One moment

Book your tour today: 085-4018272

54 dagen – Noordelijke Route

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Kaapstad naar Nairobi. Deze groepsreis start aan de voet van de tafelberg via de Tuinroute, een van de mooiste kustroutes ter wereld, voordat we noordwaarts reizen richting Oost-Afrika. Je krijgt volop de mogelijkheid de Big 5 te spotten in de talloze nationale parken die we bezoeken tijdens deze rondreis. Ook heb je de mogelijkheid tijdens deze rondreis de berggorilla's te zien!

Download Tour Information

Highlights

Kaapstad; Robben Island; Cape Point; duiken met haaien; Cape Agulhas; struisvogel boerderij; Cango Caves; Tsitsikamma Forest; Bloukrans Bridge bungee; Blackwater tubing; Monkeylan; Jeffreys Bay; Addo Elephant National Park; Orange River; Johannesburg; Aparthied Museum; Chobe National Park game drive; Chobe River game cruise; Victoria Falls; Sunset cruise; Interactive drumming; Elephant ride; Whitewater rafting op de Zambezi; Painted Dog Conservation Centre; Hwange National Park; Matopos; Lake Malawi; Zanzibar; Serengeti, Ngorongoro Crater; Masai Mara; Nakuru, Naivasha en meer...

Included

 • Addo Elephant National Park
 • De Cango grotten
 • Struisvogelboerderij
 • Masai Mara (2 dagen)
 • Ngorongoro Crater
 • Serengeti National Park
 • South Luangwa afhankelijk van het seizoen
 • Hwange National Park
 • Chobe National Park
 • Lake Nakuru
 • Grumeti Reserve
 • Enkele BBQ's
 • Camping (49) tijdens het reizen op de truck
 • 48 x ontbijt en 46 x diner
 • Volledig uitgeruste expeditie truck met koelkast, gas, tenten, slaapmatjes
 • Reis van Johannesburg naar Nairobi
 • Service van Engelstalige reisleiders
 • Wegenbelastingen
 • Dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • 1 Gratis WakaWaka oplader per boeking

Excluded

 • Lokale kosten: US$1100. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • Visa
 • Pre and post tour airport transfers en accommodatie
 • Slaapzak, zaklamp, kleine EHBO kit
 • Persoonlijke items, fooien, internet etc
 • Reisverzekering
 • Vluchten (optioneel bij te boeken)

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Minimum leeftijd is 18 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 18 – 39 jaar maar als je een open minded persoon bent tussen de 40 – 65 jaar en je vindt het niet erg om dagelijks in en uit de expeditie truck te klimmen, dan ben je meer dan welkom!

Extras/Upgrades

Check de Tour Informatie voor upgrades

Hotel Pickup

De ontmoetingsplek voor deze reis is bij Ashanti Lodge, Hof Street, Gardens, Kaapstad om 12.00pm, middag, op de dag van vertrek. Wanneer je eerder arriveert kunnen we extra (pre tour accommodatie) overnachtingen voor je boeken

Itinerary

54 dagen – Noordelijke Route | Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Rwanda, Oeganda
Kaapstad naar Nairobi

Dag 1 – 3 Kaapstad, Kaap Agulhas
Optionele extra’s: Robbeneiland, Tafelberg (Table Mountain) kabelbaan, Two Oceans Aquarium, Cape Point, Paragliden, kitesurfen, duiken met haaien en walvissen kijken.

Dag 4 – 8
Tijdens deze dagen bezoeken we de volgende gebieden en parken: Outeniqua Mountains, Cango Caves, de stad Oudsthoorn en een struisvogel boerderij. We nemen de prachtige Garden Route, doorkruizen Knysnia , Tsitskikamma Forst en Bloukrans Bridge. Later op de route liggen dan Jeffreys Bay, Storms River en Addo Elephant Park.
Optionele extra’s: Bloukrans bungee jumping, Canopy Tour, Blackwater tubing, quad rijden, Bloukrans Bridge Flying Fox, begeleide tour over de brug, waterval zipline, avond game drives in Addo Elephant Park en ten slotte paardrijden in Addo National Park.

Dag 9 – 10
De groepsreis gaat verder naar Karoo, Aliwal North en Johannesburg.
Optionele extra’s: bezoek aan het Apartheid Museum.

Dag 11 – 13 Zuid-Afrika, Botswana
De groept bezoekt Kasane, Chobe National Park en we maken een game cruise.
Optionele extra’s: een game drive in Chobe National Park.

Dag 14 – 16 Zimbabwe
In de zogenaamde avonturen hoofdstad van Zimbabwe, Victoria Falls, zullen we een paar actieve dagen beleven!
Optionele extra’s: een wandeling met leeuwen, paardrijd tours, olifant rijden, white water raften, kanoën, rondvluchten met ‘Flight of the Angels’, bungee jumping, Gorge Swing, rap jumping, Flying Fox, interactive drumming, een cruise bij zonsondergang en nog veel meer andere activiteiten die in en rond Victoria Falls te doen zijn.

Dag 17 Hwange
De groep maakt een begeleide game drive in Hwange National Park en in het Painted Dog Conservation Centre.

Dag 18 – 20 Zambia
Tijdens deze dagen bezoeken we Livingstone. Daarna gaat de groepsreis verder naar de hoofdstad van Zambia, Lusaka, en we eindigen in Chipata.
Optionele extra’s: een tweede game drive in Hwange National Park.

Dag 21 – 22
Je maakt een game drive in South Luangwa National Park. Deze is gepland voor de ochtend, maar dat is afhankelijk van het seizoen.
Optionele extra’s: een avond game drive in South Luangwa National Park.
Let er op, dat we een extra nacht in Hwange National Park zullen blijven als Luangwa buiten het seizoen valt.

Dag 23, Malawi
Vanaf Lilongwe reist de groep verder naar Lake Malawi.

Dag 24 – 25 Kande Beach
Met een kamp bij het strand van Lake Malawi als uitgangspunt, brengen we bezoeken aan dorpjes, waar ook een traditionele maaltijd en curiosamarkten op het programma staan.
Optionele extra’s: watersport activiteiten, paardrijden in het meer en een bezoekje aan een school.

Dag 26 Mzuzu, Chitimba
Tijdens deze dag is er meer tijd om te genieten van het prachtige landschap van Malawi en om te relaxen bij het meer.

Dag 27 Tanzania
De groep trekt door de bergen van de zuidelijke Rift-vallei, waarna er gekampeerd wordt aan de kust van de Indische Oceaan.

Dag 28 Tanzania
Baobab Valley, Mikumi National Park, Dar es Salaam waar we de nacht aan de kust doorbrengen op een rustige camping.

Dag 29 – 32 Zanzibar
Hier zijn drie nachten ingepland voor je verblijf op Zanzibar. We reserveren accommodatie voor je in populaire strandhuisjes, en we regelen andere zaken als de veerpont boekingen en de transfers.
Optionele extra’s: er is voldoende vrije tijd om een bezoek in te plannen voor Zanzibar vanaf dag 29, met terugkomst in Dar es Salaam op dag 32.
Andere activiteiten om aan deel te nemen zijn bijvoorbeeld snorkelen en duiken nabij Zanzibar’s prachtig uitgestrekte koraalriffen. Of denk aan een bezoek aan Prison Island, wat bekend staat om zijn grote schildpadden populatie en aan Jozani Forest, om de rode colobus apen van dichtbij te bekijken.
Alle accommodatie en transfers bij een kruiden tour op Zanzibar kunnen allemaal van te voren geregeld worden.

Dag 33 – 34 Arusha, Mto Wa Mbu
Je kunt gaan shoppen bij één van de markten of het Maasai Cultural Centre en museum bezoeken.

Dag 35 Simba Campsite
Deze dag van de groepsreis begint met begeleide game drives in de Ngorongoro Crater. Dit is een nog perfect intacte vulkanische krater waar het gemakkelijk is om de Grote Vijf en vele andere dieren te spotten.
Optionele extra’s: ochtend game drives in het Manyara National Park.

Dag 36 Seronera
De groep brengt een bezoek aan een Masai dorpje, en er zijn middag game drives in de Serengeti. We zullen overnachten in het midden van het park.

Dag 37 Ikoma
Er zijn ochtend game drives, waarna we de Serengeti zullen verlaten om te gaan overnachten in de Grumeti, in de buurt van Ikoma Gate.
Optionele extra’s: avond game drives in de Grumeti.

Dag 38 Mwanza, Lake Viktoria
Optionele extra’s: een begeleide game walk in de Grumeti.

Dag 39 Nyakhanzi
In dit dorpje maakt de groep een tussenstop.

Dag 40 Rwanda
We brengen een bezoek aan Kigali.

Dag 41 – 42
Bezoek aan Kisoro en we reizen verder naar Virungas.
Optionele extra’s: het Genocide Memorial en museum, een gorilla trekking door de bergen in hetzij Parc National de Volcans (Rwanda) of anders Bwindi Impenetrable Forest (Uganda), een golden monkey trekking, een bezoek aan Dian Fossey’s graf, een kinderweeshuis en een peuterschool bezoek of een uitstapje naar het dorpje Batwa (een Pygmy dorp).

Dag 43 – 44 Oeganda
Een dag bij Lake Bunyoni.
Optionele extra’s: kanoën.

Dag 45
De groepsreis gaat verder met een uitstap naar Mbarara, een Equater stop, markt bezoek en Masaka.

Dag 46 – 47 Jinja
We reizen verder naar Jinja, de Witte Nijl en de Bujagali Falls.
Optionele extra’s: je kunt gaan white water raften, dorpswandelingen maken, bungee jumping, kajakken, een boottochtje maken, vrijwilligerswerk doen op een lokale school, quad rijden en paardrijden.

Dag 48 – 49 Kenia
We maken begeleide game drives in Nakuru National Park.

Dag 50 – 51, Lake Naivasha
Optionele extra’s: je kunt naar de Elsamere Conservation Centre voor een kopje thee, fietsen in Hells Gate National Park, een begeleide tocht maken naar Green Crater Lake of je kunt op nijlpaarden cruise.

Dag 52 – 53, Masai Mara
We reizen naar de Masai Mara voor twee dagen, waar we ochtend- en middag game drives maken.
Optionele extra’s: bezoek aan Masai dorpje, luchtballon safari.

Dag 54 Nairobi
Optionele extra’s: een avond uit in een restaurant in Nairobi ter afsluiting van de groepsreis.

Wij zijn de enige Nederlandse partner van deze lokale groepsreisorganisatie. We werken met ze samen omdat ze al meer dan 30 jaar ervaring hebben met overland reizen door Afrika, allemaal gepassioneerde reisleiders in dienst hebben met liefde voor het continent en het vak, goede en degelijke spullen gebruiken (zowel het vervoersmiddel als tenten en keukenspullen) ze geen grote corporatie zijn waar jij als reiziger slechts een nummertje bent. De focus ligt op een zo duurzaam mogelijke manier van reizen waarvoor je tijdens je reis uitgebreide instructies krijgt.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Ian op
Had the time of my life reminded me that I was still young (in mind). V and Kanyo where out of this world made everything really easy for us all (even if I beat Kanyo in the chilli challenge) ok we will call it a draw as we both ate the hottest chilli Africa had to offer raw. I can't recommend the 58 day trip from Cape Town to Nairobi highly enough everything you could wish to do is all there for you my personnel highlights where treaking to see the mountain gorillas, the gorongora crater, trying surfing, white water rafting on the grade 5 Rapids on the Zambize, winning 150 000 in the casino in Uganda ( don't get excited was only enough for 20 beers) thanks V every game drive had something new to see. What really made the trip was the like minded people who all went to have great experiences and lots of fun. The 4 day stay on Zanzibar was another highlight sometimes you need a holiday from your holiday just to relax and recharge the batteries. All in all a great holiday with memories and friends I will remember all my life.
Absolute thanks for a great time, only one downside I had to go back to work after wished I could have stayed forever.
Hope to see you soon