One moment

Book your tour today: 085-4018272

19 dagen - Livingstone - Kaapstad via Botswana

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze avontuurlijke reis start in Livingstone (Zambia) en eindigt in Kaapstad (Zuid-Afrika). Je reist door de landen Zambia, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika in een internationaal gezelschap en zal bij veel bezienswaardigheden van deze landen stoppen. Soms zijn er lange reisdagen maar de comfortabele truck met alle gemakken en het prachtige uitzicht maken alles goed!

Download Tour Information

Highlights

Chobe National Park, Botswana; Elephant Sands, Nata, Botswana; Etosha National Park, Namibië; Fish River Canyon, Namibië; Namib Naukluft Park, Namibië; Okavango Delta, Botswana; Otjitotongwe Cheetah Park; Spitzkoppe, Namibië; Swakopmund, Namibië; Victoria Falls National Park; Windhoek, Namibia.

Included

 • Gratis WakaWaka per boeking #sharthesun
 • Volledig uitgeruste overland truck
 • Camping en kook benodigdheden
 • Alle wegenbelastingen
 • Engelstalige reisleiding
 • Grond transport
 • Begeleiding van twee reisleiders
 • Slaapmatje
 • Maaltijden: 18 x O; 15 x L; 14 x D
 • Bezoek aan de Victoriawatervallen
 • Chobe Fish Eagle Cruise
 • Okavango Delta
 • Kalahari Bushman Walk
 • Etosha National Park
 • Cheetah Park entree
 • Spitzkoppe Bushman schilderingen
 • Sossusvlei, Dune 45

Excluded

 • Adventure Pass: €370 (Okavango Delta, Chobe National Park, Sossusvlei, Chobe NP game drive)
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard
 • maaltijd op de eerste avond in Livingstone
 • slaapzak

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Geschikt voor 18 tot 39 jaar. Groep: Gemiddeld 16 Maximum 24

Extras/Upgrades

 • Zie tour informatie
 • Deze reis is ook beschikbaar als accommodatiereis en in omgekeerde richting
 • Verlening tot Zanzibar of Nairobi mogelijk

Hotel Pickup

Vertrek om 8:00 uur op dag 1 van de tour vanuit The Waterfront in Livingstone. Extra overnachtingen zijn op aanvraag bij te boeken. De voor vertrek meeting is de avond voorafgaand aan de reis om 18:00 uur bij de Waterfront

Itinerary

19 dagen - Rondreis Livingstone - Kaapstad via Botswana en Namibië CAMPING | Zambia, Botswana, Namibië, Zuid-Afrika
Livingstone naar Kaapstad

Dag 1 Livingstone
De safari start in Livingstone en zal de eerste dag vooral hier plaatsvinden, wat je de mogelijkheid geeft om aan één of twee excursies of activiteiten deel te nemen die typisch zijn voor het gebied rondom de Victoria Watervallen. Als je de tijd ervoor hebt, dan willen we je zeker aanraden om hier wat extra dagen door te brengen om zo het beste uit deze omgeving te halen. Activiteiten die je kunt doen zijn bijvoorbeeld white water raften, bungee jumpen, abseilen, gorge (kloof) swinging, kanoën, paardrijden, rondvluchten maken (met microlight, helikopter of klein vliegtuig) en ten slotte – echt een must! – het bezoeken van de donderende Victoria Watervallen zelf! Als de rivier hoog staat kan de damp van de watervallen tot wel 20 kilometer verderop gezien worden. Vandaar de naam Mosi au Tunya – ‘de rook die dondert’. We overnachten in een kamp in Livingstone.

NB Om praktische redenen zijn de maaltijden in Livingstone/Victoria Watervallen beperkt tot het ontbijt. Op deze manier heb je de mogelijkheid om aan activiteiten deel te nemen die een half of heel dagdeel duren (sommige met lunch inbegrepen) en zo hoef je niet op tijd terug te zijn voor lunch met de groep. Het Waterfront Camp restaurant kijkt uit over de Zambezi Rivier en biedt de hele dag een selectie aan van goed geprijsde maaltijden en snacks (we raden een budget van US$25 per dag aan).

Dag 2 Livingstone - Kasane (Chobe National Park)
Na het ontbijt verlaten we Livingstone en reizen we het kleine stukje naar Botswana en naar Chobe National Park. Dit park ligt in het noordelijkste puntje van Botswana, en huist leeuwen, grote olifantenpopulaties en een rijk vogelleven, waar onder de Afrikaanse zeearend. In de namiddag maken we een cruise over de Chobe River - een heerlijke manier om nijlpaarden, olifanten en soms ook buffels te zien, die naar de rivier komen om te baden en om te drinken.

Dag 3 Kasane - Nata
Deze ochtend verkennen we het Chobe National Park met een open jeep game drive alvorens we doorreizen naar Nata. Ons kamp heeft geen hekken en dieren lopen er vrij rond. Veel groepen geven aan dat ze olifanten en antilopen in de nabijheid van de camping zien - een zeer ontspannen manier om wild te bekijken!

Dag 4 Nata - Maun
We verlaten Elephant Sands en vervolgen onze weg naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Dit is een gebied waar de rode lechwe antilopen nog samen graast met plaatselijke ezels, geiten en runderen. Als de tijd het toelaat, hebben we de mogelijkheid om 's middags een ​​optionele rondvlucht over de delta te doen.

Dag 5 Maun - Okavango Delta
We verlaten de camping in Maun en beginnen aan onze excursie in de Okavango Delta in een open 4x4 truck naar het mokoro station. Hier maken we kennis met de lokale Tswana polers die onze gidsen zijn voor onze tweedaagse expeditie. We reizen met de mokoro (kano) tussen de reusachtige waterlelies, hoog gras en labyrintische kanalen op zoek naar wild, en eindigen bij ons kamp..

Dag 6 Okavango Delta - Maun
Deze morgen nemen we een gemakkelijke tempo mokoro rit uit de Okavango Delta terug naar station de polers 'van waar we terug naar Maun rijden. Wij streven ernaar om terug naar het kamp rond lunchtijd krijgen mogelijk te maken voor de mogelijkheid om een ​​optionele rondvlucht boven deze spectaculaire UNESCO werelderfgoed genieten. Als alternatief kan de middag kan worden besteed op uw gemak bij het zwembad van het kamp.

Dag 7 Maun - Ghanzi
We verlaten Maun om onze weg naar Ghanzi te vervolgen en reizen langs de Kalahari woestijn. Hier, temidden van (schijnbaar) kale terrein - ontmoeten we de San/Bushman en genieten we van een begeleide bush wandeling met hen. Deze culturele ervaring geeft inzicht in de hun manier van leven. Rond het kampvuur ’s nachts kijken we naar en ervaren we de oude dans rituelen van de San/Bushman. Bij speciale gelegenheden kan dit een healing of trance dance zijn die de hele nacht duurt, een intense spirituele ervaring voor zowel deelnemers als bezoekers.

Dag 8 Ghanzi - Windhoek, Namibië
Vandaag verlaten we Botswana en reizen naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Maak van de gelegenheid om een ​​nacht te genieten bij een van de plaatselijke restaurants of bezoek de beroemde 'Joe's Beer House'

Dag 9 Windhoek - Etosha National Park
Wij maken onze weg naar het noorden naar Etosha National Park, een enorme reserve van meer dan 20.000 vierkante kilometer rondom een ​​centrale zout depressie of pan. We hebben een korte middag game drive over het invoeren van het park op onze weg naar het kamp. We brachten twee nachten hier, meestal het maken van het kamp in de buurt van een verlichte waterput.

Dag 10 Etosha National Park
Vandaag genieten we van een volledige game drive in dit prachtige dierenrijk. We bewonderen het belangrijkste kenmerk van Etosha National Park, de zoutpannen die vanuit de ruimte zichtbaar zijn. Na een volle dag game driven, keren we terug naar het kamp, genieten we van onze laatste avond rond de verlichte waterbron en observeren we het natuurlijke gedrag van de dieren.

Dag 11 Etosha - Spitzkoppe
We maken een game drive in Etosha National Park en reizen direct door richting het zuiden naar de prachtige regio Damaraland. We verkennen Spitzkoppe waar we de oude rotsschilderingen bewonderen. Neem de tijd om het gebied en de heerlijke rust te verkennen. Houd de steeds veranderende kleur van de rotsformaties in de gaten, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze intense rode tinten verkrijgen.

Dag 12 Spitzkoppe - Swakopmund
We vertrekken uit Spitzkoppe en vervolgen onze weg naar de Atlantische kust en Swakopmund. Swakopmund zorgt voor een verfrissende verandering met de koelere Atlantische zeelucht, een voorproefje van beschaving en een diversiteit van spannende dingen die we kunnen doen en plaatsen die we kunnen verkennen.

Dag 13 Swakopmund
Vandaag is een vrije dag om te genieten van alles wat deze schilderachtige badplaats te bieden heeft. Voor de durfal zijn er avontuurlijke activiteiten in de woestijn, zoals quadrijden, zand boarding, skydiving (als het weer het toelaat) en nog veel meer! Degenen die niet op zoek zijn naar avontuur, kunnen genieten van wat de stad te bieden heeft: winkels, restaurants, musea, het aquarium, galeries - of wandelen langs de promenade en de oceaan, de schilderachtige Duitse-stijl architectuur en de cafés in de stad.

Dag 14 Swakopmund - Solitaire
We zetten onze reis zuidwaarts voort. We passeren de Steenbokskeerkring en stoppen voor een fotomoment op weg naar Solitaire - de kleinste stad van Namibië - waar we de nacht zullen doorbrengen.

DAG 15 Solitaire - Sesriem Area
Deze ochtend maken we een trektocht naar de top van het beroemde 'Dune 45' in het Nationaal Park. Na een welverdiend ontbijt maken we een korte shuttle ride dieper het park in en wandelen we naar 'Dead Vlei'. Vertrekkend vanuit de duinen, stoppen we bij de kleinere Sesriem Canyon en reizen we door naar onze accommodatie voor de nacht, gelegen tussen de rotsachtige granieten ontsluitingen van de Nubib en Tsaris gebergten.

Dag 16 Sesriem Area - Fish River Canyon
Vandaag rijden we naar het zuiden door dorre en rotsachtige landschappen, bezaaid met kokerbomen, naar 's werelds tweede grootste canyon, de Fish River Canyon. Je kunt hier prachtige foto's nemen tijdens ons bezoek aan de canyon en de beruchte scherpe rivierkromming die bekend staat als 'Hell's Corner.

Dag 17 Fish River - Orange River, Zuid-Afrika
We verlaten Fish River Canyon en gaan verder zuidwaarts naar de grens van Namibië met Zuid-Afrika bij de Gariep (Oranje) rivier. Onze camping ligt aan de oevers van de rivier op de Zuid-Afrikaanse kant. Er is de mogelijkheid tot een kano safari of tot ontspanning bij en wellicht een duik in de Orange River. De nachtelijke sterrenhemel is prachtig.

DAG 18 Orange River - Cederberg
We reizen door Namaqualand, bekend om de wilde bloemen in het voorjaar (het beste te zien tussen augustus-september). Onze camping is gelegen in de buurt van de Olifants River met uitzicht op het prachtige Cederberg gebergte. Na het opzetten van het kamp is er de mogelijkheid om een ​​aantal lokale wijnen uit de regio te proeven.

DAG 19 Cederberg - Kaapstad
We verlaten het schilderachtige Cederberg gebied en gaan verder naar het zuiden, langs Citrusdal en de Piketberg Pass naar de provincie West-Kaap. Onze tour eindigt in Kaapstad, zonder twijfel een van 's werelds mooiste steden.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie. Hun overland trucks rijden al meer dan 18 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(1) Average Rating:
Reviewed by Anoniem op
Ik heb een geweldige vakantie gehad!
De highlights waren Wildlife, Bushmen, Campsite Elephants Sands, Etosha, Spitskoppe, Actiesporten in Swakopmund, Fish River Canyon, Cape Town. 's Nachts was het koud dus neem een goede slaapzak mee!