One moment

Book your tour today: 085-4018272

24 dagen - Zuidelijke Cirkel

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Start en eindpunt Johannesburg. Wil je alle hoogtepunten van Zuidelijk Afrika in een reis bezoeken? Dan is de Zuidelijke Cirkel een geweldige rondreis waarbij vijf landen worden bezocht: Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Malawi. Tijdens deze reis zie je zowel de overeenkomsten als de verschillen van deze landen. Van de uitgestrekte landschappen van Botswana tot de weelderige wouden van Zambia, van de theeplantages van Malawi tot ontwikkelde steden en rurale gebieden, goede infrastructuur tot hobbelige zandwegen!

Download Tour Information

Highlights

Bezoek aan zes landen; Mozambique, Chobe boot cruise; Victoria Falls; Kanotocht op de Zambezi; Luangwa National Park; Malawi meer; Kruger National Park, game drives in open voertuigen. OPTIONELE ACTIVITEITEN: Wildwater raften; Bungee Jumping; Snorkelen; Luangwa Night Drive

Included

 • Lokale kosten: n.v.t.
 • Genoemde hoogtepunten
 • Accommodatie
 • Vervoer per overland truck
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Reisleider
 • Tenten en slaapmatjes
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per boeking

Excluded

 • Visa
 • Reisverzekering
 • Vluchten (optioneel bij te boeken)
 • Airport transfers
 • Alcoholische drankjes en persoonlijke items
 • Fooien

Please Note

ACCOMMODATIE 7 nachten in lodge, 16 nachten kamperen. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaald. Bij de pre- en postnights kun je wel een éénpersoonskamer aanvragen (deze zijn slechts beperkt beschikbaar). Je betaalt dan €60,- per nacht in plaats van €49,- per nacht. MAALTIJDEN Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

 • Olifanten Safari
 • White-water Rafting
 • Bungee Jumping
 • Scuba Diving
 • Luangwa Night Drive
 • Deep Sea Fishing

Hotel Pickup

Vertrek vanaf Greenfire Lodge Johannesburg om 06:30 uur op dag 1 van de tour. Pre- en post tour accommodatie beschikbaar, evenals transfers

Itinerary

Wil je alle hoogtepunten van Zuidelijk Afrika in een reis bezoeken? Dan is de Zuidelijke Cirkel een geweldige rondreis waarbij vijf landen worden bezocht: Zuid-Afrika, Botswana, Mozambique, Zambia en Malawi. Tijdens deze reis zie je zowel de overeenkomsten als de verschillen van deze landen. Van de uitgestrekte landschappen van Botswana tot de weelderige wouden van Zambia, van de theeplantages van Malawi tot de ontwikkelde steden en rurale gebieden, goede infrastructuur tot hobbelige zandwegen.

Je brengt een bezoek aan een paar van Afrika’s beste wildreservaten waaronder Chobe National Park, South Luangwa en Kruger Park waar je een grote verscheidenheid aan dieren in hun natuurlijke habitat zult zien.

Dag 1: Johannesburg - Francistown
Vertrekkend van Johannesburg bij de Greenfire Lodge om 06:30, zetten we onmiddellijk koers naar de grens met Botswana. Na de immigratieformaliteiten reizen we verder naar Francistown en ons kamp. ’s Avonds maken we ons vertrouwd met de procedures voor deze expeditie tijdens de warme maaltijd. We kamperen deze nacht.
Maaltijden: diner
Inclusief:
– Scenic Drive door Zuid-Afrika
– Botswana

Dag 2: Chobe National Park
Deze ochtend reizen we door de Chobe woudreservaten tot aan de machtige Choberivier en het aangrenzende Chobe Nationaal Park waar reusachtige kuddes olifanten zich verzamelen aan de oevers van de rivier om te drinken en te badderen in de modder. Na een uitgebreide namiddag game drive in het Chobe Nationaal Park, steken we de grens over en zetten koers naar de Victoria Watervallen, waar we de komende nachten zullen doorbrengen in het comfort van de Greenfire Victoria Falls Inn.
Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner
Inclusief:
– Chobe boottocht
– Zimbabwe

Dag 3-4: Victoria Watervallen
Gedurende ons verblijf in Victoria Falls Zimbabwe zullen we zowel de spectaculaire watervallen bekijken, als de andere bezienswaardigheden in de “Afrikaanse Hoofdstad voor Avontuur”. Wie op zoek is naar adrenaline kan zich aan een Bungeejump wagen, White Water Rafting of een rondvlucht boven de Falls boeken (zelf te bekostigen). Eén avond genieten we van traditionele dansen en een “braai” aan het zwembad. Op de laatste avond eten we in een plaatselijk restaurant (zelf te bekostigen). We zullen af en toe Zambia doorkruizen en kamperen we op de oevers van de Zambezi.
Inbegrepen dag 3: Inbegrepen: ontbijt, diner
Inbegrepen dag 4: ontbijt
Optionele activiteiten:
– Scenic Helicopter Flight boven de watervallen
– White water Rafting
– Bungee jump
– en veel meer...
Inclusief:
– toegang Victoria Falls watervallen

Dag 5: Kafue Kamp
Terwijl we de originele spoorwegbrug oversteken, werpen we een laatste blik op De Watervallen alvorens Zambia binnen te rijden. Vandaag reizen we door zuidelijk Zambia naar de Lower Zambezi Valley tot in Kafue, waar we ons kamp voor de nacht zullen opslaan. Ontspan aan het zwembad en bereid je alvast voor op het kanoavontuur dat je de aankomende dagen te wachten staat.
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner
Inclusief:
– reis voor het landschap van het zuiden van Zambia
– nacht langs de Kafue rivieroever

Dag 6-8: Zambezi kanotocht
De Zambezi rivier behoeft weinig introductie; een machtige rivier die zich een weg baant tussen enkele van de beste wildernisgebieden van Afrika, wat resulteert in iets dat enkel kan omschreven worden als het beste kanoavontuur ter wereld. Er is geen betere manier om van dichtbij wild te zien dan vanuit een kano. We zullen twee nachten doorbrengen in het wild kamperend op de oevers van de rivier. Op de derde dag worden we per boot terug naar Kafue gebracht voor een aangename douche en een warm maal (zelf te bekostigen).
Inbegrepen dag 6 en 7: O, L, D
Inbegrepen dag 8: O, L
Inbegrepen:
- 2 dagen kanoën
- wildkamperen langs de oevers van de Zambezi

Dag 9: Luangwa
Weer terug op de truck reizen we verder naar de Zambiaanse hoofdstad Lusaka en vervolgen onze weg verder langs de “Great East Road” tot aan onze volgende overnachtingsplaats. We zullen een zo groot mogelijke afstand afleggen.
Inbegrepen: O, L, D
Inbegrepen:
- reis door ruraal Zambia
- Lusaka

Dag 10 - 11: Luangwa National Park
Onze volgende bestemming is het Luangwa Nationaal Park, waar we twee nachten kamperen langs de oevers van de rivier die bekend staat om zijn nijlpaardenpopulatie. Gedurende ons verblijf hier zullen we deelnemen aan game drives in het park op zoek naar de ongrijpbare Luipaard en andere diersoorten die dit park tot één van de beste van Afrika maken. Optionele night drive (zelf te bekostigen).
Inbegrepen: O, L, D; O, L, D
Inbegrepen activiteit:
- Entree South Luangwa National Park
- Game drive
- Camping met uitzicht over de rivier

Dag 12-13: Malawimeer
Vandaag rijden we Malawi binnen. Onze eerste stop is Lilongwe, de hoofdstad. Na ons te hebben volgeladen met boodschappen en curiosa, vervolgen we onze reis verder in de richting van Lake Malawi , een indrukwekkende zoetwater zee. Snorkelen, de zandstranden en de vriendelijke dorpsbewoners vormen de hoogtepunten. We verblijven hier twee nachten en kamperen letterlijk op het strand. Tijdens één van de avonden genieten van een maaltijd die zelf bekostigd dient te worden.
Inbegrepen dag 10: O, L, D
Inbegrepen dag 11: O, L
Optionele activiteiten:
– Snorkelling
– Boöttochten
– Dorpswandelingen
– Fietstocht
Inclusief:
– Lake Malawi

Dag 14 - 15: MULANJE MASSIVE
We reize verder zuidwaards richting Mount Mulanje. Een imposante berg van graniet die 600 m boven de bossen en thee plantages uit toornt. Dit bos bestaat voornamelijk uit Mulanje cederhout, de nationale boom van Malawi.
We kamperen twee nachten in deze omgeving en maken een wandeling naar het plateau om van het schitterende uitzicht te genieten.
Inbegrepen: O, L, D
Activiteit:
- reis door het lanschap van Malawi
- wandeling naar Mount Mulanje

Dag 16: CHIMOIO
Via Blantyre reizen we af naar Mozambique. Een flinke afstand via de Tete corridor, via de Zambezi River, de bergen aangrenzend met Zimbabwe In de buurt van Chimoio overnachten we en genieten we van een maaltijd in een lokaal restaurant (op eigen kosten).
Maaltijden: B L
Inclusief activiteit/hoogtepunt:
– Schilderachtige rit door Tete corridor

Dag 17: VILANCULOS
We laten de wildernis achter ons en reizen vandaag naar de vele bruisende dorpjes langs de kust. Onze volgende stop is Vilanculos - aan de kust van de warme azuurblauwe Indische Oceaan, met uitzicht op de idyllische Bazaruto Archipel. Wij brengen de nacht hier door aan het strand. Vanavond genieten we van een maaltijd in een lokaal restaurant (eigen kosten).
Inbegrepen: O, L.
Optionele activiteiten:
– Snorkelen
– Boottocht
Inclusief:
– Vilanculos
– Strand van de Indische Oceaan

Dag 18 - 20 : INHAMBANE
We reizen verder naar het zuiden verplaatsen via de kust en stoppen onderweg bij Maxixe. Hier staat een boottocht op een traditionele Dhow gepland terwijl de truck verder rijdt om ons te ontmoeten in de oude handelshaven van Inhambane. Hier verkennen we de bruisende lokale markt voordat we doorgaan naar ons kamp op het strand. We zullen 3 nachten overnachten in iets meer comfort van een tentje in de buurt van Barra. Tijd om te ontspannen, te snorkelen en te genieten van de zon. Er is de mogelijkheid om te duiken (eigen kosten).
Maaltijden: B L D; B L D; B L D
Optionele activiteiten:
- Duiken
- Oceaan safari's
- Snorkelen
Inclusief Hoogtepunten / Activiteit:
- Inhambane
- Dhow trip

Dag 21 Maputo
Vandaag steken we de grote stromen over en rijden we door de bossen van Cashewnoten naar onze laatste stop in Mozambique - de hoofdstad Maputo. In de middag komen we daar aan. (Diner eigen kosten)
Maaltijden: B L
Inclusief Hoogtepunten / Activiteit:
- Maputo

Dag 22: Kruger National Park
Maputo beschikt over een interessante, bijna Latino-cultuur van straatcafes en markten, en we zullen de ochtend doorbrengen en deze en de andere attracties van deze eens grandiose stad te bekijken. In de middag keren we terug naar Zuid-Afrika en rijden naar het Kruger National Park om die nacht te kamperen.
Maaltijden: B L D
Inclusief Hoogtepunten / Activiteit:
- Kruger Park
- Game drives

Dag 23: Kruger National Park - Hazyview
Geen enkel bezoek aan Afrika is compleet zonder een bezoek aan Kruger. We brengen de hele dag door met het kijken naar dieren in Zuid- Afrika’s eerste National Park. In de late namiddag leggen we de korte afstand af naar de Greenfire Lodge Hazyview, gelegen in een van de inheemse bossen op de oevers van de Sabie rivier.
Inbegrepen: O, L, D
Inclusief Hoogtepunten / Activiteit:
- hele dag game drives in Kruger

Dag 24: Johannesburg
Een rustige start vandaag. Na te hebben genoten van een wandeling op het domein, vangen we de terugreis richting Johannesburg aan. We komen terug bij de Greenfire Lodge Johannesburg in de late namiddag.
Inbegrepen: O

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaard lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. Hun filosofie is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

IMPORTANT INFORMATION
For this tour, an open and flexible mind is essential to deal with the detours, delays and other inconveniences encountered in developing countries. A sleeping bag, towel and pillow are required for this tour. Visas are required by all nationalities for Mozambique, and by some for Malawi, Zimbabwe and Zambia; these are the client’s responsibility and must be obtained in advance. Seasonal precautions against malaria are advisable and are locally obtainable. A small daypack is advisable for the hike on Mulanje. The recommended currency for this tour is the US Dollar, in small denominations. Our price includes all transport, accommodation, entry fees and permits, game drives and walks, Victoria Falls entry, canoe trip, group equipment, professional guides and most meals. Alcohol, soft drinks, curios, tips, visas, taxes, and optional excursions are for the client’s own expense. Before departure clients will be required to enter into an agreement agreeing to our booking conditions and general information. Clients are required to have their own comprehensive personal travel insurance.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: