One moment

Book your tour today: 085-4018272

18 dagen - Zuid-Afrika rondreis KAMPEERREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze kleine groepsreis start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad. Een prachtige reis door de Rainbow Nation (de Regenboognatie) met kamperen, trektochten, game viewing en historische en culturele bezoeken in Zuid-Afrika! De hoogtepunten zijn onder meer Mpumalanga Panorama Route; Kruger National Park;Swaziland;Zululand; Drakensberg; Lesotho; Garden Route & Karoo; Kaapstad - Cape Point & Tafelberg!

Download Tour Information

Highlights

Mpumalanga Panorama Route; Kruger National Park;Swaziland;Zululand; Drakensberg;Lesotho; Garden Route & Karoo; Kaapstad - Cape Point & Tafelberg.

Included

 • Maximaal 12 mensen
 • 6 nachten in guesthouse en 11 nachten kamperen
 • Alle entree van genoemde activiteiten
 • Kampeerbenodigdheden (kookspullen, tenten en matjes)
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving: 17 x ontbijt; 15 x Lunch, 14 x Diner
 • Professionele gidsen
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per booking #sharethesun

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • slaapzak
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Participatie kamperen met warme douche faciliteiten (11 nachten). African Travels zorgt voor matjes en stoelen met rugleuning. De tenten zijn groot en gemakkelijk op te zetten. 3 nachten in een guesthouse met en suite faciliteiten, en 3 nachten in chalets met kamers met gedeelde faciliteiten. Limited Participation: Een noodzakelijk onderdeel van de safari is de deelname aan bepaalde werkzaamheden. Van het opzetten van de tent tot het inpakken van de truck in de ochtend – dit is allemaal onderdeel van jouw avontuur. Je reisleiders zullen alle maaltijden voorbereiden maar we vragen de deelnemers wel om af en toe (op rotatie) mee te helpen met het op- en afruimen en de afwas. Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel plezierig als iedereen zijn steentje bijdraagt en we samen werken om de dag efficiënt te laten verlopen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Reis je alleen en geef je de voorkeur aan een eigen tent/kamer? Voor €205 extra behoort dit tot de mogelijkheden (single supplement).

Hotel Pickup

De reis start om 06:30 uur op dag 1 van de tour vanuit Rivonia Road Lodge, Johannesburg. We adviseren de dag ervoor al te arriveren in Johannesburg. Een extra nacht kunnen wij voor je bijboeken!

Itinerary

18 dagen - Zuid-Afrika rondreis Johannesburg naar Kaapstad KAMPEERREIS
Deze kleine groepsreis is ook beschikbaar als accommodatiereis (niet kamperen).

Deze kleine groepsreis start in Johannesburg en eindigt in Kaapstad. Een prachtige reis door de Rainbow Nation (de Regenboognatie) met kamperen, trektochten, game viewing en historische en culturele bezoeken in Zuid-Afrika! De hoogtepunten zijn onder meer Mpumalanga Panorama Route; Kruger National Park;Swaziland;Zululand; Drakensberg;Lesotho; Garden Route & Karoo; Kaapstad - Cape Point & Tafelberg!

Dag 1 JOHANNESBURG tot MPUMALANGA [camping L, D]
[O = Breakfast, L = Lunch, D = Dinner]
We beginnen de groepsreis om 06:30 uur vanuit Johannesburg en we rijden naar het oosten in de richting van Mpumulanga. Het fraaie landschap wordt gekarakteriseerd door bergen, panoramische bergpassen, valleien, rivieren, watervallen en bossen. We zullen kamperen in de plaats Pilgrims Rest, waar men vroeger goud dolf en wat nu een levend museum is, teruggaand tot het jaar 1873. We bezoeken deze bijzondere en eigenaardige plaats, de Mac Mac watervallen en het uitkijkpunt God’s Window.

Dag 2 & 3 KRUGER NATIONAL PARK [camping O, L, D]
In dit grote en geweldige land voor game viewing ervaren we dit het beste met spannende game drives. Bekijk de leeuw, olifant, neushoorn en andere dieren uit de Afrikaanse wildernis. Game drives vinden plaats vroeg in de ochtend en in de middag en zullen ons tot dicht bij de wilde dieren brengen.

Dag 4 KONINKRIJK SWAZILAND [blokhut O, L, D]
Het bergachtige Koninkrijk Swaziland is één van de 3 monarchieën van Afrika, bestuurd door Koning Msati III. De Swazi’s zijn trots op hun traditionele leefwijze en culturen. Te voet ontdekken we het Malolotja reservaat, waar we kunnen genieten van het schilderachtige en bergachtige landschap, de zeldzame vogels die daar leven en de 95 meter hoge Malolotja waterval. We overnachten in blokhutten met fantastische panoramische uitzichten.

Dag 5 & 6 ZULULAND [camping O, L, D]
Nadat we de ambachtelijke markten in de buurt van Mbabane hebben bezocht, reizen we weer terug Zuid-Afrika in. KwaZulu Natal is één van de laatste toevluchtsoorden voor de bedreigde neushoorn populatie. We maken een game drive in de verwachting dit oude schepsel te zien en we stoppen bij de waterplassen om de wilde dieren hun dorst te zien lessen aan de waterkant.

Dag 7 & 8 DRAKENSBERGEN [camping O, L, D]
We reizen verder naar het zuiden, naar de bergketen de Drakensbergen. Aan de voet van deze bergen verblijven we twee nachten. Zo hebben we genoeg tijd om over de prachtige bergpaden te wandelen, waar we zoeken naar de bekende Bushman rotsschilderingen, of gewoonweg genieten van de spectaculaire uitzichten die dit gebergte biedt.

Dag 9 & 10 LESOTHO [chalets O, L, D]
We reizen door de torenhoge rode zandstenen rotsen van Golden Gate op weg naar Lesotho. Typische en soms eigenaardige dorpjes bieden interessante rustpunten tijdens onze route. We steken de grens over en reizen door naar het zuiden van Lesotho, om te overnachten in onze chalets in Malealea. Deze lodge ligt genesteld in de bergen en is onze uitvalsbasis voor 2 nachten. De volgende ochtend staan we vroeg op en brengen we de dag door met een trekking door de ruige bergen, onder begeleiding van onze lokale gids en zijn pony.

Dag 11 KAROO [guesthouse O, L]
De groepsreis gaat verder en we dalen af vanuit de hooglanden van Lesotho op weg naar de Grote Karoo. Deze uitgestrekte halfwoestijn bedekt het grootste gedeelte van centraal Zuid-Afrika. Het gebied is bekend geworden door de schaap- en struisvogel industrie, en de stalletjes aan de rand van de weg die handgemaakte windmolens verkopen.

Dag 12 ADDO ELEPHANT NATIONAL PARK [camping O, L, D]
Addo Elephant National Park is een succesvol conservatie park met een uniek wildlife gebied, beroemd door de Addo Elephant. We gaan erop uit en maken game drives op zoek naar de olifant, de zwarte neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. Door game viewing in de avond aan verlichte waterplassen hebben we ook de mogelijkheid om de nachtdieren te bewonderen.

Dag 13 & 14 TSITSIKAMMA [camping O, L, D]
De inheemse Tsitsikamma bossen omringen de camping bij Storms River, en we maken wandeling naar de Storms River Gorge en langs de rotsachtige kustlijn. Hier heb je de mogelijkheid om ‘s werelds hoogste bungeejump te maken (op eigen kosten). In het goede seizoen kunnen we zelfs walvissen zien (juli tot november).

Dag 15 OVERBERG [camping O, L, D]
Nadat we beroemde Knysna Heads bezocht hebben, die over de zee uitkijken bij de ingang van de kalme Knysna lagune, reizen we verder naar het zuiden met de Garden Route. We rijden langs de kust voordat we de binnenlanden indraaien, door het prachtige landschap van de Overberg regio. Aan de rand van de Kaapse Wynlanden brengen we de nacht door.

Dag 16 & 17 KAAPSTAD [guesthouse O]
We bezoeken Stellenbosch voor een keldertour en om te genieten van wijnproeverijen. Ook brengen we een bezoek aan Kaapstad en de vele attracties van deze ‘mothers city’. We bezichtigen Cape Point, Kaap de Goede Hoop, Chapman’s Peak drive, de haven in Hout Bay, we genieten van de beroemde stranden en van het V&A Waterfront. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Robben Island (op eigen kosten). Er zijn maaltijden verkrijgbaar bij de verschillende restaurants in de buurt (op eigen kosten).

Dag 18 KAAPSTAD - EINDE REIS [O]
‘s Ochtends beklimmen we de Tafelberg om het fantastische uitzicht over de Tafelbaai en Kaapstad te bewonderen. ’s Middags is er tijd om last minute souvenirs in te kopen of om lekker lui op het strand te liggen om van de zon van de Kaap te genieten. De reis eindigt om ongeveer 18.00 uur.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Duurzaam Toerisme
Tijdens de reis verblijven we in het koninkrijk Lesotho waarmee we de Malealea gemeenschap ondersteunen. We overnachten in de Malealea Lodge die sterke banden onderhoudt met de gemeenschap in hun omgeving.
Lokale gidsen, overnachting in een lokale lodge gerund door lokale mensen en waar al het voedsel bestaat uit verse producten afkomstig van de lokale dorpen op een verantwoorde en duurzame manier geteeld. Hierdoor dragen we bij aan een inkomen en een betere levensstandaard voor de Malealea dorpen en de lokale gemeenschap.
We zullen een wandeling maken in het gebied onder leiding van een lokale gids Basotho (ondersteund door zijn trouwe Basotho pony die de lunch draagt). Deze dag is een prachtige gelegenheid om de lokale mensen te leren kennen - vragen te stellen. Wees niet terughoudend, Basotho mensen zijn erg vriendelijk en delen graag hun land met reizigers.

Reviews

Leave a Review
(4) Average Rating:
Reviewed by carola op
Hello everyone, first of all I would like to express my appreciation of Annika and Greg with regard of them guiding us through beautiful South Africa. This was my third tour through Southern Africa, however the former two I did with another company. Annika not only did a really, really great job on cooking ( always extremly delicious, including her deserts ;o) ) but was always also very concerned about organizing things for us and helping us weherever she could. Also the information on animals, culture and people she provided where extremely interesting. This also applies for Greg who moreover proved to be a very good and experienced driver with whom even 20 cm close to a steep downhill or on a road baldy eroded one felt safe and secure. He also displayed very good manners and was also always willing to answer questions or help us whenever we needed any. Actually his pasta also was very good. Please take good care of these very, very good team..
Reviewed by Helen op
I have once again enjoyed a tour with your company. I will be back againa. The guides were brilliant!
Reviewed by Bram en Dineke op
We did the Scenic route (camping trip) together with Jerry and Chris P. First of all i'd like to say they are a great team. They helped us and gave us an unforgettable trip. When we came together in the Hotel in Johannesburg the first thing Chris said that we had to live like a family. And we did. We saw the amazing rocks of Drakensbergen and made a great walk.We saw Tsitsikamma and whales! We celebrated Madiba day in Addo Elephant park and had a bushwalk in Mkuzi.

Chris and Jerry took care of us everyday again. Some days the trip was long, but Chris and Jerry kept smiling everyday. And after that long drive they made a delicious barbecue together with us. We saw South-Africa, we smelled South-Africa, but most of all, we really felt South Africa.

The landscape, the animals and the great guides from Sunway Safari's gave us an unforgettable journey. Special thanks to Chris and Jerry.
Reviewed by Andy op
The trip as a whole was a huge success, I absolutely loved it. The itinerary is fantastic; the variety of activities and accommodation gives a great overall experience.

Kalunga and Mwango were near faultless throughout the trip. Both were absolutely first class; I was so impressed with the both of them and can’t speak highly enough of them.

The walking and interaction with the locals in Lesotho was a real highlight of the trip for me, and an unexpected one. That sentiment echoed through the group as well, everyone was surprised at the warmth of the locals and the diversity and scale of the landscapes.

Mkuzi was another highlight; we had a great experience in a hide at a waterhole – loads of giraffes, zebras, rhinos, wildebeest and warthogs all peacefully drinking away, were interrupted by a huge bull elephant who came storming in through the trees to have a wash in the waterhole. This culminated in him coming right up to the hide, and eventually rubbing his tusk against it – quite incredible.

Hopefully this gives a brief idea of how the trip went – as I said the overall feedback from me and the rest of the group is overwhelmingly positive. I think it speaks volumes that the main ‘complaint’ along the way was “I’d liked to have stayed longer here”. This was repeated for Swaziland, Lesotho, Drakensberg, and Cape Town – I think a fair reflection of how much these places were enjoyed. Of course, it became more and more apparent as we went on that if we’d stayed an extra day or two in all the places we’d have liked to, we’d still be in SA for Christmas!