One moment

Book your tour today: 085-4018272

21 dagen - Oost Afrika ontdekkingsreis CAMPING

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze avontuurlijke groepsreis start in Livingstone (Zambia) en eindigt in Nairobi (Kenia). Safari en Stranden! Deze reis biedt het Afrika overland avontuur in de bekende Big 5 wildparken, relaxen op de afgelegen en vriendelijke stranden van Lake Malawi, het tropische paradijs Zanzibar en een bezoek aan de Victoria Watervallen. Het is de ideale groepsreis voor mensen die het beste van Afrika willen zien op het gebied van safari's en stranden!

Download Tour Information

Highlights

Victoria Falls National Park (Zambia), South Luangwa National Park (Zambia), Lake Malawi (Malawi), Das es Salaam (Tanzania), Mikumi National Park (Tanzania), Zanzibar (Tanzania), Serengeti National Park (Tanzania), Ngorongoro Crater (Tanzania), Great Rift Valley (Kenia).

Included

 • Entree Victoriawatervallen
 • Entree South Luangwa National Park
 • Zanzibar veerboot en accommodatie
 • Masai dorpje
 • Entree Serengeti & Ngorongoro Crater onderdeel van Adventure Pass
 • volledig uitgeruste overland truck
 • kampeer- en kookbenodigdheden
 • alle wegenbelastingen en tolwegen
 • alle vervoer via de weg
 • dienstverlening van Engelstalige chauffeur en reisleider
 • slaapmatje
 • maaltijden: 21 x ontbijt, 16 x lunch, 16 x diner
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking #sharethesun

Excluded

 • Adventure Pass
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard
 • maaltijden op Zanzibar

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Geschikt voor 18 tot 39 jaar. Groep: Gemiddeld 16 Maximum 24

Extras/Upgrades

 • Zie tour informatie
 • Ook beschikbaar als accommodatiereis of in omgekeerde richting
 • Verlening vanuit Kaapstad is mogelijk

Hotel Pickup

Vertrek om 8:00 uur op dag 1 van de tour vanuit The Waterfront in Livingstone. Extra overnachtingen zijn op aanvraag bij te boeken

Itinerary

21 dagen - Oost Afrika ontdekkingsreis | Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia
Livingstone naar Nairobi
Deze reis kun je ook uitbreiden door te starten in Kaapstad. Vraag ons om meer informatie!

Beleef de hoogtepunten van Oost-Afrika met deze avontuurlijke en geaccommodeerde top reis
Met deze geaccommodeerde overland tour beleef je de prachtige zandstranden van Zanzibar, de bulderende Victoria Watervallen en ga je op zoek naar de Grote Vijf in de Ngorongoro Crater en het Serengeti National Park.

Dag 1: Livingstone tot Lusaka
Hoogtepunten: Lusaka, Zambia

Je vakantie begint met een excursie naar het Mosi oa Tuny National Park om de Victoria Watervallen vanuit Zambia te kunnen bewonderen. Vanaf hier rijden we via een door kleinere boerderijdorpjes door naar Lusaka.Ons kamp ligt aan de rand van de stad naast een natuurreservaat.

Dag 2: Lusaka tot Chipata
Deze ochtend reizen we door de hoofdstad en je zult zien dat Lusaka de zakelijke hub van Zambia is en dat de stad bruist van de dingen om te doen. Je reist verder op de Great East Road vanuit Lusaka en doorkruist de grote Luangwa River brug, op weg naar de eindbestemming voor deze dag: Chipata.

Dag 3: Chipata tot South Luangwa
Vandaag reis je naar één van de grootste wildlife natuurreservaten van Afrika. Rijdend door de kleine textieldorpjes rondom Chipata kom je aan bij het kamp, gelegen aan de rand van het park. Hier slaan we voor de komende twee nachten ons kamp op om de wilde dieren te bekijken. Tijdens de middag doen we het rustig en kun je deelnemen aan een optionele game drive.

Dag 4: South Luangwa National Park
Hoogtepunten: South Luangwa National Park
De Luangwe River behoort tot één van de grootste en drukste van Afrika. Er zijn zeker 60 verschillende diersoorten te vinden en meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Nijlpaarden, olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels, giraffen en vele andere soorten leven gezamenlijk op de savanne van ruim 20,000 vierkante mijl die door deze rivier van water wordt voorzien. De Luangwe River is het meest intacte en onveranderde grote rivierensysteem in Afrika en dekt meer dan 9000 vierkante kilometer af. De veranderende seizoenen dragen ook bij aan de diversiteit van het park; het varieert er van droge kale bushes in de winter tot weelderige groene weiden in de zomermaanden.
Deze ochtend kun je vrij besteden: je doet lekker niets of je kunt een optionele game drive maken. Na de lunch gaan we met een lokale gids op weg om de omgeving te verkennen. Je gaat op zoek naar de ongrijpbare panter, kuddes olifanten en andere fascinerende wilde dieren die hier te vinden zijn.

Dag 5: South Luangwa tot Kande Beach, Malawi
We laten de wildernis achter ons en reizen terug naar Chipata waar we doorrijden naar de grens met Malawi. Na de formaliteiten bij de grens gaan we verder naar Lilongwe, de hoofdstad van Malawi, waar we onze voorraden voor de komende dagen aanvullen.
‘s Middags komen we aan in Kande Beach, aan de kust van Lake Malawi, waar je de komende dagen vrij kunt besteden.

Neem een duik in het warme zoetwatermeer, chill in een open air bar of ga erop uit om de omgeving te verkennen!

Dag 6: Kande Beach
Hoogtepunten: Activiteiten op Kande Beach, Malawi. Lake Malawi, Malawi.

Vandaag is een dag die je vrij kunt besteden rondom het meer met de vele activiteiten die je daar kunt ondernemen. In Lake Malawi vindt je veel verschillende tropische zoetwatervissen en als je van duiken houdt zul je zeker een duik willen nemen.

Voor de landrotten worden er lokale dorpswandelingen georganiseerd. Tijdens zo’n wandeling leer je veel over het leven van bevolking van Malawi. Ook kun je paardrijden of zelfs samen met je paard het meer in voor een verfrissende tocht.

Natuurlijk kun je ook gewoon heerlijk de dag doorbrengen aan het strand.

Dag 7: Kande Beach tot Chitimba Beach
We trekken verder langs het meer naar het noorden en rijden door tot Mzuzu. Deze plaats is belangrijk voor de omliggende boeren die hier komen voor hun voorraden en om hun eigen producten te verkopen.

We laden onze wagens weer vol, bezoeken de lokale markt en reizen dan verder naar ons kamp op Chitimba Beach, aan de noordelijke oevers van het meer.

Dag 8: Chitimba Beach
Hoogtepunten: dagwandeling Livingstonia, Malawi
Je kunt genieten van een nieuwe vrij te besteden dag. Neem een duik in het heerlijke water en lees je favoriete boek op het strand!

De sportievelingen kunnen een wandeling maken naar de Livingstonia Mission in de omringende heuvels. Daar vandaan heb je een fantastisch uitzicht over het meer en de heuvelachtige omgeving! Er is ook een waterval en een waterpoel te vinden, zodat je kunt zwemmen voordat we terug hiken naar het meer.

Dag 9: Chitimba Beach tot Iringa, Tanzania
We nemen afscheid van de vriendelijke bevolking van Malawi en steken de grens over naar Tanzania. Onze tocht vandaag brengt je naar een hoger gedeelte van het rift valley plateau en we komen door kleine boerendorpjes als we verder rijden naar het oosten.

In de avond zetten we ons kamp op bij het Iringa Farmhouse in de hooglanden van Tanzania.

Dag 10: Iringa tot Dar es Salaam
Hoogtepunten: Dar es Salaam, Tanzania. Mikumi National Park, Tanzania

Tijdens de rit naar het oosten naar de kust zien we steeds meer dorpjes en de drukte neemt toe als we dichter bij Dar es Salaam in de buurt komen. Dar es Salaam is een havenstad en tegelijkertijd economisch bolwerk van Tanzania. Ons kamp ligt in het zuiden van de stad en daar maak jij je klaar voor je excursie naar Zanzibar.

Dag 11: Dar es Salaam tot Zanzibar
Hoogtepunten: Stone Town, Zanzibar, Tanzania

We vertrekken vroeg en nemen de veerboot het kanaal over naar Zanzibar. Na de formaliteiten bij de douane rijden we verder naar onze lodge in Stone Town. De rest van de dag kun je vrij rondwandelen in Stone Town. Bezichtig de markten, shops, bezienswaardigheden en de vele restaurants! De Forodhani Market met veel verse vis, zeevruchten en lokale lekkernijen is ’s avonds erg de moeite waard.

Dag 12-14: Zanzibar
Hoogtepunten: Zanzibar, noordelijke stranden, Tanzania

’s Ochtends kun je een Spice Tour maken, waarin je veel te weten komt over de smaak van verschillen exotische fruitsoorten en specerijen die van dit eiland komen. Later rijdt je naar het noordelijkste puntje van het eiland waar je je nieuwe accommodatie voor de komende dagen zult zien.

Struin wat rond op de markten of doe helemaal niets en geniet van een cocktail en een goed boek in je hangmat. Het strand is een leuke plek om bij te kletsen met de locals. Ze komen hier veel voorbij om hun producten te verkopen, henna tatoeages aan te bieden of goedkope - maar goede- massages. Neem een dhow cruise bij zonsondergang of chill in één van de gezellige beach bars.

Dag 15: Zanzibar tot Dar es Salaam
Op Zanzibar reizen we terug naar Dar es Salaam waar je nog wat last-minute shopping kunt doen voordat we de veerboot terug nemen naar het vasteland.
De avond kun je vrij besteden.

Dag 16: Dar es Salaam tot Marangu
Hoogtepunten: Kilimanjaro, Tanzania. Marangu, Moshi Area, Tanzania

We gaan verder naar het noorden. Tijdens de rit hopen we de met sneeuw bedekte Kilimanjaro te zien, de grootste berg van Afrika.
Je slaapt in de plaats Marangu, aan de voet van de Kilimanjaro.

Dag 17:Marangu tot Arusha
Hoogtepunten: Maasai dorpswandeling, Arusha, Tanzania. Meserani Snake Park, Tanzania

Arusha is de safari hoofdstad van Tanzania en heeft zo’n 2 miljoen inwoners en ligt in de schaduw van Mount Meru, een 4556 meter hoge berg. De stad is een bruisende mix van markten, geuren, voertuigen en mensen. Ons kamp ligt net buiten de stad aan de rand van de Maasai vlaktes. ‘s Middags kun je een wandeling maken door één van de plaatselijke dorpjes, een lokale school en kliniek bezoeken en het interessante Masai Museum bekijken of het Meserani Snake Park.

Dag 18: Arusha tot the Serengeti National Park
Hoogtepunten Serengeti National Park, Tanzania

We ontmoeten onze lokale gidsen en zoeken de spullen bij elkaar voor onze excursie naar het Serengeti National Park en Ngorongoro Crater. We rijden het park binnen en zullen rondom de rand van de krater en over de lager gelegen Serengeti vlaktes rijden. Op deze vlaktes zijn veel verschillende dieren te vinden, van grazende kuddes tot roofdieren en ook vele vogelsoorten. De Serengeti is groter en vlakker dan de Maasai Mara en is simpelweg enorm. (De naam van het park is dan ook afgeleid van het Masai woord Siringitu, wat zoiets betekent als ‘de plek waar het land voor altijd voortbeweegt’). We maken een game drive tot ons kamp (zonder omheining); het horen van de hyena en de leeuw tijdens de nacht is een onvergetelijke ervaring!

Dag 19: Serengeti National Park tot Ngorongoro Crater
In de ochtend maken we een game drive om de dieren te spotten die we nog niet gezien hebben en die in de koele, vroege ochtenduren eerder te spotten zijn. Op de terugweg ruimen we ons kamp weer bij elkaar en via de vlaktes reizen we terug naar de rand van de Ngorongoro Crater, waar we ons kamp opzetten voor de nacht. Vanaf de rand van de krater kijk je uit op een nog intacte caldera (komvormige krater) – vroeger een super vulkaan, nu gevuld met veel begroeiing en gras voor de wilde dieren die hier wonen.

Dag 20: Ngorongoro Crater tot Arusha
Hoogtepunten: Ngorongoro Crater, Tanzania

We stappen weer in onze 4x4 aangedreven voertuigen en dalen af de steile krater in. Hier zul je de buffel, het jachtluipaard, leeuw, hyena en vele andere zoogdieren en vogelsoorten zien.

Dag 21: Arusha tot Nairobi, Kenia
De laatste rit in de truck is een feit we steken weer de grens over Kenia in. Door het platteland rijdend komen we snel aan in Nairobi, waar onze overland trip dan eindigt.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie. Hun overland trucks rijden al meer dan 18 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: