk prachtige dieren! Ik ben heel blij dat ik gekozen heb voor een project wat niets te maken heeft met `canned hunting` en absoluut geen `petfarm` is en niet fokt met leeuwen want velen honderden eindigen elk jaar in de jachtindustrie. Ik had mijn `foute` project geboekt via een collega bij een petfarm, een breedfarm voor leeuwen en wat ben ik blij dat mijn ogen van te voren geopend waren door informatie op internet over wat het werkelijke doel is van deze gefokte tamme leeuwen...Ik heb direct afgezegd en toen was het heel moeilijk om een project te vinden wat GOED bezig is met de opvang, bescherming, verzorging en het behoud van wilde en gevangen leeuwen. Ik vond gelukkig via volunteersinafricabeware de `good list` en aan de hand daarvan gaan zoeken, Het bleek echter nog moeilijker een agent te vinden die deze GOEDE projecten aanbood...het is natuurlijk veel makkelijker touristen te lokken met foto`s van knuffelwelpjes... Ik ben Arican Travels ontzettend dankbaar dat zij WEL het verschil maken en verantwoorde projecten aanbieden die WEL bezig zijn met het behoud van wilde dieren!!! Zij zijn een van de weinige die het project bij Kevin Richardson aanbieden en daarbij is de service die zij geven absoluut uitmuntend, top service en 5 sterren waard!! Ik weet niet wat ik zonder alle steun, informatie en advies van Marijnke had gemoeten! En ja ik vroeg 100 vragen...ik kreeg 200 antwoorden hier had ik echt wat aan, zelfs niet 1 keer merkte ik dat ze moe werd van al mijn vragen ;-) ik werd met geduld en veel informatie gerust gesteld voor mijn eerste verre reis alleen! Zij weten echt waar ze over praten, je voelt en merkt de ervaring en hoe professioneel ze te werk gaan. Ik ben zeer tevreden en had het niet beter kunnen treffen! Ik kan en zal African Travels bij iedereen aanbevelen en aanraden, ik weet in ieder geval waar ik moet wezen een volgende keer! Ik kan alleen maar goed spreken over mijn ervaring met African travels! Ik weet dat Marijnke ontzettend veel werk heeft verricht voor mij als klant en dat waardeer ik enorm!! Mijn project was geweldig, ik had echt niet verwacht dat het zo ontzettend super leuk zou worden!! Zelf leek het me erg veel werk-werk en weinig leuke dingen te doen...maargoed ik ging heen om mee te werken aan het behoud van zijn leeuwen, hyena`s en luipaarden en niet voor plezier. Maar the secret is dat er genoeg leuke dingen te doen zijn, elke vrijdagavond was er de braai(gezellig!), zondags op safari(super!), zondags op trip en uiteten(zo leuk!), lion walks zittend in de jeep(amazing!), knuffelen en op de foto met een luipaard(geweldig!) en zo nog meer...maar dat moet je zelf maar ondervinden voordat ik alles verklap :-) en het kan natuurlijk elke keer weer anders zijn! Dat ik het geweldig heb gehad is duidelijk, ik heb voor 200% genoten van elk moment, nieuwe vrienden gemaakt, leuke mensen ontmoet, veel gelachen en lol samen, gekke dingen gezien en bizarre dingen gedaan, zeer veel geleerd, met de dag hield ik meer en meer van zijn dieren en met name de leeuwen hebben mijn hart echt gestolen en ik mis ze nu ik weer thuis ben. Je ziet echt dat zijn leeuwen, hyena`s en luipaarden het goed hebben ze zien er schitterend, stevig en gezond uit. Ik heb me erg thuis gevoeld op het Welgedacht Game Reserve, en daar deed het personeel en de guides erg hun best voor. Guides Jared, Jade, Kara en Lozanne zijn ontzettend leuke, vriendelijke en lieve mensen die er echt voor willen zorgen dat je een onvergetelijke tijd zal hebben en met het hart op de juiste plek...met een groot hart voor dieren. Ik wist ik ben in goede handen, maar belangrijk de dieren daar ook. Het is heerlijk om hun verhalen te horen en van hun ervaringen te leren. Ik had zelfs de eer om ook Kevin zelf te ontmoeten, hij heeft het erg druk en woont niet op de boerderij dus het is geen garantie dat je hem ziet. Maar als je hem spreekt kun je hem alles vragen en met hem discussies voeren. Ik heb hem live zien knuffelen met zijn leeuwen en dat was fantastisch! Ook heb ik meegeholpen aan een officieel onderzoek naar de cognitie van de hyena`s daar en dat was ook weer interessant! Tja ik kan nog wel een boek vol schrijven...maar ik denk dat ik genoeg positief en enthousiast over ben gekomen al :-) oja een tip voor te overnachten(ook weer geregeld dankzij African Travels)...City Lodge OR Tambo in Jo`burg, wat een luxe dat had ik echt nodig na zo`n lange trip uit Noorwegen. Dus African Travels, het was super bedankt en ga zo door!!! Angela