One moment

Book your tour today: 085-4018272

22 dagen Handelsroute CAMPING | Livingstone - JNB

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze safari start in Livingstone en eindigt in Johannesburg. Met deze zeer afwisselende safari reis je door het hart van Malawi en Zambia om vervolgens via Mozambique naar Zuid-Afrika door te reizen. De hoogtepunten bestaan onder meer uit de Victoriawatervallen, een kanosafari over de Lower Zambezi, game drives in South Luangwa National Park, Lake Malawi en het Kruger National Park in Zuid-Afrika!

Download Tour Information

Highlights

Victoria Falls – een van de wereldwonderen; Lower Zambezi – kanotocht; South Luangwa National Park – wandelsafari & 4WD game drives; Lake Malawi – snorkelen & stranden; Kruger National Park – ochtend en middag game drives.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 21 ontbijt; 19 lunch; 16 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 20 nachten in cabin; 1 nacht kamperen
 • Gebruik van uitrusting (inclusief slaapzak)
 • Kanotocht op de Lower Zambezi
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking #sharthesun

Excluded

 • Lokale Kosten: US$400. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

16 nachten op campings. De campings zijn voorzien van een warme douche; Let op: één van de campings is erg basic! De overige nachten in chalets met gedeelde badkamers. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden, zoals het opzetten van de tent en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden, maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer/tent wenst te hebben komt er €230,- bij.

Hotel Pickup

Deze reis start om 14:00 uur op dag 1 van de tour vanuit Livingstone. Veel vluchten arriveren in de ochtend in Livingstone dus je kunt met de ochtendvlucht arriveren. Eventueel kun je in Victoria Falls aankomen, maar dan heb je een extra visum nodig. Indien je een extra nacht (Pre tour bij de Waterfront) zou willen bijboeken, dan kan dat via ons!

Itinerary

22 days - Handelsroute | campingreis - Zambia, Malawi, Mozambique, Zuid-Afrika
Start in Livingstone en eindigt in Johannesburg

Met deze zeer afwisselende safari reis je door het hart van Malawi en Zambia om vervolgens via Mozambique naar Zuid-Afrika door te reizen. De hoogtepunten bestaan onder meer uit de Victoriawatervallen, een kanosafari over de Lower Zambezi, game drives in South Luangwa National Park, Lake Malawi, en het Kruger National Park in Zuid-Afrika!

(O=Ontbijt L=Lunch D=Diner)

Dag 1 - 2 Livingstone (camping O)
Vandaag arriveer je in Livingstone en ontmoet je de rest van de groep. Deze kennismaking staat gepland om 14.00 uur. De rest van de dag heb je vrij om Livingstone te ontdekken of de Victoriawatervallen te bezoeken. Daar zijn verschillende avontuurlijke activiteiten te doen, zoals raften en bungeejumpen (op eigen kosten).

Dag 3 Kafue River (camping O, L, D)
Vandaag verlaat je Livingstone om door de beboste heuvels van Miombo te rijden richting Kafue River waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 4 - 5 Lower Zambezi Kanotocht (camping O, L, D)
De reis wordt voortgezet naar het Lower Zambezi dal. De komende twee dagen breng je door aan de oever van de machtige Zambezi rivier. Je vaart langs kleine dorpjes en een schitterend landschap. Deze nacht kamperen we in het wild op een van de eilandjes in de rivier. De volgende morgen varen we door. Nijlpaarden, krokodillen zijn bewoners van deze rivier en met een beetje geluk zie je hoe olifanten of andere dieren hun dorst komen lessen. Aan het einde worden we door een motorbootje opgehaald en weer teruggebracht naar de camping waar we begonnen.

Dag 6 Lusaka (camping O, L, D)
Nog even genieten van de Zambezi op de oever voordat je verder reist naar de hoofdstad van Zambia, Lusaka. Hier slaan we proviand in voor de komende dagen en nemen de Great East Road totdat de zon onder gaat.

Dag 7 - 9 South Luangwa National Park [camping O, L, D]
We kamperen de komende nachten op de oever van de Luangwa rivier. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen en luipaarden worden regelmatig vanaf de camping gezien. South Luangwa National Park is een van de mooiste parken van Afrika. Op het programma staan 2 wandelsafari's en twee (nacht)safari´s in een open 4WD. Afhankelijk van het weer en de begaanbaarheid zullen we wel of geen wandelsafari houden. In het regenseizoen (december tot april) gaan ze meestal niet door.

Dag 10 - 11 Lake Malawi (camping O, L, D)
Vandaag reizen we verder richting Lake Malawi. "Het warme hart van Afrika", zo wordt Malawi ook wel genoemd. De vriendelijke bewoners en Lake Malawi vormen de aantrekkingskracht van dit fraaie land. Bij het meer zullen we een bootje nemen om ook de eilanden te verkennen.

Dag 12 - 13 Transfer naar Mozambique [camping O, L, D]
We gaan weer richting het zuiden als we Mozambique binnen rijden bij de Zobue grenspost. We reizen door de Tete regio, onderweg naar de camping in een afgelegen gebied van Mozambique (camping faciliteiten zijn hier erg basic.)

Dag 14 -15 Bazaruto eilanden (chalets Ox2, Lx2, Dx1)
We overnachten in Vilankulos als we dichtbij de Indische Oceaan komen. We hebben de hele dag de tijd om het Magaruque eiland te ontdekken met een lokale dhow. Schitterende blauwe zee, snorkelen, brede, witte stranden en uitstekend seafood is er beschikbaar - een fantastische dag!

Dag 16 - 17 Inhambane [hut Ox2 Lx2 Dx1]
In Inhambane zie je nog veel Arabische invloeden, die dateren uit de tijd dat er slaven, ivoor, goud en specerijen werden verhandeld. Ontdek Inhambane en haar 200 jaar oude kathedraal, voordat we in onze casitas (lees hutjes) kruipen, onder de palmen naast de zee. Tochtjes met een Dhow of scuba diving naar de koraalriffen behoort hier tot de mogelijkheden (op eigen kosten).

Dag 18 Bilene [camping O, L]
We reizen verder naar het zuiden langs de kust naar de stad Bilene, dat bij de kust van de Uembje lagoon ligt. De lagoon, een soort strandmeer, is 8km breed en 27km lang met helder water en witte zandstranden. We spenderen de middag bij de lagoon met opties om te kajakken of te snorkelen (op eigen kosten, en te zwemmen in het kalme water.

Dag 19 - 20 Kruger National Park (camping O, L, D)
We reizen verder naar het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika! Hier staan game drives op het programma. Een laatste zoektocht naar de wilde dieren en een afsluiting van een geweldige reis.

Dag 21 - 22 Mpumalanga - Johannesburg (chalets Ox2 Lx1 Dx1)
Bij het verlaten van het Kruger rijden we via de Panoramaroute waar we een bezoek brengen aan Bourkes Luck Potholes, God's Window en de Three Sisters. Op dag 22 zijn we rond 18:00 uur terug in Johannesburg, voldaan, zon gebruind en vol energie!

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Duurzaam toerisme
In de Luangwa Valley verblijven we bij Wildlife Camp. Wildlife Camp is gelegen op het land dat in handen is van het Milieu Conservation Society van Zambia (WECSZ). Wildlife Camp opereert onden hen en doneert 60% van hun inkomsten aan deze organisatie.
De lodge is toegewijd aan de bescherming van het milieu en het duurzaam gebruik van kostbare hulpbronnen. Je bezoek zal zowel bijdragen aan natuurbehoud als het creëren van werkgelegenheid in de Luangwa Valley in Zambia.

Reviews

Leave a Review
(3) Average Rating:
Reviewed by Juliana op
I just returned home from an amazing 2 week camping safari through Zambia and Malawi. Starting at the mighty Victoria Falls and ending at Lake Malawi, the tour "Zambia & Malawi Trail" combined so many highlights that it's hard to mention the most outstanding ones. It was for example a wonderful experience to paddle down Zambezi River and to camp wild on an island, to do game walks and game drives in South Luangwa National Park and to swim in Lake Malawi. It was my first trip to Southern Africa and I want to express a huge THANK YOU to Sunway and of course to the guides for having made this trip unforgettable. Patrick and Jefias did an incredibly good job and formed a very good team. Our group of 6 people highly appreciated their ability and experience in guiding such tours. So thanks for this fantastic adventure!.

kind regards Juliane
Reviewed by Andrea op
This was a very exciting tour, even with some long driving days. So many things included, game drives, snorkeling were my favourite!
Reviewed by Doris op
I’ve been on a tour (Trade Route) with Annika and Kalunga. I had a wonderful time with this two guides and 8 other people and I enjoyed every minute of it! Annika and Kalunga were very competent, kind, helpful, heartedly, although strict in their „red thread“ (central theme)! I appreciated their cooking, it was very various, looking very nicely and even healthy! They were helpful, joyous and knew a lot to tell about animals, the countries and the nature.

I’m sure, I will travel again with Sunway Safaris and I also will recommend Sunway Safaris to my friends.

kind regards Doris Stahel