One moment

Book your tour today: 085-4018272

12 dagen - Zambia & Malawi CAMPING

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze kleine kampeer groepsreis start in Livingstone en eindigt in Lilongwe. Met deze zeer afwisselende safari reis je door het hart van Malawi en Zambia. De hoogtepunten bestaan onder meer uit de Victoriawatervallen, een kanosafari over de Lower Zambezi, game drives in South Luangwa National Park en snorkelen bij Lake Malawi

Download Tour Information

Highlights

Victoria Falls – een van de wereldwonderen; Lower Zambezi – kanotocht; South Luangwa National Park – wandelsafari & 4WD game drives; Lake Malawi – snorkelen & stranden

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 11 ontbijt; 9 lunch; 9 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 10 nachten kamperen en 1 nacht wildkamperen
 • Gebruik van uitrusting (inclusief slaapzak)
 • Kanotocht op de Lower Zambezi
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking #sharthesun

Excluded

 • Lokale Kosten: US$300. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

10 nachten kamperen en 1 nacht wildkamperen Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het opzetten van de tent en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer/tent wenst te hebben komt er €96,- bij.

Hotel Pickup

Deze reis start om 14:00 uur op dag 1 van de tour vanuit Livingstone. Veel vluchten arriveren in de ochtend in Livingstone dus je kunt met de ochtendvlucht arriveren. Eventueel kun je in Victoria Falls aankomen maar dan heb je een extra visum nodig. Indien je een extra nacht (Pre tour bij de Waterfront) of een vliegticket zou willen bijboeken dan kan dat via ons!

Itinerary

12 dagen - Zambia & Malawi CAMPING | Livingstone Lilongwe
Start in Livingstone en eindigt in Lilongwe

Deze kleine kampeer groepsreis start in Livingstone en eindigt in Lilongwe. Met deze zeer afwisselende safari reis je door het hart van Malawi en Zambia. De hoogtepunten bestaan onder meer uit de Victoriawatervallen, een kanosafari over de Lower Zambezi, game drives in South Luangwa National Park en snorkelen bij Lake Malawi.

(O=Ontbijt L=Lunch D=Diner)

Dag 1 - 2 LIVINGSTONE [camping Bx1 --]
(B=Breakfast L=Lunch D=Dinner)
De groep ontmoet elkaar in Livingstone, in Zambia, om 14:00 uur waar je twee dagen hebt om de Victoriawatervallen en de omgeving te verkennen. Er zijn genoeg activiteiten te doen!

Dag 3 KAFUE RIVER [camping BLD]
Vandaag verlaat je Livingstone om door de beboste heuvels van Miombo te rijden richting Kafue River waar we de nacht zullen doorbrengen.

Dag 4 - 5 LOWER ZAMBEZI CANOEING [camping BLD]
De reis wordt voortgezet naar het Lower Zambezi dal. De komende twee dagen breng je door aan de oever van de machtige Zambezi rivier. Je vaart langs kleine dorpjes en een schitterend landschap. Deze nacht kamperen we in het wild op een van de eilandjes in de rivier. De volgende morgen varen we door. Nijlpaarden, krokodillen zijn bewoners van deze rivier en met een beetje geluk zie je hoe olifanten of andere dieren hun dorst komen lessen. Aan het einde worden we door een motorbootje opgehaald en weer teruggebracht naar onze lodge.

Dag 6 LUSAKA [camping BLD]
Nog even genieten van de Zambezi op de oever voordat je verder reist naar de hoofdstad van Zambia, Lusaka. Hier slaan we proviand in voor de komende dagen en nemen de Great East Road totdat de zon onder gaat.

Dag 7, 8, 9 SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK [camping BLD]
We kamperen de komende nachten op de oever van de Luangwa rivier. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen en luipaarden worden regelmatig vanaf de camping gezien. South Luangwa National Park is een van de mooiste parken van Afrika. Op het programma staan 2 wandelsafari's en twee (nacht)safari´s in een open 4WD. Afhankelijk van het weer en de begaanbaarheid zullen we wel of geen wandelsafari houden. In het regenseizoen (december tot april) gaan ze meestal niet door maar worden ze vervangen door extra game drives.

Dag 10 - 11 LAKE MALAWI [camping BLD]
Vandaar reizen we verder richting Lake Malawi. "Het warme hart van Afrika", zo wordt Malawi ook wel genoemd. De vriendelijke bewoners en Lake Malawi vormen de aantrekkingskracht van dit fraaie land. Bestemming is het strand bij Cape Maclear, in het Lake Malawi National Park. Bij het meer zullen we een bootje nemen om ook de eilanden te verkennen.

Dag 12 LILONGWE – EINDE [- B--]
Na het ontbijt wordt je met een minibusje naar Lilongwe gebracht waar de tour eindigt.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

Duurzaam toerisme
In de Luangwa Valley verblijven we bij Wildlife Camp. Wildlife Camp is gelegen op het land dat in handen is van het Milieu Conservation Society van Zambia (WECSZ). Wildlife Camp opereert onden hen en doneert 60% van hun inkomsten aan deze organisatie.
De lodge is toegewijd aan de bescherming van het milieu en het duurzaam gebruik van kostbare hulpbronnen. Je bezoek zal zowel bijdragen aan natuurbehoud als het creëren van werkgelegenheid in de Luangwa Valley in Zambia.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: