One moment

Book your tour today: 085-4018272

19 dagen - Woestijnreis CAMPING

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze avontuurlijke groepsreis start in Kaapstad en eindigt in Livingstone (Zambia). Deze internationale groepsreis neemt je mee door diverse landschappen in Zuidelijk Afrika. Van de dorre woestijn tot aan de koude Atlantische kust, van schitterende wildparken tot uitgestrekte Savannahs en het levendige Livingstone nabij de Victoria Watervallen!

Download Tour Information

Highlights

Dit is een prachtige tour die in Kaapstad begint en vervolgens langs vrijwel alle highligts van Namibië en Botswana loopt en eindigt bij de Victoria watervallen. Zo bezoek je allereerst een township in Kaapstad, om vervolgens verder de reizen langs de Sesriem Canyon, Sossusvlei , Dune 45, Spitzkoppe, Etosha NP, Okavango Delta, Chobe NP en de Victoria Watervallen. Een aanrader!

Included

 • entree van genoemde hoogtepunten, behalve degene die worden betaald via de Adventure Pass
 • 18 x ontbijt, 15 x lunch, 14 x dinner
 • volledig uitgeruste overland truck
 • kampeer- en kookbenodigdheden
 • alle wegenbelastingen
 • slaapmatje
 • maaltijden zoals aangegeven
 • beschikbaarheid van Engelstalige chauffeur en reisleider
 • bezoek aan de bushmen tekeningen (Namibië)
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • 1 gratis WakaWaka oplader per boeking #sharethesun

Excluded

 • Avonturen pass, met daarin: Chobe NP, Fish Eagle Boot Cruise; Chobe NP Open Vehicle Game Drive; Okavango Delta; Sossusvlei en de Kaapstad Township Tour
 • Visas
 • Travel insurance
 • Flights
 • Departure taxes
 • Airport transfers
 • Tips
 • Optional activities
 • Items of a personal nature
 • lokale optionele excursies
 • visa
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • fooien, alcoholische drankjes en items van persoonlijke aard

Please Note

 • Maaltijden O x 18; L x 15; D x 14
 • Accommodatie Kamperen in tweepersoons koepeltentjes
 • Groepsgrootte: Gemiddeld 16 Max 24
 • Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Geschikt voor 18 tot 39 jaar. Groep: Gemiddeld 16 Maximum 24

Extras/Upgrades

 • Zie Tour Informatie voor meer informatie
 • Deze reis is ook beschikbaar als accommodatiereis

Hotel Pickup

Deze tour start bij Ashanti Lodge Gardens in Kaapstad en eindigt bij The Waterfront in Livingstone. Pre- en Port tour accommodatie kunnen we op aanvraag voor je reserveren

Itinerary

WOESTIJN EN SCHITTERENDE WILDPARKEN
Deze rondreis leidt je mee door diverse landschappen in Zuidelijk Afrika. Van de dorre woestijn tot aan de koude Atlantische kust, van schitterende wildparken tot uitgestrekte Savannahs en het levendige Victoria Falls.
Deze reis is ook beschikbaar als accommodatiereis waarbij er NIET gekampeerd wordt.

Dag 1 Kaapstad - Cederberg Area
Onze safari begint in het kosmopolitische Kaapstad met een rondleiding door de Cape Flats, een van de intrigerende townships van Kaapstad. We zullen de lokale bevolking en maatschappelijke projecten in het gebied te bezoeken. Vanaf hier rijden we in noordelijke richting door de West-Kaap en via de fruitteelt regio van Citrusdal. Onze camping is gelegen in de buurt van de Olifants River met uitzicht op het prachtige Cederberg gebergte. Na het opzetten van het kamp is er de mogelijkheid om een ​​aantal lokale wijnen uit de regio te proeven, ons gezelschap te leren kennen en te genieten van onze eerste nacht onder de Afrikaanse hemel.

Dag 2 Cederberg - Oranjerivier
We reizen door richting het noorden. Het landschap wordt geleidelijk droger en rotsachtiger naarmate we dichter bij de grens met Namibië komen. Ons kamp is aan de Zuid-Afrikaanse kant van de Gariep (Oranje) River. Er is de mogelijkheid tot een kano safari, een wandeling naar de uitkijk boven de camping of een duik in de rivier. De nachtelijke sterrenhemel is prachtig.

Dag 3 Orange River - Fish River Canyon
Deze morgen hebben we de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele kano safari op de rivier of om gewoon te ontspannen voordat we Namibië ingaan via de Vioolsdrift grenspost. We arriveren op de majestueuze Fish River Canyon in de namiddag. Het is het perfecte moment om mooie foto’s te nemen of een ​​rustige plek op te zoeken en de pure schoonheid van de natuur in je op te nemen.

Dag 4 Fish River Canyon - Sesriem Area
Na een nacht in de buurt van de canyon, rijden we in onze overland truck verder noordwaarts naar het Sesriem gebied, de poort naar het Namib Naukluft National Park, waar de oudste woestijn en de hoogste zandduinen ter wereld zich bevinden. Hier zetten we ons kamp op onder de Namibische sterrenhemel.

Dag 5 Sesriem - Solitaire
Deze ochtend maken we een trektocht naar de top van het beroemde Dune 45 in het Nationaal Park. Na een welverdiend ontbijt gaan we op een korte shuttle ride dieper het park in en maken we een wandeling naar 'Dead Vlei'. We stoppen we bij de kleinere Sesriem Canyon voor het vervolg van onze reis naar Solitaire - de kleinste stad van Namibië.

Dag 6 Solitaire - Swakopmund
We verlaten Solitaire en reizen naar de Atlantische kust waar we de komende twee nachten verblijven. We passeren de Steenbokskeerkring en stoppen voor een fotomoment tijdens de route. Swakopmund zorgt voor een verfrissende verandering met koelere Atlantische zeelucht, een voorproefje van beschaving en een diversiteit van spannende dingen en plaatsen die we kunnen ontdekken.

Dag 7 Swakopmund
Vandaag is een vrije dag om te genieten van alles wat deze schilderachtige badplaats te bieden heeft. Voor de durfal zijn er avontuurlijke activiteiten in de woestijn, zoals quad rijden, zand boarding, skydiving (als het weer het toelaat) en nog veel meer! Degenen die niet op zoek zijn naar avontuur, kunnen genieten van wat de stad te bieden heeft: winkels, restaurants, musea, het aquarium, galeries - of wandelen langs de promenade en de oceaan, de schilderachtige Duitse-stijl architectuur en de cafés in de stad bezoeken.

Dag 8 Swakopmund - Spitzkoppe
We verlaten de kust en reizen landinwaarts naar de prachtige regio Damaraland. We verkennen Spitzkoppe waar we de oude rotsschilderingen bewonderen. Neem de tijd om het gebied en de heerlijke rust te ontdekken. Houd de steeds veranderende kleur van de rotsformaties in de gaten, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze intense rode tinten verkrijgen.
Het Spitzkoppe Rest Camp ligt aan de voet van de berg en is eigendom van en wordt onderhouden door de lokale gemeenschap. Alle opbrengsten van ons bezoek gaan rechtstreeks naar deze gemeenschap.

Dag 9 Spitzkoppe - Etosha National Park
Vanuit Spitzkoppe gaan we weer noordwaarts richting Etosha National Park. We verblijven hier twee nachten, meestal zetten we het kamp op in de buurt van een verlichte waterput. Bij binnenkomst in het park genieten we van een korte game drive in de namiddag.

Dag 10 Etosha National Park
Vandaag genieten we van een volledige game drive in dit prachtige dierenrijk. We bewonderen het belangrijkste kenmerk van Etosha National Park, de zoutpannen die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar zijn. Na een volle dag game driven, keren we terug naar het kamp en geniet we van onze laatste avond rond de verlichte waterbron, en observeren we het natuurlijke gedrag van de dieren.

Dag 11 Etosha National Park - Windhoek
Onze reis gaat door richting het zuiden, waar we arriveren in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het is gelegen in een bekken tussen de Khomas Highland, Auas ​​en Eros gebergten. Maak van de gelegenheid gebruik om te genieten van een van de plaatselijke restaurants.

Dag 12 Windhoek - Ghanzi, Botswana
We verlaten Windhoek en reizen naar het westen in de regio Kalahari en steken over naar Botswana. Onze eerste stop is in Ghanzi waar we de San/Bushman ontmoeten en genieten van een begeleide bush wandeling met hen. Deze culturele ervaring geeft inzicht in hun manier van leven. Rond het kampvuur ’s nachts kijken we naar en ervaren we oude dans rituelen van de San/Bushman. Bij speciale gelegenheden kan dit een healing of trance dance zijn die de hele nacht duurt, een intense spirituele ervaring voor zowel deelnemers als bezoekers.

Dag 13 Ghanzi - Maun
We laten Ghanzi achter ons en vervolgens onze weg naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Vanaf hier bereiden we ons voor op onze excursie in de Delta de volgende dag. Als de tijd het toelaat, hebben we de mogelijkheid om een ​​optionele rondvlucht boven de Okavango Delta te doen, ofwel vanmiddag of op dag 15 na onze terugkeer uit de Delta.

Dag 14 Maun - Okavango Delta
We beginnen onze excursie in de Okavango Delta op een open 4x4 truck naar het mokoro station. Hier zullen we kennis maken met de lokale Tswana Polers die ons zullen begeleiden op deze expeditie. We reizen met de mokoro (kano) naar ons tentenkamp van waaruit we de omgeving kunnen verkennen op een wandelsafari. We genieten van de wildernis en van de geluiden van de Afrikaanse nacht - een onvergetelijke ervaring!

Dag 15 Okavango Delta - Maun
Deze morgen varen we in een rustig tempo in een mokoro van de Okavango Delta naar het Polers station, waarna we terug rijden naar Maun. We streven ernaar om rond lunchtijd terug te zijn in het kamp om een ​​optionele rondvlucht boven dit spectaculaire UNESCO werelderfgoed mogelijk te maken. Als alternatief kan de middag kan worden besteed bij het zwembad van het kamp.

Dag 16 Maun - Nata
Vandaag vervolgen we onze weg naar Nata en reizen we door een brede open ecologische verbindingszone tussen de Nxai en de Makgadikgadi Pans. Onderweg stoppen we bij een van de meest iconische bomen van Afrika, de Baobab, en komen we aan op de Elephant Sands Lodge in de late namiddag. Het kamp heeft geen hekken, zodat alle wilde dieren vrij rondlopen van de ene waterput naar de andere. We zien een verscheidenheid van antilopen en andere dieren tijdens ons verblijf in Elephant Sands.

Dag 17 Nata - Chobe
Onze overland safari gaat door naar Kasane in de noordelijke hoek van Botswana. De stad is de poort naar Chobe National Park. Dit is de derde grootste en meest uiteenlopende park in het land. We nemen een 'Fish Eagle' cruise op de Chobe rivier - een geweldige kans om nijlpaarden en misschien olifant of buffel te zien.

Dag 18 Chobe - Livingstone
Vanmorgen verkennen we Chobe National Park op een open voertuig game drive. We reizen door vanuit Kasane met de veerboot over de samenvloeiing van de Chobe en Zambezi rivieren naar Zambia. We bezoeken de Victoria Watervallen, één van de grootste watervallen op aarde één van de grote natuur wonderen van de wereld. We zetten ons kamp op bij de Waterfront camping aan de oevers van de Zambezi, op slechts een paar kilometer van de Victoria Watervallen en het kleine stadje Livingstone.

Day 19. Livingstone
Onze tour eindigt na het ontbijt, maar we raden een verblijf van een paar dagen aan om dit gebied rond de Victoria Watervallen ten volle te verkennen.

NB: Vanwege praktische redenen is het ontbijt tijdens je verblijf in Livingstone inbegrepen. Hierdoor kun je makkelijker dagactiviteiten boeken (vaak incl lunch) zonder dat je tussendoor terug hoeft te keren naar de camping. Het restaurant van de Waterfront heeft een uitstekende keuken en prachtig uitzicht over de Zambezi rivier (US$15-$30 per maaltijd). Ontspan en geniet deze dagen van je vrijetijd. Je kunt ook een taxi nemen naar het centrum en daar genieten van de locale specialiteiten.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie. Hun overland trucks rijden al meer dan 18 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Jo, New Zealand op
Richard and Hanco have made this No: 1 of the best experiences of my life. They are amazing guys who have been entertaining, knowledgeable, helpful and generous the whole entire tour. Thanks you so much for this amazing experience!
Reviewed by Lucy op
I just finished the overland camping trip from Cape Town to Victoria Falls/Livingstone. Amazing!! The guide and driver - yo Big Sam! - were great, nothing was too much trouble and they really worked hard to make sure we all had an incredible time. The itinerary was perfect, we got to see and do so many amazing things - the Okavango Delta, dune 45, sandboarding, skydiving, Chobe National Park, Vic Falls... I could name so much more! And the campsites were incredible, think watching shooting stars on a huge rock in the middle of nowhere, or camping literally next to a elephant watering hole with no fences around you! If you have doubts about camping please don't - the mattresses were A LOT more comfy than i expected, the tents were HUGE and i had hot showers most of the time! And the FOOD. I definitely put on a few kgs. Overall it was an incredible experience with an amazing group of people that I wouldn't hesitate to recommend! Thanks acacia!