One moment

Book your tour today: 085-4018272

14 dagen - Botswana Wildparken ACCOMMODATIEREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Video
Reviews

Deze kleine groepssafari begint in Johannesburg en eindigt in Victoria Falls. Een accommodatiereis door Botswana. Ervaar de enorme uitgestrekte Magadikgadi pannen, de Okavango Delta vanuit een traditionele houten kano en geniet van de wilde dieren in het Moremi wildreservaat. Ontdek Chobe National Park per boot en geniet van de prachtige Victoriawatervallen!

Download Tour Information

Highlights

Khama Rhino Sanctuary – wilde dieren spotten; Okavango Delta – mokoro excursie en wandelsafari's; Moremi Game Reserve – 3 dagen game drives in een 4WD; Chobe National Park – game drive in een 4WD en een bootsafari over de Chobe rivier; Victoria Falls – avontuurlijke activiteiten.

Included

 • Maximaal 12 mensen
 • 11 nachten in lodges/ruime safaritenten/chalets en 2 nachten kamperen (Okavango Delta)
 • Alle entree van genoemde activiteiten
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • Maaltijden volgens reisbeschrijving: 13 x ontbijt; 11 x Lunch 6 x Diner
 • Professionele gidsen
 • Okavango Delta excursie & Moremi 4WD excursie
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per booking #sharethesun

Excluded

 • Lokale Kosten: US$300. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Totaal van 13 nachten in lodges, chalets of tentenkamp, waarvan 10 nachten in lodges met en suite faciliteiten, 1 nacht in Kharma in chalets waar twee kamers een badkamer delen en 2 nachten tentenkamp in Okavango. Elke tent heeft twee twin veldbedden met linnen en een eigen chemisch toilet. Gedeelde emmer douche tent met warm water van hat kampvuur. 13 ontbijtmaaltijden, 11 lunches en 6 diners zijn inbegrepen. 7 ontbijten, 3 lunches en 3 diners worden verstrekt door de lodges. De overige maaltijden worden verstrekt door de crew. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent (2 nachten) en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €830,- bij.

Hotel Pickup

De reis start om 06:30 uur op dag 1 van de tour vanuit Rivonia Road Lodge, Johannesburg. We adviseren de dag ervoor al te arriveren in Johannesburg. Een extra nacht kunnen wij voor je bijboeken

Itinerary

14 dagen - Botswana Wildparken | accommodatietour
Start in Johannesburg en eindigt in Victoria Falls, Zimbabwe | Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe

Deze reis is ook beschikbaar met als startpunt Maun (13 daagse reis) en als kampeerreis.

Deze kleine groepssafari begint in Johannesburg en eindigt in Victoria Falls. Een accommodatiereis door Botswana. Ervaar de enorme uitgestrekte Magadikgadi pannen, de Okavango Delta vanuit een traditionele houten kano en geniet van de wilde dieren in het Moremi wildreservaat. Ontdek Chobe National Park per boot en geniet van de prachtige Victoriawatervallen!

Botswana wordt beschouwd als de belangrijkse bestemming voor het spotten van wilde dieren. Maar het staat ook bekend als een zeer dure bestemming. Met behulp van een scala aan betaalbare lodges, bieden we een volledig geaccommodeerde tour van Botswana voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dag 1 Johannesburg naar KHAMA Rhino Sanctuary [chalets - LD]
(O = ontbijt, L = lunch D = diner)
Vertrekkend vanuit Johannesburg om 06:30 reis je naar het noorden en stopt allereerst bij het Khama Rhino Sanctuary. De Khama Rhino Sanctuary Trust is een community based wildlife project dat in 1992 is opgericht om bij te dragen aan het redden van de uitstervende neushoorn, het herstel van een gebied dat vroeger vol met wilde dieren was en te zorgen dat dit weer in zijn natuurlijke staat terugkeert door er ook voor te zorgen dat de lokale gemeenschap hier economisch van profiteert. De focus ligt hiervoor onder meer op het ontwikkelen van het toerisme en duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen. Het reservaat ligt in de buurt van de Kalahari en heeft verschillende natuurlijke waterplaatsen en biedt een uitstekende habitat voor de witte neushoorns, zebra's en gnoes.

Dag 2 MAUN [lodge O, L-]
We rijden door de Kalahari naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Sinds Maun's oprichting in 1915 als de hoofdstad van de Batawana mensen, heeft het lange tijd de bijnaam Wild West town door de voornaamste bedrijvigheid van lokale veeteelt en safari activiteiten. De naam Maun is afgeleid van het San woord 'Maung', dat 'de plaats van de korte riet' betekent.

Dag 3-4 Okavango Delta [tentenkamp x2 O, L, D]
We rijden in de Okavango Delta naar ons afgelegen tentenkamp in het hart van de grootste binnenlandse delta ter wereld. Deze geweldige omgeving heeft grote aantallen rode lechwe, buffels, olifanten en vogels, met name ijsvogels! Een van de beste ervaringen in de Okavango Delta is de boottocht door de riet omzoomde kanalen in een mokoro (uitgeholde boomstam). Je mag heerlijk achterover zitten terwijl het water zachtjes onder mokoro gorgelt en een bekwame gids je wijst op de fauna en flora.

Dag 5, 6, 7, 8 Moremi [3x tenten Bushcamp, 1x lodge OX4 LX4 Dx3]
Vanuit een open 4WD rijden we het Moremi Game Reserve binnen om de fantastische dieren te bekijken! Chief's Island is de grootste landmassa binnen Moremi en was voor rijke Batswana stam het voornaamste jachtterrein alvorens te worden uitgeroepen tot wildreservaat door de stam. We besteden 4 dagen met safari game drives en kijken naar de overvloed aan wilde dieren zoals olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en andere dieren. Dit doen we zowel in het Moremi Game Reserve als ook in het privaté concessie reservaat rondom het park. We keren terug naar Maun op dag 8 voor een avond maaltijd in een lokaal restaurant (eigen kosten).

Dag 9 Makgadikgadi Pans [tented lodge of chalets O, L -]
We hebben tijd voor een optionele game vlucht over de Okavango voor wie dat wil voordat we naar Nata doorrijden. De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi verschijnen als een flagrante witte, eindeloze vlakte. Wanneer de regen valt vindt er een dramatische verandering plaats wanneer duizenden gnoes en zebra's migreren naar de zoete voedzame graslanden en wolken flamingo afkomen op de algen rijke wateren. Het is een gebied van weinig regenval waardoor dit spektakel altijd maar van korte duur is.

Dag 10 - 11 Chobe National Park [lodge O, L -]
De Chobe rivier is een prachtige locatie in Botswana en zal de voornaamste focus zijn van ons verblijf. De Chobe rivier stroomt rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt de grootste kudde olifanten van Afrika aan. Vroeg in de ochtend maken we een game drive in het Chobe National Park en in de middag zullen we een 'sundowner' cruise maken om te genieten van de de machtige kuddes olifanten die aan het eind van de dag terugkeren naar de Chobe rivier om hun dorst te lessen.

Dag 12 - 13 VICTORIA FALLS (Zimbabwe) [hotel OX2 - -]
We bezoeken "Mosi oa Tunya" of "de rook die dondert" - in Victoria Falls. Deze prachtige watervallen zijn één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. De Victoria Falls Bridge werd in opdracht van Cecil John Rhodes in 1900, en werd opgeleverd in 1905 waardoor Rhodes nooit het eindresultaat heeft mogen zien door zijn vroegtijdige dood. De brug overspant de indrukwekkende kloof. De beroemde adrenaline Victoria Falls Bungi sprong wordt van deze brug gemaakt met een angstaanjagende sprong van 111 meter. In Victoria Falls heb je de mogelijkheid om te raften, te bungee jumpen of een vlucht over de waterval te maken (op eigen kosten).

Dag 14 VICTORIA FALLS - tour eindigt [- O - -]
De tour eindigt na het ontbijt om 08:00 uur. Mensen die langer willen blijven kunnen dat op eigen kosten doen. Op aanvraag regelen wij aanvullende nachten.

RESPONSIBLE TOURISM
In Maun we visit a community project, Sibanda’s Craft Shop, where craftswomen manufacture unique hand-painted cotton textiles such as tablecloths, & cushion covers. The aim at Sibanda’s is to generate more employment within the community, empowering women to realise their dreams and improve the quality of their lives and those of their children, through economic upliftment and self-fulfilment.
We also use local 'poler guides' to take us into the Okavango Delta. The polers have an intimate knowledge of the Okavango Delta, and their employment as guides ensure that the local community benefit from tourism and ensures that these areas are conserved for future generations.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Reviews

Leave a Review
(8) Average Rating:
Reviewed by Kres op
Ik heb een fantastische reis gehad en ben heel blij die met jullie gemaakt te hebben. Alles was piekfijn in orde. Goede truck, goede en aardige gidsen, die ook nog fantastisch kookten. Veel gezien in de vele gamedrives, zeker ook de big five en heel veel meer. Mooie logdes, tenten en hotels. Kortom heel erg tevreden. Ook het gezelschap was erg aardig, we hebben veel lol gehad samen en gelukkig heb ik niets gemerkt dat ik wel heel veel ouder was, meer dan20 jaar. Gelukkig kon ik het ook fysiek allemaal goed aan.

Ik zal reclame voor jullie maken en hoop dat jullie je zelf wat zichtbaarder maken als je naar een safariereis zoekt op internet. Ik zag jullie toen nergens.
Reviewed by Sharon op
Great travel agency. Quick response to all questions. And, because the agents know Africa, they gave me great advice as to where to go and where to avoid based on my preferences. African Travels made planning my six- week journey into southern Africa not only interesting, but also easy.
Reviewed by Nellie op
Good organised tour with a good combination of camping in the Delta and Lodges, especially Hyena Pan (Moremi).
Reviewed by Thomas op
During our recent trip throughout Southern Africa we took an overland wild parks safari from Joburg to Victoria Falls with your company from June 6th through the 20th. The purpose of this letter to inform you of how pleased my family was with our experience, and specifically our two guides, Lloyd and Paul. Lloyd is not only very intelligent and knowledgeable about Southern Africa and its wildlife, but also has the maturity and wonderful people skills that are critical to creating and managing a team of strangers with diverse expectations. Paul is also very knowledgeable of Southern Africa wildlife and was a valued resource in addition to having an energetically positive personality and contagious smile. Together their synergy rivaled such effective teams as Batman & Robin! All kidding aside, we would like to express our gratitude to them for being such a huge part responsible for our wonderful vacation in Southern Africa. We have friends who are considering vacations in Southern Africa and we have recommended the use of your company for their safaris. Please do pass along our thanks to both Lloyd and Paul for a memorable experience


Thomas Ball & Family, United Kingdom
Reviewed by Tony op
Awesome trip! We loved everything - guides and staff were amazing.
Reviewed by Priska op
Please say a big big thank you again to Annitta and Cronje for the fantastic Botswana trip that we had with them! It is so far our best holiday we ever had! And we would like to say again a big thank you to this two great an lovable guides!!! Big hug and lovely greetings from Switzerland!
Reviewed by Tony op
Awesome trip! We loved everything - guides and staff were amazing.
Reviewed by Mackaij op
Ben net terug van een reis door Botswana en het was in 1 woord fantastisch !
African Travels heeft hiermee een hele gevarieerde trip in haar aanbod ; zowel de enigszins druk door toeristen bezochte Victoria Watervallen , als de natuurparken , waar je niemand anders tegen komt . kamperen in de Okavango Delta , wandelen en zwemmen (!) is een wildernis ervaring , die alleen mogelijk is met de plaatselijke locals als gidsen , die van alles weten over de dieren , hun gedrag - maar ook je ook uitnodigen om van de wortels van waterlelies te eten terwijl je op een veilig plekje zwemt -waar even geen hippo's en crocs zijn.
Verder onvergetelijk de Hyena Pan lodge in het Moremi NP , waar 's ochtends een olifant nieuwsgierig voor je tent kan staan of 's nachts de jackals rond de tenten lopen.
Ik heb ongelooflijk genoten van deze reis en hij heeft volkomen aan mijn verwachtingen beantwoord ! Heel veel dank daarvoor aan Marijnke !