One moment

Book your tour today: 085-4018272

13 dagen - Kaapstad - Windhoek ACCOMMODATIEREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze kleine accommodatie groepsreis start in Kaapstad en eindigt in Windhoek. Een waanzinnige reis dwars door Namibië, inclusief de Fish River Canyon, de wilde dieren in Etosha Pan National Park en de Sossusvlei in de Namibwoestijn!

Download Tour Information

Highlights

Fish River Canyon – wandelen ; Namib Desert – Sossusvlei duinen; Swakopmund – sandboarden & quad biking; Etosha National Park – game drives; Damaraland; Gariep rivier; Windhoek; Cedarberg.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 12 ontbijt; 10 lunch; 8 diner
 • Entree voor alle hoogtepunten
 • 12 nachten in chalets, permanente safaritenten & guesthouses
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking #sharthesun

Excluded

 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

Een comfortabele participatie tour waarbij alles geregeld is, met 11 nachten verblijf in vaste tenten, chalets en lodges met en suite faciliteiten. 1 nacht waarbij er één badkamer per 2 kamers beschikbaar is. Limited Participation: Een noodzakelijk onderdeel van de safari is de deelname aan bepaalde werkzaamheden. Van het opzetten van de tent tot het inpakken van de truck in de ochtend – dit is allemaal onderdeel van jouw avontuur. Je reisleiders zullen alle maaltijden voorbereiden maar we vragen de deelnemers wel om af en toe (op rotatie) mee te helpen met het op- en afruimen en de afwas. Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel plezierig als iedereen zijn steentje bijdraagt en we samen werken om de dag efficiënt te laten verlopen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je alleen reist en een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €440,- bij.

Hotel Pickup

Deze tour start om 08:00 uur op dag 1 van de reis vanuit Sweetest Guest Houses; 1 Bellevue Rd, Sea Point, Kaapstad. We adviseren om de avond voorafgaand aan de reis al in Kaapstad aan te komen. Een extra overnachting en luchthaventransfer kunnen we voor je bijboeken

Itinerary

13 dagen - Kaap naar Namibië Grand Explorer | Kaapstad - Windhoek ACCOMMODATIEREIS
Startpunt is Kaapstad en eindpunt Windhoek. De reis is ook beschikbaar tot aan de Victoria watervallen

Deze kleine accommodatie groepsreis start in Kaapstad en eindigt in Windhoek. Een waanzinnige reis dwars door Namibië, inclusief de Fish River Canyon, de wilde dieren in Etosha Pan National Park en de Sossusvlei in de Namibwoestijn!

Dag 1 Kaapstad [guest house]
Kaapstad is één van de meest schilderachtige steden ter wereld, met de majestueuze Table Mountain als oriëntatiepunt. Na een predeparture meeting over de reis om 08.00 uur bezoeken we de Afrikaanse Pinguïn kolonie op de route naar Cape Point Nature Reserve. De rest van de dag kunnen we relaxen aan het strand bij Hout Bay. We zullen wat typisch culinaire hoogstandjes van Kaapstad proeven in een lokaal restaurant aan het Victoria & Alfred Waterfront (dit is op eigen kosten).

Dag 2 Cederberg [chalet O, L, D]
[O = Breakfast, L = Lunch, D = Dinner]
De Cederberg is een massieve wildernis met indrukwekkende rotspartijen die onder invloed van de wind en regen vervormd zijn tot bizarre en artistieke vormen. We vertrekken in noordelijke richting naar de Cederberg en zullen hier te voet het ruige landschap ontdekken voordat we ’s avonds in de chalets zullen relaxen.

Dag 3 Grapier River (Oranjerivier) [lodge O, L, D]
Op deze dag zullen we reizen door wat drogere regio’s en voordat we Namibië binnentrekken, verblijven we in een lodge aan de Gariep River, ook wel bekend als de Oranjerivier. Deze kalme rivier in het zuidelijke grensgebied van Namibië kabbelt rustig, en de omgeving rond rivierbedding is nog bijna niet bepaald door toerisme. De rivierbedding is zanderig en het water is helder en schoon. Hier is er gelegenheid om te zwemmen en te relaxen, of om op avontuur uit te gaan in een kano op de rivier (dit is op eigen kosten).

Dag 4 Fish River Canyon [lodge O, L, D]
De Fish River Canyon, gelegen aan de benedenloop van de Fish River, is één van de meest indrukwekkende natuurlijke schoonheden in het zuiden van Namibië. Met een diepte tot wel 550 meter is de Fish River Canyon de tweede grootste canyon ter wereld. Wij zullen de canyon in de middag bezoeken, zodat we gelijk ook getuige kunnen zijn van de spectaculaire zonsondergang die hier te bewonderen is.

Dag 5-6 Namibwoestijn [lodge of vaste tent O, L, D]
De kurkdroge Namibwoestijn heeft eindeloze oranje zandduinen, opgestuwd door de wind tot scherpe ribbels, en in de Sossusvlei is dit de toegangspoort tot de Namibwoestijn. We lopen tot Sossusvlei, ontdekken Sesriem Canyon en vanuit onze comfortabele lodges buiten het park bewonderen we de buitengewone zonsondergang over ’s werelds hoogste zandduinen.

Dag 7 – 8 Swakopmund [guest house Bx2 Lx1]
Swakopmund is een populaire strandbestemming met een vleugje nostalgische sfeer, gekarakteriseerd door de vele koloniale gebouwen. Hier groeien zowel de Welwitschias Mirabilis als ook de Kokerboom op de rotsachtige bodem van de Namibwoestijn, en rondom deze kustplaats zijn veel prachtige exemplaren van deze bomen te bewonderen. Swakopmund is daarnaast ook de avonturen hoofdstad van Namibië. Deze dag is vrij gepland om de plaats zelf te bekijken. Maar je kunt de dag ook gebruiken om quad biken of duinsurfen uit te proberen (op eigen kosten).

Dag 9 Damaraland [chalets O, L, D]
Namibië is een land van grote contrasten en het Damaraland laat dit goed zien, met de met grimmige vlakten, versteende bossen en eeuwenoude valleien die veranderen in rotspartijen en de torenhoge pieken van de massieve Brandberg Mountain.

Dag 10 - 11 Etosha National Park [guest lodge O, L, D]
Eens een enorm meer gevoed door de Kunene River, maar vandaag de dag is Etosha National Park een opgedroogde zoutpan, doordat de rivieren duizenden jaren geleden besloten om een nieuwe kant op te stromen. Etosha is een goed game gebied. We maken game drives om de enorme zoutpan heen om daar olifanten, kuddes antilopen en leeuwen rond de waterplassen te bekijken. We verblijven in een lodge aan de rand van het park.

Dag 12 Windhoek [guest house O, L]
Deze mooie plaats, prachtig gelegen in een vallei, combineert de architectuur van een moderne stad met vele gebouwen in de stijl van het Duitse koloniale tijdperk. De charme van Windhoek ligt in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen en de vriendelijkheid van zijn inwoners. We bezoeken deze kosmopolitische hoofdstad en zullen genieten van een maaltijd in een restaurant. (op eigen kosten)

Dag 13 Windhoek – Einde van de reis [O]
De Kaapstad naar Namibië tour eindigt op de 13e dag om ongeveer 8:00 uur.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

DUURZAAM TOERISME
Tijdens ons verblijf in Damaraland neemt een lokale gids ons mee naar een San Bushman Rock Art plek. Een conservatie partnerovereenkomst werd in 2003 ondertekend met als overeenkomst dat de lokale gemeenschap profiteert door middel van de werkgelegenheid en een percentage van de inkomsten van de lodge. Onze wandelingen naar de bushman rotskunst worden geleid door een lokale gids. De lokale gemeenschap profiteert rechtstreeks van je bezoek door middel van de inzet van de lokale gids en de toegangsprijzen.
Conservering is niet mogelijk zonder de betrokkenheid van de lokale gemeenschappen en deze regeling zorgt voor het behoud van deze verbazingwekkende rotskunst.

Reviews

Leave a Review
(5) Average Rating:
Reviewed by John op
A first class trip. Variety, excellent lodge, well planned driving days, good food and sensible timing.
Reviewed by Nancy op
After my Botswana trip I had high expecations but this trip was superb!! Great guides and they were very enthusiastic.
Reviewed by Muir family op
I hope this finds you well. We have just returned home to Glasgow this morning following our trip to Namibia and it was one of the best we have been on - and we are a well travelled family! We were very fortunate to have wonderful co-travellers on this trip, but I was really keen to let to you know that the trip was made for us by your guides - Chris Van Brakel & Farai Chigwada - but esp Chris. We always felt very safe and secure when he was driving - and he did a phenomenal amount of driving!! He was also really well informed - flora, fauna & ecology - but happy to listen to others too. However, for us as a family, the most important things were his warmth, support, charm and sense of humour and we would love to travel through Africa again with him! Many thanks to all of you and all the best from Scotland!
Reviewed by Susanne op
The tour was fantastic - the route, the Safaritruck, the tour guides, the accommodation, the food, the places we visited, the game drives - it was all more than perfect! I haven't been on a tour like that and couldn't imagine how much fun it is to travel with a small group.
Reviewed by John op
A first class trip. Variety, excellent lodge, well planned driving days, good food and sensible timing.