One moment

Book your tour today: 085-4018272

22 dagen - Zambia Mozambique ACCOMMODATIEREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze safari start in Livingstone en eindigt in Johannesburg. Met deze zeer afwisselende safari reis je door het hart van Malawi en Zambia om vervolgens via Zimbabwe naar Zuid-Afrika door te reizen. De hoogtepunten bestaan onder meer uit de Victoriawatervallen, een kanosafari over de Lower Zambezi, game drives in South Luangwa National Park, Lake Malawi en het Kruger National Park in Zuid-Afrika! Let op! Door de huidige politieke onrust in Mozambique is deze route tijdelijk aangepast en omgeleid via Zimbabwe. Neem contact met ons op voor meer informatie

Download Tour Information

Highlights

Victoria Falls – een van de wereldwonderen; Lower Zambezi – kanotocht; South Luangwa National Park – wandelsafari & 4WD game drives; Lake Malawi – snorkelen & stranden; Kruger National Park – ochtend en middag game drives.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 21 ontbijt; 20 lunch; 17 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 20 nachten in cabin; 1 nacht kamperen
 • Gebruik van uitrusting (inclusief slaapzak)
 • Kanotocht op de Lower Zambezi
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking #sharthesun

Excluded

 • Lokale Kosten: US$400. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

21 nachten in chalets, permanente safaritenten & guesthouses. 15 daarvan zijn met een ensuite badkamer; 1 nacht kamperen en 2 nachten in chalets met gedeelde badkamers Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer/tent wenst te hebben komt er €580,- bij.

Hotel Pickup

Deze reis start om 14:00 uur op dag 1 van de tour vanuit Livingstone. Veel vluchten arriveren in de ochtend in Livingstone dus je kunt met de ochtendvlucht arriveren. Eventueel kun je in Victoria Falls aankomen maar dan heb je een extra visum nodig. Indien je een extra nacht (Pre tour bij de Waterfront) zou willen bijboeken dan kan dat via ons!

Itinerary

22 days - Pioneer Route | accomodatiereis - Zambia, Malawi, Zimbabwe, Zuid-Afrika
Start in Livingstone en eindigt in Johannesburg

Met deze zeer afwisselende safari reis je door het hart van Malawi en Zambia om vervolgens via Zimbabwe naar Zuid-Afrika door te reizen. De hoogtepunten bestaan onder meer uit de Victoriawatervallen, een kanosafari over de Lower Zambezi, game drives in South Luangwa National Park, Lake Malawi, en het Kruger National Park in Zuid-Afrika!

(O=Ontbijt L=Lunch D=Diner)

Dag 1 Livingstone (lodge O)
Vandaag arriveer je in Livingstone en ontmoet je de rest van de groep. Deze kennismaking staat gepland om 14.00 uur. De rest van de dag heb je vrij om Livingstone te ontdekken of de Victoriawatervallen te bezoeken.

Dag 2 Kafue River (lodge O, L, D)
Vandaag verlaat je Livingstone om door de beboste heuvels van Miombo te rijden richting Kafue River waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 3 - 4 Lower Zambezi Kanotocht (camping x1, lodge x1 O, L, D)
De reis wordt voortgezet naar het Lower Zambezi dal. De komende twee dagen breng je door aan de oever van de machtige Zambezi rivier. Je vaart langs kleine dorpjes en een schitterend landschap. Deze nacht kamperen we in het wild op een van de eilandjes in de rivier. De volgende morgen varen we door. Nijlpaarden, krokodillen zijn bewoners van deze rivier en met een beetje geluk zie je hoe olifanten of andere dieren hun dorst komen lessen. Aan het einde worden we door een motorbootje opgehaald en weer teruggebracht naar onze lodge.

Dag 6 Lusaka (lodge O, L, D)
Nog even genieten van de Zambezi op de oever voordat je verder reist naar de hoofdstad van Zambia, Lusaka. Hier slaan we proviand in voor de komende dagen en nemen de Great East Road totdat de zon onder gaat.

Dag 7 Lilongwe [chalets O, L, D]
We rijden Malawi in en vervolgen onze weg naar de hoofdstad Lilongwe, waar we onze spullen achterlaten in onze chalets. In de middag bezoeken we de ambachtelijke markten met hun prachtige houtsnijwerk, gevlochten manden en traditionele houten stoelen.

Dag 8 - 9 Lake Malawi (chalet O, L, D)
Vandaar reizen we verder richting Lake Malawi. "Het warme hart van Afrika", zo wordt Malawi ook wel genoemd. De vriendelijke bewoners en Lake Malawi vormen de aantrekkingskracht van dit fraaie land. Bestemming is het strand bij Cape Maclear, in het Lake Malawi National Park. Bij het meer zullen we een bootje nemen om ook de eilanden te verkennen.

Dag 10 Lilongwe [chalets O, L]
We besteden onze laatste ochtend bij het Meer van Malawi, het meest zuidelijke meer in het Oost-Afrikaanse Rift-systeem, het derde grootste en het tweede diepste meer van Afrika. We gaan terug naar de hoofdstad van Malawi en genieten van het landschap onderweg.

Dag 11 -12 South Luangwa (lodgesafaritent O, L, D)
We kamperen de komende nachten op de oever van de Luangwa rivier. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen en luipaarden worden regelmatig vanaf de camping gezien. South Luangwa National Park is een van de mooiste parken van Afrika. Op het programma staan 2 wandelsafari's en twee (nacht)safari´s in een open 4WD. Afhankelijk van het weer en de begaanbaarheid zullen we wel of geen wandelsafari houden. In het regenseizoen (december tot april) gaan ze meestal niet door.

Dag 14 Kariba meer [chalet O, L, D]
We steken de grens over bij Siavonga in Zimbabwe en vervolgen onze weg naar de oevers van Lake Kariba. Deze dam is het grootste door de mens gemaakte stuwmeer in de wereld en meer dan 220 km lang en 40 km breed. Sinds de bouw tussen 1958 en 1963 is het enorme gewicht van het water vermoedelijk de oorzaak van trillingen en aardbevingen in de regio.

Dag 15 Gweru [chalet O, L, D]
We reizen naar het zuiden door Zimbabwe en we komen aan in Gweru. Antelope Park is de thuisbasis van het ALERT leeuw revalidatieprogramma. De volgende morgen maken we een wandeling met een lokale ranger in dit prachtige reservaat.

Dag 16-17 Matobos [chalet O, L, D]
Va de stad Bulawayo reizen we naar Matobo National Park en onze chalets aan de rand van het park. Deze namiddag genieten we van sundowners op de granieten bergkam met uitzicht op het park. De volgende ochtend bezoeken we de World View en de historische locatie met het graf van Cecil John Rhodes. Tijdens onze game drives en wandelingen bezoeken we ongewoon gevormde rotsformaties, waarop een scala van oude rotsschilderingen te vinden zijn. Dit gebied is ook de thuisbasis van Zimbabwe's neushoorns die we hopen te zien op onze excursie in het nationaal park.

Dag 18 Musina [chalet / rondawel O, L, D]
We nemen afscheid van Zimbabwe en we reizen zuidwaarts. Onderweg steken we machtige Limpopo rivier over bij de Beitbridge grenspost en arriveren we in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. We overnachten in een wildreservaat in het het Vhembe gebied, vernoemd naar de indrukwekkende bergketen die zich zo'n 130 km van west naar oost door de regio uitstrekt. Het gebied bevat eindeloze vlakten van golvende inheemse bebossing gekenmerkt door de opvallende vorm van de baobab met een overvloed aan vogels.

Dag 19 - 20 Kruger National Park (hut O, L, D)
We reizen verder naar het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika! Hier staan game drives op het programma. Een laatste zoektocht naar de wilde dieren en een afsluiting van een geweldige reis.

Dag 21 - 22 Mpumalanga - Johannesburg (chalets Ox2 Lx1 Dx1)
Bij het verlaten van het Kruger rijden we via de Panoramaroute waar we een bezoek brengen aan Bourkes Luck Potholes, God's Window en de Three Sisters. Op dag 22 zijn we rond 18:00 uur terug in Johannesburg, voldaan, zon gebruind en vol energie!

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Duurzaam toerisme
In de Luangwa Valley verblijven we bij Wildlife Camp. Wildlife Camp is gelegen op het land dat in handen is van het Milieu Conservation Society van Zambia (WECSZ). Wildlife Camp opereert onden hen en doneert 60% van hun inkomsten aan deze organisatie.
De lodge is toegewijd aan de bescherming van het milieu en het duurzaam gebruik van kostbare hulpbronnen. Je bezoek zal zowel bijdragen aan natuurbehoud als het creëren van werkgelegenheid in de Luangwa Valley in Zambia.

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Doris op
I’ve been on a tour (Trade Route) with Annika and Kalunga. I had a wonderful time with this two guides and 8 other people and I enjoyed every minute of it! Annika and Kalunga were very competent, kind, helpful, heartedly, although strict in their „red thread“ (central theme)! I appreciated their cooking, it was very various, looking very nicely and even healthy! They were helpful, joyous and knew a lot to tell about animals, the countries and the nature.
I’m sure, I will travel again with Sunway Safaris and I also will recommend Sunway Safaris to my friends.
kind regards Doris Stahel
Reviewed by Anke op
having just come back from the "Trade Route" I want to say thanks a lot again to our marvellous guides Wayne and Charles for a really great and unforgettable time ! "Our boys" surprised us again and again with their enormous knowlegde which they shared with us, their professional guiding with always a big smile on their faces and a very very warmhearted attitude, wonderful first class cooking, extremely safe and secure driving skills even on the worst gravel and bumpy roads (Charles)!
They were always encouraging the group to learn more about Africa and give us a deeper understanding of the various countries we went through and thus made this trip a lifetime experience!