One moment

Book your tour today: 085-4018272

15 dagen - Namibië & Caprivi ACCOMMODATIEREIS

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze kleine groepsreis start in Livingstone en eindigt in Windhoek. Een accommodatiereis waarbij je alle hoogtepunten in het noorden van Namibië bezoekt. De reis start bij de Victoria watervallen en vervolgens naar Namibië. Ga opzoek naar de Big 5 in Etosha National Park, geniet van het dramatische landschap van Damaraland en de duinen van de Namib woestijn. Een allesomvattende reis door het noorden van Namibië!

Download Tour Information

Highlights

Victoria watervallen – een natuurlijk wonder; Caprivi – game drives; Etosha National Park – game drives; Damaraland – muur rotsschilderingen; Swakopmund – sandboarding & quad biking; Namib Desert – beklimmen van de Sossusvlei duines.

Included

 • Max 12 deelnemers
 • Professionele safari gidsen
 • Transport in minibus / safari truck & 4WD
 • 14 ontbijt; 11 lunch; 9 diner
 • Entree van alle hoogtepunten
 • 14 nachten in chalets, permanente safaritenten & guesthouses
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking #sharthesun

Excluded

 • Lokale Kosten: ZAR1400. Op deze reis is sprake van Lokale Kosten. De Lokale Kosten zijn verplicht en onderdeel van de totale prijs van de reis. Dit deel (US$) betaal je echter in Afrika tijdens de pre-departure meeting meestal op de eerste dag van de reis. De Lokale Kosten worden door je reisleider tijdens de reis gebruikt om bepaalde contante betalingen te verrichten - denk hierbij aan verse producten, kampeertoeslagen en entreegelden van nationale parken. Pinautomaten en elektronisch bankieren is helaas nog niet erg vanzelfsprekend in Afrika en daarom is dit voor jou de voordeligste en duurzaamste manier en het beste voor de lokale economie van Afrika. Dit systeem wordt al jaren gebruikt bij onze internationale groepsreizen. Mocht je het erg vervelend vinden om met zoveel contant geld te reizen, neem dan contact met ons op en wij zoeken naar de beste oplossing. Geen gedoe, geen Lokale Kosten? We bieden ook een aantal groepsreizen aan waarbij alles inclusief is. Je betaalt gewoon één vaste tourprijs waarbij alle excursies en drie maaltijden per dag inbegrepen zijn. Vraag ons welke reizen dat zijn!
 • visa
 • reisverzekering (Optioneel bij te boeken)
 • vluchten (Optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • alcoholische drankjes
 • items van persoonlijke aard

Please Note

14 nachten lodges / tented lodge of chalets met ensuite faciliteiten. Het gebruik van kampeeruitrusting (inclusief slaapzakken in de Delta) is inbegrepen. Een essentieel onderdeel van de safari is het deelnemen aan bepaalde werkzaamheden zoals het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur. Je reisleiders zullen bij deze reis de maaltijden bereiden maar we vragen de reiziger om mee te helpen met de afwas (op rotatie). Er zijn een aantal lange reisdagen die zeer vroeg starten en dan is het heel fijn als iedereen zijn bijdrage levert zodat de dag efficiënt te laten verlopen. Transport: het merendeel van deze reis reis je in een comfortabele safari truck met 12 naar voren staande stoelen.

Restrictions

De gemiddelde leeftijd is 46 jaar op deze reis. Kinderen van 12 jaar en ouder zijn meer dan welkom mits ze samen met de ouder(s) reizen. Wanneer je ouder bent dan 65 jaar is helaas een gezondheidsverklaring noodzakelijk.

Extras/Upgrades

Indien je een eigen eenpersoonskamer wenst te hebben komt er €555,- bij.

Hotel Pickup

Deze reis start om 14:00 uur op dag 1 van de tour vanuit Livingstone. Veel vluchten arriveren in de ochtend in Livingstone dus je kunt met de ochtendvlucht arriveren. Eventueel kun je in Victoria Falls aankomen maar dan heb je een extra visum nodig. Indien je een extra nacht (Pre tour bij de Waterfront) zou willen bijboeken dan kan dat via ons

Itinerary

15 dagen - Namibische woestijn & Caprivi | accommodatietour
Startpunt: Livingstone, Zambia
Eindpunt: Windhoek, Namibië

Deze kleine groepsreis start in Livingstone en eindigt in Windhoek. Een accommodatiereis waarbij je alle hoogtepunten in het noorden van Namibië bezoekt. De reis start bij de Victoria watervallen en vervolgens naar Namibië. Ga opzoek naar de Big 5 in Etosha National Park, geniet van het dramatische landschap van Damaraland en de duinen van de Namib woestijn. Een allesomvattende reis door het noorden van Namibië!

Dag 1 - 2 LIVINGSTONE [chalet O--]
[O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner]
We starten de reis met een groepsmeeting om 14:00 uur. De Victoriwatervallen zijn een van de wereldwonderen en we trekken er twee dagen voor uit om dit gebied te verkennen. Je kunt een avontuurlijke activiteit boeken (wild water raften, bungee jumping e.a - op eigen kosten).

Dag 3 – 4 CAPRIVI [chalets OLD]
We verlaten Zambia en reizen over de Caprivi strip in Nambië waar we in twee dagen dit gebied vol met wilde dieren zullen verkennen. Per boot verkennen we de Kwando Rivier en maken een game drive in het Mahango Game Reservaat.

Dag 5 RUNDU [chalet OLD]
Na het observeren van de vele vogelsoorten die rondom het kamp leven reizen we verder langs de Kavango rivier. Dorpjes gemaakt van plaggen en lokale houten kunstwerken zal je vanuit de truck voorbij zien komen. De nacht brengen we door nabij Rundu langs de rivier en genieten hopelijk van een spectaculaire zonsondergang.

Dag 6 - 8 ETOSHA NATIONAL PARK [lodge OLD]
We reizen verder naar het Etosha National Park. Het nationale park behelst het Etosha Pan en wordt lokaal ook wel de "grote witte vlakte met droog water" genoemd. Diverse waterplaatsen trekken grote groepen wilde dieren aan. Het park staat bekend om de grote groepen olifanten, antilopen en leeuwen. De lodge ligt aan de rand van het park en de dagen zullen bestaan uit ochtend en avond game drives.

Dag 9 BRANDBERG [chalet Ox2 Lx1 -]
Vandaag passeren we een prachtig woestijn landschap terwijl we op weg zijn naar de Brandberg Mountain. De lodge waar we de nacht zullen doorbrengen ligt naast de Ugab Rivier waar de zeldzame woestijnolifant voorkomt. We brengen een bezoek aan het versteende bos en maken een wandeling onder begeleiding van een lokale gids naar de beroemde White Lady rotsschildering.

Dag 10 – 11 SWAKOPMUND [guest house Ox2 Lx1 -]
Via Spitzkoppe reizen we af naar de kust waar we een bezoek brengen aan de Cape Cross zeehonden kolonie. Verder zuidwaarts ligt de kustplaats Swakopmund waar je een volle dag hebt om op eigen gelegenheid de stad te verkennen of een van de activiteiten te boeken (op eigen kosten) zoals quad biking of sandboarding. De Duitse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in zowel het straatbeeld als de menu's van de restaurants.

Dag 12 – 13 NAMIB DESERT [permanent tent OLD]
We stoppen nog eenmaal bij het maanlandschap rondom Swakopmund voordat we verder de Namib Desert inrijden met haar rode zandduinen. We wandelen naar de Sossusvlei, verkennen de Sesriem Canyon en vanuit de comfortabele lodge net buiten het nationale park heb je een prachtig uitzicht terwijl de zon ondergaat achter 's werelds hoogste zandduinen.

Dag 14 WINDHOEK [guesthouse OL-]
Windhoek is de hoofdstad van Namibië en tevens de grootste stad van het land. Het heeft zowel Europese als Afrikaanse invloeden en met de vriendelijke bevolking en interessante mix van architectuur is dit zeker een bezoek waard. We verkennen de stad en dineren in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Dag 15 KALAHARI
Deze ochtend is de tour ten einde om ca. 08:00 a.m.

We werken met veel plezier en naar tevredenheid samen met deze kleinschalige Afrikaanse partner die zich volledig richt op duurzaam en verantwoorde reizen. Door de nauwe betrokkenheid met de lokale bevolking kun je door deze reis een verschil maken in het leven van de lokale gemeenschappen, ookwel Low Impact Tourism genoemd. Met meer dan 20 jaar ervaring zijn zij een betrouwbare partner die geen extra toeslag voor alleenstaande reizigers vraagt (alleen als je perse een eigen hotelkamer wilt op de accommodatiereizen is er sprake van een beperkte toeslag. Voor een eigen tent wordt er niets extra’s berekend).

DUURZAAM TOERISME
De worsten boom (sausage tree) is de traditionele boom die wordt gekapt om de mokoro (dugouts) te maken die wordt gebruikt in de Okavango Delta. Helaas verdwijnen hierdoor deze bomen langzaam uit de regio. Onze lokale partner heeft een project opgezet om polers (vissers die deze boten besturen) in de lokale gemeenschap andere polers aan te moedigen om voortaan een glasvezel mokoro replica te kopen. Deze mokoros hebben een langere levensduur, zijn stabieler en worden gemaakt zonder bijkomende milieueffecten.
Sponsoring van elke mokoro is nodig is. Dit is een zeer dierbaar project en we hopen dat het een succes zal zijn. Als je een bijdrage wilt leveren kun je tijdens je reis met je reisleider dit bespreken.

Reviews

Leave a Review
(2) Average Rating:
Reviewed by Timmerman, Nederland op
Highlights Namibië Etosha, Brandberg en Sossuvlei. Sunways was uitmuntend: Grace was een perfecte chauffeur, een verrassend goede kok, en een zeer deskundige gids, die altijd klaar voor je staat, en professioneel blijft in alle omstandigheden.
Reviewed by Sandra op
Hello, I'm Sandra and write from Italy. I enjoyed the tour in Zambia and Namibia in December/January 2014/15. I spent 15 beautiful days with guides Albert and Joanell and the other tourists. I would like to thank the guide Albert Muchena and your staff: during the flight connection Johannesburg-Livingstone my luggage was lost. You made the best to find it, to send it with a flight from Johannesburg to Windhoek. I received the bag 5 days later in Etosha National Park and it was a marvellous surprise!!!! Many thanks for your competence, help and courtesy!!!