One moment

Book your tour today: 085-4018272

13 dagen - Gorillas & Game Parks | Entebbe-Arusha

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze groepsreis start in Entebbe (Oeganda) en eindigt in Arusha (Tanzania). Tijdens deze 13 dagen heb je de kans om de bedreigde berggorilla's te zien.(optionele extra), de Serengeti, Ngorongoro Crater, de Grumeti en het afgelegen Queen Elizabeth Park met een boottocht over de Kazinga Channel tussen de nijlpaarden en krokodillen. Verder heb je de mogelijkheid om een chimpansee trekking te maken en een bezoek te brengen aan het Genocide Memorial in Rwanda

Download Tour Information

Highlights

Serengeti National Park; Queen Elizabeth National Park; Kazinga Channel game cruise; Ngorongoro Krater; The Grumeti Reserve en de berggorilla's; Lake Victoria.

Included

 • Ngorongoro Crater safari
 • Queen Elizabeth National Par
 • Kazinga Channel game cruise
 • The Grumeti Reserve
 • Lake Victoria
 • Serengeti National Park
 • Ontbijt en dinner wanneer er op de overland truck wordt gereisd (O x 13, D x 13)
 • BBQ
 • kampeer- en accommodatiekosten tijdens rondreis (11 nachten camping en 2 nachten slaapzaal)
 • Volledige uitgeruste overland truck met koelkast, gas, tenten, slaapmatjes
 • diensten van de Engelstalige reisleider en chauffeur
 • advies en backup van de staf
 • alle tol- en wegenbelastingen
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • 24/7 assistentie
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per boeking

Excluded

 • Lokale Kosten: US$395. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • optionele excursies/activiteiten (zie optionele lokale kosten)
 • visa
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttle van/naar het vliegveld
 • slaapzak
 • fooien, alcoholische drankjes en persoonlijke items

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Minimum leeftijd is 18 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 – 39 jaar maar als je een open minded persoon bent tussen de 40 – 65 jaar en je vindt het niet erg om dagelijks in en uit de expeditie truck te klimmen, dan ben je meer dan welkom!

Extras/Upgrades

Download het tour dossier.

Hotel Pickup

Vertrek vanuit Entebbe Backpackers Hostel waar de dag voor aanvang van de tour om 15:30 uur een ontmoeting met de groep zal plaatsvinden

Itinerary

13 dagen - Gorillas & Game Parks | Oeganda, Rwanda, Tanzania
Entebbe - Arusha

Dag 1 OEGANDA
Entebbe, Kampala, Lake Victoria, trommelmarkt en de evenaar, Mbarara, Kalinzu Forest.

Dag 2 OEGANDA
Queen Elizabeth National Park inclusief een boottocht waarbij je wilde dieren kunt spotten.
Optioneel: Chimpanzee trek in het Ugandan forest.

Dag 3 OEGANDA
Ochtend game drive in het Queen Elizabeth National park, Kabale of Lake Bunyoni.

Dag 4 - 6 OEGANDA - RWANDA
Kisoro, Kigali.
Optioneel: Mountain gorilla trek in of het Parc National des Volcans (Rwanda) of Bwindi Impenetrable Forest (Oeganda), bezoek aan een weeshuis, Batwa trail, golden monkey trekking, bezoek aan het graf van Dian Fossey, Genocide Museum en Memorial.

Dag 8 - 13 TANZANIA
Rusomo Falls, Mwanza, game drives in de Serengeti, The Grumeti, game drives in de Ngorongoro Crater onder begeleiding van een professionele safarigids, Mto Wa Mbu markten, gezellige bbq bij aankomst in Arusha.
Optioneel: wandelsafari en avond game drives in de Grumeti, Olduvai Gorge Museum, bezoek aan een Maasai dorpje.

NB: bovenstaand reisschema is slechts een indicatie waar lichtelijk vanaf geweken kan worden. Een safari is een reis en echte reizen in Afrika ontwikkelen zich gaandeweg en hebben een avontuurlijk karakter. Sta open voor het onvoorspelbare.

Wij zijn de enige Nederlandse partner van deze lokale groepsreisorganisatie. We werken met ze samen omdat ze al meer dan 30 jaar ervaring hebben met overland reizen door Afrika, allemaal gepassioneerde reisleiders in dienst hebben met liefde voor het continent en het vak, goede en degelijke spullen gebruiken (zowel het vervoersmiddel als tenten en keukenspullen) ze geen grote corporatie zijn waar jij als reiziger slechts een nummertje bent.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(3) Average Rating:
Reviewed by Jodie op
It's the connections with people, animals and the amazing African landscapes that makes this trip incredible! This trip includes some amazing experiences from Gorillas, chimp walks, having hippos outside your tent, camping in national parks, masai village visits, to travel in the big yellow truck. Made all the better by the people you get to share them with. We had the loveliest drive Angelo who kept us all safe and happy with his beautiful, happy and positive nature. Our tour guide Derek was exceptional. His Knowledge and connection to Africa, it's animals and people made for interesting and insightful commentary. He did an excellent job setting, meeting and exceeding our expectations throughout the trip. Most importantly Derek took the time to connect with everyone in the group creating lasting friendships!
Reviewed by PJ op
This tour was amazing, went in with huge expectations and was still blown away. Absolute Africa brilliant every step of the way, tour guide, Derek, could not have been better. If your looking for a tour around 2 weeks can't recommend this one highly enough.
Reviewed by Anoniem op
De highlights van mijn reis waren de Gorilla's, Golden Monkeys en de Serengeti. Een uitstekende gids die helemaal idolaat van afrika is, zorgde ervoor dat alles als de gesmeerde bliksem liep!