One moment

Book your tour today: 085-4018272

39 weken - Trans Afrika Londen - Cairo

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Heb je een jaar de tijd en wil je dwars door Afrika reizen? Dan is de Trans Afrika misschien dé reis voor jou. De reis bestaat uit avontuur en diversiteit en brengt je vanuit Europa helemaal tot het zuidelijkste puntje van Afrika en dan weer terug omhoog naar Cairo. Tijdens deze reis zul een een variëteit aan Afrikaanse culturen, landschappen en klimaten beleven. Je legt meer dan 35.000 kilometer af over land

Highlights

Gibraltar, Marokko, Mauritanië, Mali, Burkina Faso, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Cameroon, Gabon, Republic of Congo, Cabinda (Angola), Democratic Republic of Congo, Angola, Namibië, Zuid-Afrika (tussenstop in Kaapstad), Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Oeganda, Ethiopië, Sudan, Egypte met ondermeer de Riff Mountains, Sahara woestijn, Niger River, West Afrikaanse kust, de Sahel, de Nijl, Berggorilla's, bergen van Ethiopië, Egyptische oudheden en véél meer!

Included

 • kampeer- en kookbenodigdheden
 • camping en campinggeld
 • tenten
 • slaapmatjes
 • transport op safari truck
 • drie maaltijden per dag tijdens de reis
 • 2 reisleiders/chauffeurs

Excluded

 • Lokale Kosten: US$2575
 • optionele excuries
 • visa
 • vliegticket (optioneel bij te boeken)
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • reisverzekering
 • lunch en diner in de steden (Nairobi, Dar es Salaam, Zanzibar, Victoria Falls)
 • persoonlijke items
 • alcoholische drankjes

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings in Zuidelijk en Oost Afrika beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Minimum leeftijd 18 jaar

Extras/Upgrades

 • Zie tour informatie

Itinerary

39 weken - Trans Afrika
Gibraltar - Cairo via Kaapstad
Landen: Gibraltar, Marokko, Mauritanië, Mali, Burkina Faso, Ghana, Togo, Benin, Nigeria, Cameroon, Gabon, Republic of Congo, Cabinda (Angola), Democratic Republic of Congo, Angola, Namibië, Zuid-Afrika (tussenstop in Kaapstad), Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Oeganda, Ethiopië, Sudan, Egypte

Heb je een jaar de tijd en wil je dwars door Afrika reizen? Dan is de Trans Afrika misschien dé reis voor jou. De reis bestaat uit avontuur en diversiteit en brengt je vanuit Europa helemaal tot het zuidelijkste puntje van Afrika en dan weer terug omhoog naar Cairo. Tijdens deze reis zul een een varieteit aan Afrikaanse culturen, landschappen en klimaten beleven. De legt meer dan 35.000 km af over land.

Vanwege de aard van de Trans Afrika reizen is het onmogelijk een nauwkeurig van dag-tot-dag reisschema aan te geven. Hieronder volgt een grove indicatie.

REISSCHEMA

Week 1 - 4 Europa, Marokko
De echte reis begint in Gibraltar waar je de oversteek naar Marokko maakt. Je bezoekt Rabatand, Casablanca en Meknes, gelegen op de hoge vlaktes met zijn oude, smalle straatjes en markten. Daarna volgt een bezoek aan de Romeinse ruïnes Volubilis, Fez, Marrakech en het Atlas Gebergte.

Week 5 Mauritania
Rijdend door de Saharawoestijn volg je de Atlantische kust en kom je langs oasis met koud water omringt door palmbomen, enorme zandvlaktes, oude forten, kamelenstoeten die nog steeds de oude handelsroutes volgen en kraakheldere nachten zonder enige stadsverlichting in de buurt. Tijdens deze tocht kan het voorkomen dat je zelfs de truck uit het zand moet graven om verder te komen.

Week 6 – 10 Mali, Bukina Faso, Ghana
Je komt bij de Sahel binnen, een semi droge woestijn die de Sahara scheidt van de bossen van zwart Afrika en volgt de Niger Rivier. Je brengt een bezoek aan de oude lemen steden Mopti en Djenne. Op de Bandiagara helling reis je langs de dorpjes van Dogon. Bukina Faso is beroemd om zijn bronzen wax beelden. In Ghana doorkruis je de jungle op weg naar de stranden van de ‘Gold Coast’ waar je de slavenforten bezoekt.

Week 11 – 12 Togo, Benin, Nigeria, Cameroon
Togo en Benin zijn kleine landen van slechts 50 mijl breed. Hier gelooft men in Voodoo. Op het meer Nakoue Lagoon kun je kano's huren om de kleine vissersdorpjes te bezoeken die hoog boven het water op bamboo palen zijn gebouwd. Nigeria is het dichtstbevolkte land van Afrika met 100 miljoen inwoners. Je brengt een bezoek aan Lagos, het commerciële centrum en de grootste stad in West Afrika en aan de stad Abuja, de politieke hoofdstad. In Wikki Warm Springs kun je een paar dagen ontspannen. Hierna zet de groep koers richting Calabar en reis je door de uithoeken van Cross River National Park.

Week 13 Cameroon
In Cameroon verblijf je op het strand Limbe. Avonturiers kunnen hier de Mount Cameroon beklimmen, de hoogte berg van West Afrika. Na de kust breng je en bezoek aan de stad Yaounde.

Week 14 – 17 Gabon, Republic of Congo, Cabinda (Angola)
Na Yaounde steek je de grens over naar Gabon en kom je in de Republiek van Congo.
Rijdend door bamboo bossen en tunnels vervolgt de reis zich terug naar de kust tot aan Point Noire. Hier kun je een bezoek brengen aan Jane Goodall Chimp Sanctuary en relaxen op het strand. Hierna rijd je Cabinda binnen, de rijke olie enclave van Angola. Aan de ene kant zie je Congo liggen en aan de andere kant de vlammen van de olieplatformen.

Week 18 Democratic Republic of Congo
Je trekt de grens binnen van DR Congo en steekt de Congo Rivier over via een enorme brug met uitzicht op Matadi Town, een zeehaven die zich meer dan 100 km landinwaards bevindt.

Week 19 Angola
Angola is pas sinds 2004 open voor toeristen. Omdat het niet meer mogelijk was om door Sudan te reizen moest deze reisroute noodgedwongen worden omgelegd naar Angola. Het is een van de grootste landen en het minst bezochte land van Afrika. De mensen zijn er vriendelijk en de landschappen adembenemend mooi. Hobbelend over de rode aardewegen bereik je de kust en de hoofdstad Luanda. Deze stad voelt zeer Portugees aan qua architectuur. De stranden doen aan Brazilië denken met hun beach bars en restaurantjes in de baai. Hierna breng je een bezoek aan de stad Lubango Town die 2000 meter hoog op een plateau is gebouwd. Onderweg kom je langs vele watervallen. Hier tref je een van de grote Jezus beelden aan die er in de wereld zijn (de twee andere vind je in Rio en Lissabon).

Week 20 – 21 Namibië
In Namibië kom je een hele reeks aan culturen en verschillende landschappen tegen. Eens bezet door de Duitsers kom je dezer dagen een mix van Duits, Afrikaans en Afrikaner invloeden tegen. De Himba mensen in het noorden van het land vallen het meest op door hun rood beschilderde lichamen en hun traditionele manier van leven. De volgende stop is in het Etosha National Park. Duizenden jaren terug bestond deze vlakte uit een zoutmeer totdat de Kunene River van koers veranderde en al het water ontnam. Vandaag de dag kom je er een grote variëteit aan wilde dieren tegen. Overdag maak je safari's/game drives op de truck en in de avonden spot je wild bij de waterbronnen waar ook de kampeerterreinen gelegen zijn. Hier kun je de dieren treffen die overdag moeilijk te vinden zijn zoals de neushoorn, de genet, olifant, leeuw, giraffe, zebra, oryx, struisvogel, springbok, jackals, hyena's en meerkatten.

Wilde en tamme katachtige, je gaat een nacht doorbrengen op de Cheeta Farm waar je de grote katten achter de oren mag krabben voordat ze hun avondmaal gaan nuttigen. Hierna trek je richting de Atlantische Oceaan waar je Afrkia's grootste zeehonden kolonie ontmoet bij Cape Cross. Swakopmund is een oude koloniale stad met genoeg te doen voor de actievelingen en de bierkelders voor de relaxende mens. Je kunt hier sandboarden, paardrijden, diepzee vissen of een rondvlucht. Vervolgens trek je landinwaarts naar de Namib Desert, beroemd voor zijn 300 meter hoge zandduinen. Je kunt de zon op zien komen vanaf een zandduin en de Sossusvlie verkennen onder begeleiding van een lokale gids.
Na een overnachting in de woestijn vervolgt de reis zich naar de Fish River Canyon. Met een lengte van 85km en 400m diepte is dit de twee na grootste canyon in de wereld (Grand Canyon is de grootste). Je kunt naar de bodem afdalen of aan de top genieten van de zonsopgang. Er bevinden zich seizoensgebonden bronnen in het zuiden bij Ai Ais. De laatste stop in Namibië is bij de Orange River die de grens vormt met Zuid-Afrika.

Week 22 Zuid-Afrika
Na het oversteken van de rivier bereik je Zuid-Afrika. Je doorkruist Namaqualand, het belangrijkste landbouwgebied van Zuid-Afrika, door de valleien van Cederberg en semi steenachtige woestijnen voordat je Stellenbosch bereikt. Stellenbosch is het centrum van de belangrijkste wijnroutes van de Kaap. Geniet hier een dag van de overheerlijke wijnproeverijen.

Week 23 Kaapstad
In Kaapstad kun je een week uitrusten van je reis. Het is een prachtige stad gelegen aan de voet van de Table Mountain met een groot aanbod aan café’s, bars, nachtclubs, markten en bezienswaardigheden. Je kunt de berg beklimmen of een kabelbaan nemen om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad, het schiereiland en een bezoek brengen aan Robben Eiland en er de cel van Nelson Mandela bezoeken.

Week 24 Zuid-Afrika, Botswana
Je verlaat Kaapstad en reist noordwaarts richting Botswana door de Kalahari woestijn via Kimberly. Vanuit Maun verken je de Okavango Delta. Dit kan per Mokoro (een traditionele houten kano) zodat je geruisloos over het water glijdt en kunt genieten van de Delta met al z’n vogelsoorten, nijlpaarden of olifanten. Je kunt ook kiezen voor een wandelsafari waarbij je meer kans hebt op het zien van giraffes, buffels en antilopen. De overnachting zal een onvergetelijke ervaring zijn in de wildernis zijn.
Ook zal je een nacht doorbrengen aan de oevers van de Chobe Rivier in Kasane. Hier delen de nijlpaarden, buffels en krokodillen de rivier en het is niet ongebruikelijk dat ze ’s nachts een bezoekje aan het kamp brengen. Je kunt hier een boottocht maken of een game drive in de namiddag door het Chobe National Park in de hoop olifanten en wilde katten te zien.

Week 25 Zambia, Malawi
Bij binnenkomst in Zambia verblijf je in Livingstone bij de Victoria Watervallen, een van de wereldwonderen. De lokale naam is ‘Mosi-ao-Tunya’ , ‘de rook die dondert’ en je zult er zelf achter komen waarom de waterval die bijnaam draagt. Bij hoogwater creëert de waterval zoveel stoom dat het van wel 30 km afstand zichtbaar is.
Gedurende deze dagen heb je de kans om je te laten verleiden tot tal van adrenaline sporten (bunjee jump, rafting, gorge swing, sky dive) of de wat rustigere activiteiten (paardrijden, sunset cruise, helikoptervlucht e.a.). Natuurlijk zijn de Victoria Watervallen de belangrijkste attractie.
Na een paar dagen reis je verder naar Malawi en kom je aan bij het gigantische meer. Je kampeert naast de zandstranden waar je naar hartenlust kunt zwemmen, snorkelen, waterskiën en wandelen. Je kunt ook een bezoek aan de markten brengen waar prachtige stoelen worden gemaakt en andere souvenirs.

Week 26 – 27 Tanzania
Verder reizend naar het noorden kom je in Tanzania en reis je door het Mikumi National Park (olifanten, giraffes) met als stop Dar es Salaam. Hier steek je een stukje van de Indische Oceaan over naar Zanzibar. De stenen hoofdstad van Omani Sultanate staat op de wereld erfgoedlijst. Geniet van de prachtige stranden, het duiken, zwemmen met dolfijnen en afgelegen eilandjes. Hierna vervolgt de reis zich langs de Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Vanuit Arusha stap je tijdelijk over op 4x4 landrovers om de Ngorongoro Krater en het Serengeti National park te bezoeken. De Serengeti heeft de dichtstbevolkte aantal antilopen van heel Oost Afrika.

Week 28 Kenia
Vanuit Tanzania reis je naar Kenia en doorkruis je de Athi Plains met gazelle, giraffes en vele baboons op weg naar Nairobi. Vanuit Nairobi kom je langs het dramatische landschap van de Rift Valley totaan de hooglanden van Kenia.

Week 29 Oeganda
Je steekt de grens over bij Malaba waarna je door regenwoud en thee en suikerplantages komt. Je komt langs Kampala, steekt de evenaar over en overnacht bij Lake Bunyonyi, het diepste kratermeer van Oeganda. Je klimt over terrasachtige bergen tot Kisoro vanwaar je een trekking maakt naar de Mountain Gorilla’s of je kunt een bezoek brengen aan Mgahinga voor een da beklimming naar de vulkaan. Terug meanderend kun je relaxen bij Lake Bunyonyi. In Kampala kun je een bezoek brengen aan het National Museum, de Kasubi Tombes of de Bunganda bevolking. Na het bezoeken van de Owen Falls dam arriveer je in Jinja aan de oevers van Lake Victoria. Hier kun je kiezen uit een dag Wild water raften op de Nijl, een bunjee jump, vissen op Lake Victoria, een wandeling naar de kleine dorpjes of je tijd nuttig besteden door een dag vrijwilligerswerk op een lokale school te verrichten.

Week 30 Kenia
Je keert terug naar Kenia en Nakuru Town, de hoofdstad van de Rift Valley Provincie. Je kunt een bezoek brengen aan Lake Nakuru om wild te spotten bij het zoutmeer en miljoenen flamingo’s te zien. Ook kampeer je een nacht aan de oevers van Lake Naivasha waar de nijlpaarden ’s avonds voor je tent grazen. In de buurt is Hell’s Gate National Park en Elsamere, eens het huis van Joy Adamson en Elsa de Leeuw in “Born Free”. Vanuit hier keer je terug naar Nairobi om een avond te dineren in Carnivores Game Restaurant.

Week 31 Layover in Nairobi, Kenia
Deze week wordt benut om de Overland truck opnieuw te bevoorraden en te reinigen en klaar te maken voor de reis naar Cairo. Sommige reizigers zullen de trein naar Mombasa nemen om daar een paar dagen aan het strand door te brengen.

Week 32 – 34 Ethiopië
Een bezoek aan Samburu Park aan de voet van Mount Kenya. Hierna reis je door een afgelegen gebied, de Northern Frontier District of Kenya, met een fascinerende variatie aan culturen, wildleven en een prettig droog klimaat. Je steekt de grens over naar Ethiopië en reist steeds hoger de bergen (Rift Valley Lakes) in opweg naar Addis Ababa. Neem een bootje om Bahir Dar Monasteries te bekijken op het eiland Lake Tana, de oorsprong van de Blauwe Nijl (Tissisat Falls). Je bezoekt Gondar, een stad van kastelen en kerken. Per landrover kun je de Simien Bergen in, het thuis voor de Gelada Baboons.

Week 35 – 36 Sudaan
De Blauwe Nijl volgend kom je Sudaan binnen en reis je langs Gedaref en Khartoum (waar de Blauwe en de Witte Nijl samenkomen) en kun je een Nubian worstelwedstrijd bijwonen. De Pharonic Pyramids van Meroe zijn een onderdeel van de reis. Je doorkruist de Bauda Woestijn en komt langs vriendelijke dorpjes langs de Nijl. Vanuit Wadi Halfa neem je de boot over Lake Nasser naar Aswan, Egypte.

Week 37 – 39 Egypte, Cairo, Piramiden en Sfinx
In Aswan breng je een bezoek aan de Hoge Dam en Philae Island Temple. In Luxor bezoek je Karnak Temple the Colosi of Memnon, Valley of the Kings, Tutankhamen’s Tombe en ezels. Na Luxor reis je door naar Cairo waar je de piramides van Giza en het Cairo Museum bezoekt. Via het Sinai schiereiland kom je in Dahab waar je kunt ontspannen op het strand van de Rode Zee. Dit is een van de beste duikplekken in de wereld!

Hoewel het reisschema in goed overleg samengesteld moet je er rekening mee houden dat hier vanaf geweken kan worden door het problemen op het gebied van weer, politiek of wegen.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: