One moment

Book your tour today: 085-4018272

24 dagen - Kaapstad Johannesburg via Vic Falls

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Startpunt is Kaapstad, eindpunt Johannesburg (eventueel tot Victoria Falls) Bezoek Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe in één reis! Vanuit de wereldstad Kaapstad reis je door de uitgestrekte woestijn van Namibië, langs enkele van Afrika’s bekendste wildparken en de Victoria Watervallen. Het is een reis vol contrasten waarbij je zult kanoën op de Oranjerivier, gigantische zandduinen beklimmen, game drives beleeft en de watervallen bezoekt. Op deze tocht overbruggen we grote afstanden op soms slechte en afgelegen wegen. Deelnemers moeten hier dan ook op voorbereid zijn!

Download Tour Information

Highlights

Tafelberg; Kanotocht over Oranjerivier; Duinklimmen; Victoria Watervallen; Chobe National Park; Namib Woestijn; Etosha National Park; Matobo National Park; Okavango Delta; Woestijn night drive; 4x4 rit naar Sossosvlei; Neushoorn trektocht ter voet; Game drives met open voertuig; Spitskop OPTIONELE ACTIVITEITEN: Okavango Game Flight; Quad Biking; Bungee Jumping; White Water Rafting; Sky Diving; Safari op de rug van een olifant; Marine Wildlife Boat Trip.

Included

 • alle hoogtepunten
 • accommodatie
 • alle maaltijden zoals aangegeven
 • Engelstalige reisleider en chauffeur
 • transfer per overland truck
 • 1 gratis WakaWaka oplader/zaklamp per boeking #sharethesun

Excluded

 • visa
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • transfers
 • alcoholische dranken
 • tips en persoonlijke items
 • optionele activiteiten

Please Note

ACCOMMODATIE: 6 nachten in lodge, 2 nachten in hut, 15 nachten kamperen. De prijzen zijn per persoon. Bij Drifters reizen wordt er verwacht dat je de kamer of tent deelt met een deelnemer van het zelfde geslacht. Indien er geen andere deelnemer is om de kamer of tent mee te delen, zal je een kamer of tent voor alleen gebruik krijgen, zonder dat je hiervoor een toeslag betaalt.

Restrictions

Minimum leeftijd is 12 jaar, maximum 65 jaar. Oudere reizigers zijn meer dan welkom zolang ze een doktersverklaring opsturen waarin staat dat men zonder moeite iedere dag in en uit de overland truck kan klimmen en in goede conditie zijn.

Extras/Upgrades

 • Okavango Game Flight
 • Quad Biking
 • Bungee Jumping
 • White Water Rafting
 • Sky Diving
 • Safari op de rug van een olifant
 • Marine Wildlife Boat Trip

Hotel Pickup

Greenfire Lodge Kaapstad om 13:00 uur op dag 1 van de tour. Pre- en post tour accommodatie kunnen we op aanvraag verzorgen

Itinerary

Bezoek Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe in één reis!
Vanuit de wereldstad Kaapstad reis je door de uitgestrekte woestijn van Namibië, langs enkele van Afrika’s bekendste wildparken en de Victoria Watervallen. Het is een reis vol contrasten waarbij je zult kanoën op de Oranjerivier, gigantische zandduinen beklimmen, game drives beleeft en de watervallen bezoekt. Op deze tocht overbruggen we grote afstanden op soms slechte en afgelegen wegen. Deelnemers moeten hier dan ook op voorbereid zijn. De natuurlijke wonderen die voor ons in het verschiet liggen, vergoeden echter ruimschoots enig gebrek aan comfort. Althans voor diegenen die echt op zoek zijn naar avontuur.

Deze reis is ook mogelijk tot Victoria Falls.

Dag 1-2: Kaapstad
De groep ontmoet elkaar in de Drifters Kaapstad Inn om 13.00h waarbij we de namiddag doorbrengen met de verschillende bezienswaardigheden te verkennen en te bezoeken. We verblijven hier anderhalve dag en zullen in die tijd de Tafelberg opwandelen, Kaappunt bezoeken, het Waterfront, Bout Bay, de Stellenbosch wijnlanden en verschillende andere bezienswaardigheden. Ons uiteindelijke, precieze programma zal afhangen van het weer. De twee overnachtingen vinden plaats langs de kust bij Drifters Inn. (Lunches en diner moeten zelf bekostigd worden.)
Inbegrepen: O

Dag 3: Westkust
We laten Kaapstad achter ons en na een bezoek aan het Blouberg Strand voor een laatste blik op de Tafelberg vanuit de tegenoverliggende baai, reizen we langs de Westkust naar het noorden. Uiteindelijk rijden we via het “Swartland” onze voorlopige bestemming, Namaqualand, binnen. In de vroege lente komt deze gewoonlijk barre regio tot leven met het ontluiken van verscheidene, aan de woestijn aangepaste bloemenvariëteiten. Hier slaan we ons kamp op voor de nacht en genieten we van een zelfgemaakt avondmaal.
Inbegrepen: O, D

Dag 4-5: Oranjerivier
Vandaag steken we de grens met Namibië over en leggen dan de korte afstand af tot aan ons basiskamp aan de oevers van de Oranjerivier. Van hieruit start ons kanoavontuur. Nadat we al onze uitrusting in onze tweepersoonskano’s gestouwd hebben, vertrekken we richting de wildernis. De Oranjerivier levert een adembenemend spektakel: een groen lint dat zich afrolt en zijn weg zoekt doorheen de woestijn en de rijzige bergen van het Richtersvelt Nationaal Park. We brengen één nacht door kamperend op de oevers onder de woestijnhemel en keren dan terug naar ons basiskamp en voertuig waar we onze volgende nacht in relatief comfort doorbrengen.
Inbegrepen: O, L, D; O, L, D

Dag 6: Fish River Canyon - Namib
Vandaag gaan we in één ruk door naar de Fish River Canyon, de op één na grootste in de wereld in zijn soort. Na de uitzichtpunten bezocht te hebben aan de rand van de canyon, genieten we van een picknick onderweg naar de eindbestemming van vandaag. We slaan we ons kamp op bij het Greenfire Desert Camp.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 7: Namibwoestijn
Greenfire Desert Camp ligt in het privé wildreservaat in het Namibrand Natuurreservaat. Dit kamp is op spectaculaire wijze genesteld tegen een rotsformatie tussen steile bergen en een rood duinlandschap. Gedurende ons verblijf hier zullen we begeleide wandelingen en rondritten maken, waaronder een nacht safari binnen het reservaat.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 8: Sossusvlei
Na een vroege start trekken we rechtstreeks de duinenvelden van de Sossusvlei binnen. Het laatste deel van onze reis in de duinen zal door het grovezand zijn, en hiervoor gebruiken we een open 4x4 voertuig. Na het beklimmen van de duinen om te genieten van het prachtige uitzicht op de top, keren we terug naar onze truck, en vervolgen we onze reis naar de eigenzinnige handelspost van Solitaire waar we zullen kamperen.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 9: Duinen - Swakopmund
Een korte rit vandaag. We kruisen de Kuiseb Canyon en het Naukluft Park naar de kuststad Swakopmund. Hier brengen we twee nachten door in de Greenfire Swakopmund Lodge. De stad is in 1892 opgericht en heeft een rijke historie en cultuur. We hebben hier een volle dag om deze stad te ontdekken.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 10: Swakopmund
De Greenfire Lodge vormt de ideale locatie om Swakopmund met haar stranden, markten, curiositeitenwinkeltjes en haar reusachtige mogelijkheden aan avontuurlijke uitdagingen - waaronder quadbiking, skydiving, paardrijden, duinboarding, en vele andere - te verkennen. Ook het nachtleven in Swakopmund is een kennismaking waard.
Inbegrepen: O

Dag 11: Spitzkoppe
Vandaag trekken we verder noordwaarts langs de Skeleton Coast tot aan de zeehondenkolonies van Cape Cross. We reizen door de woestijn voor een bezoek aan de rotspartijen bij Spitzkoppe. We slaan ons kamp op, genieten van de zonsondergang en brengen de nacht door aan de voet van de berg.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 12-13: Etosha
Om van een ongelofelijke wildlife-ervaring te kunnen genieten, trekken we vandaag het Etosha Nationaal Park binnen. Na het opzetten van ons kamp beginnen we in de namiddag aan een uitgebreide game drive. We keren terug naar het kamp om daar de avond door te brengen met het observeren van wild aan een van onderuit verlichte waterplas. Terwijl we verder het reservaat doortrekken, maken we een game drive totdat we ons kamp voor de nacht opslaan. Onze gids vertelt ons meer over alles wat we om ons heen zien en horen.
Inbegrepen: O, L, D; O, L, D


Dag 14: Caprivi
De ongastvrije woestijn laten we nu achter ons, en we zetten onze tocht verder naar het noorden tot aan het Iush Caprivi gebied. Vannacht kamperen we langs de oevers van de machtige Okavangorivier te Ngepi.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 15-16: Okavango Delta
Een korte rit naar Pan Handle vanwaar we een boottocht maken naar het hart van de Okavango Delta. Eenmaal in de Delta trekken we verder door gebruik te maken van de Mokoro – de traditionele uitgeschraapte kano’s van ons verafgelegen kamp. Nu komen we aan in het werkelijke wonderland van de natuur waar we een gigantische verscheidenheid aan diersoorten aantreffen. We kamperen 2 nachten in het wild op een afgelegen eiland en vallen in slaap met de geluiden van de wildernis.
Inbegrepen: O, L, D; O, L, D

Dag 17: Maun
Deze ochtend genieten we van een mokoro en boottransfer over de Pan Handle terug naar ons voertuig. Vervolgens reizen we door de Kalahari naar Maun het Drifters Maun Lodge waar we in de namiddag kunnen ontspannen aan het zwembad.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 18: Makgadikgadi Pans
Een ontspannen start vandaag, genietend van de Lodge en het zwembad voordat we ons tegoed doen aan de brunch. Vervolgens reizen we oostwaarts naar de spectaculaire Makgadikgadi zoutpannen. Naast het grimmige landschap, staan de pannen bekend om hun vogels en andere aan de woestijn aangepaste dieren. We kamperen op een afgelegen plaats waar we de eenzaamheid en sereniteit van deze uitgestrektheid tot ons kunnen nemen. Hoewel we tenten opzetten, moedigen wij reizigers aan om te genieten van een avondje uit onder de sterrenhemel. Met geen omgevingslicht in het gebied, is onze private camping de perfecte locatie om sterren te kijken. Onze gidsen zullen de tijd nemen om de sterrenbeelden te verklaren.
Indien de zoutpannen ontoegankelijk zijn voor kamperen, dan zullen we gebruik van een alternatieve camping in de omgeving.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 19: Kasane - Victoria Watervallen
Noordwaarts reizend doorheen de Chobe Woudreservaten, trekken we nu richting grensstad Kasane van waaruit we ons op een speurtocht zullen wagen in het vermaarde Chobe Nationale Park. We gaan opzoek naar de grote concentraties aan dieren waar dit gebied bekend voor staat. Laat in de namiddag steken we dan de grens over en leggen de korte afstand af tot aan de Greenfire Victoria Falls Inn, waar we de volgende twee nachten op comfortabele wijze zullen doorbrengen. Eén avond genieten we van een braai en traditionele dansen rond het zwembad.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 20: Victoria Watervallen
Deze morgen worden we wakker in de “Hoofdstad van het Avontuur in Afrika”: de Victoria Watervallen. We zullen hier een volle dag blijven, waardoor we voldoende tijd hebben om zowel de watervallen te verkennen als om deel te nemen aan de talloze activiteiten die hier worden aangeboden: white water rafting, bungeejumpen, aircraft flip, enz. (Eén avondmaal en beide lunches zullen zelf te bekostigen zijn).
Inbegrepen: O

Dag 21: Hwange
Na wat vrije tijd in de stad keren we terug de wildernis in. We leggen de korte afstand tot aan Hwange af, bekend als één van Afrika’s meest succesvolle conservatieparken. Na een uitgebreide drive en walk met open voertuig, kamperen we in een afgelegen kamp dat uitkijkt op een waterplas waaraan de dieren elkaar verdringen om hun dorst te lessen.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 22: Bulawayo - Matobo
Vandaag reizen we richting zuiden tot aan de ruime straten van Bulawayo, Zimbabwes tweede grootste stad. We trekken dan verder tot in het Matobogebied waar we in de namiddag een rondrit in het Nationale Park maken om naar dieren te kijken, en om de sporen van neushoorns te voet door de bush te volgen. Vannacht zetten we ons kamp op tussen de angstaanjagend balancerende rotsblokken waarvoor dit gebied bekend staat.

Dag 23: Machete
Zuidwaarts vertrekkend steken we vandaag terug de grens met Zuid-Afrika over en reizen verder tot aan ons bushkamp dat in een privaat wildreservaat in de Limpopovallei ligt.
Inbegrepen: O, L, D

Dag 24: Johannesburg
Deze morgen maken we een korte wandeling naar de prachtige tekeningen van de Bosjesmannen die ons kamp omgeven alvorens de terugreis naar Johannesburg aan te vangen. We komen in de late namiddag aan in de Greenfire Johannesburg Inn.
Inbegrepen: O

Deze reis wordt uitgevoerd door een zeer gewaard lokale partner die al sinds 1983 deze groepsreis uitvoert. Hun filosofie is gebaseerd op duurzaam toerisme - de lange termijn zekerheid dat elke activiteit ze wordt uitgevoerd in een specifiek natuurgebied moet bijdragen aan het behoud en het welzijn van de lokale inwoners van dat gebied. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat de toekomstige generaties in staat zijn diezelfde gebieden te bezoeken en ervan te genieten op dezelfde ervaring als hun voorouders. Tijdens deze reis kun je genieten van het prachtige Afrika zonder extra kosten en geen lokale kosten (met uitzondering van visa).

IMPORTANT INFORMATION
Should it be necessary to avoid Zimbabwe for whatever reason, we will simply deviate to Botswana for this portion of the tour. A sleeping bag, towel and pillow are required for this tour. This tour covers vast distance and is not for the faint-hearted. A valid passport is required. Seasonal Malaria precautions are advised and are locally obtainable. All countries on this tour accept the Rand. During winter the temperature can drop very low at night, clients should be prepared for this. Our price includes transport, food (no food kitty), coffee, tea, fruit juice at breakfast, a professional guide, group equipment, accommodation, permits and park entry fees, Vic Falls Entry. The price does not include restaurant meals, tips, curios, visas, optional excursions and alcohol and soft drinks. Before departure clients will be required to enter into an agreement agreeing to our booking conditions and general information. Clients are required to have their own comprehensive personal travel insurance.

Reviews

Leave a Review
(5) Average Rating:
Reviewed by Ilja op
These 24 days were exceptionally well organised. I can not find anything that could be better - I enjoyed the whole trip. The guide was great and turned this trip into an unforgettable experience.
Reviewed by Anna op
Thank you for the best trip ever! I have learned and seen so many fun and interesting things!
Reviewed by Eric op
Albert was an excellent guide. The desert walk and the game drives were amazing due to his knowledge and insight. The Desert Camp, Okavango Delta, and Hwange were highlights on the trip
Reviewed by Olivia - Sweden op
I really loved the adventure with Drifters and would visit again - soon!
Reviewed by Fredrik, Norway op
Really liked the trip and learned alot about Africa and the animals. Bjorn was the best guide we could wish for on this trip. I would really like travelling with Drifters again.