One moment

Book your tour today: 085-4018272

13 dagen -Kenia en Tanzania Avontuur ACCOMMODATIE

Tour Description
Itinerary
Map
Reviews

Deze avontuurlijke groepsreis start in Nairobi en eindigt in Dar es Salaam. Populaire groepsreis met de vier belangrijkste bezienswaardigheden: de Masai Mara (Kenia), Serengeti National Park (Tanzania), Ngorongoro krater (Tanzania) en Zanzibar waar je heerlijk kunt relaxen na de intensieve game drives door de parken!

Download Tour Information

Highlights

Masai Mara (Kenia); Serengeti National Park (Tanzania), Ngorongoro krater (Tanzania) en Zanzibar.

Included

 • volledig uitgeruste overland truck
 • kampeer- en kookbenodigdheden
 • alle transport over de grond
 • alle wegenbelastingen
 • slaapmatje
 • 10 nachten in twee persoons accommodatie, 2 nachten op bush camping in Ngorongoro (uitrusting wordt verzorgd)
 • maaltijden zoals aangegeven: 12 x ontbijt; 9 x lunch; 9 x diner
 • beschikbaarheid van Engelstalige chauffeur en reisleider
 • dekking Calamiteitenfonds (NL)
 • Maasai Mara excursie*
 • Maasai Village wandeling met lokale gids
 • Serengeti & Ngorongoro Crater excursie, Game Drives met gids*
 • Zanzibar, Return Ferry & Accommodatie
 • 1 Gratis WakaWaka per boeking
De met * aangegeven highlights maken onderdeel uit van de Adventure Pass, die apart moet worden betaald

Excluded

 • Adventure Pass: toegang tot de Masai Mara, Ngorongoro crater en de Serengeti National Park
 • lokale optionele excursies
 • visa
 • reisverzekering
 • vluchten (optioneel bij te boeken)
 • departure taxes
 • shuttles van- en naar het vliegveld
 • slaapzak
 • optionele activiteiten
 • fooien, alcoholische drankjes en items van persoonlijke aard

Please Note

Tenten en matrassen zijn inbegrepen en beschikken over muggengaas. Je dient zelf voor een slaapzak of beddengoed te zorgen. Neem een goedkoop muggennet mee als je buiten wilt slapen. Alle campings beschikken over goed sanitair en een bar. Soms is er ook een restaurant aanwezig, een winkeltje en internet. Bij ongeveer de helft van de campings heb je de mogelijkheid op te waarderen naar een chalet of hotelkamer tegen bijbetaling.

Restrictions

Geschikt voor 18 tot 39 jaar. Groep: Gemiddeld 16 Maximum 24

Extras/Upgrades

 • Zie Tour Informatie voor meer informatie
 • Deze groepsreis is ook beschikbaar als accommodatiereis. Neem contact op voor meer info!

Hotel Pickup

Boulevard Hotel - Harry Thuku Rd PO Box 42831, Nairobi. Pre-departure meeting vindt plaats op de avond (18:00 uur) voorafgaand aan dag 1 van de tour. De tour vertrekt de volgende ochtend om 08:00 uur vanaf het Boulevard Hotel, Nairobi

Itinerary

13 dagen – Kenia & Tanzania Avontuur (geaccommodeerd)
Nairobi - Dar es Salaam

Kenia & Tanzania Aventuur
Beleef het beste van Oost-Afrika met een zoektocht naar de Grote Vijf en pure ontspanning op het prachtige eiland Zanzibar
Tijdens deze geaccommodeerde groepsreis maak je game drives in de beste game view parken van Oost-Afrika: de Maasai Mara, Serengeti en Ngorongoro Crater. Nadat je de geweldige wereld van de wilde dieren hebt gezien tijdens de safari in Oost-Afrika, is het daarna tijd om te ontspannen op de prachtige witte zandstranden van Zanzibar.

Deze reis is goed te combineren met een langer verblijf tot in Livingstone of tot in Johannesburg via Malawi – waarom zou jij je reis bijvoorbeeld niet eindigen bij de spectaculaire Victoriawatervallen? Of zet het Kruger ook op je lijstje en rond de safari af in Zuid-Afrika! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dag 1: Nairobi tot Maasai Mara
Highlights: Great Rift Valley

We verlaten Nairobi in de vroege ochtend in speciale safari voertuigen en gaan op weg naar Maasai Mara National Reserve via de Great Rift Valley. De Maasai Mara huist alle Grote Vijf van Afrika en gedurende de komende twee weken hopen we die dan ook te spotten.

Dag 2: Maasai Mara National Reserve
Highlights: Maasai Mara National Reserve, Kenia

Vandaag brengen we door in de wildernis, op zoek naar alle wilde dieren in dit reservaat. Maasai Mara National Reserve en Serengeti National Park in Tanzania worden niet door hekken van elkaar gescheiden, waardoor de wilde dieren zich vrij kunnen bewegen tussen deze parken.
Het landschap is hier heuvelachtig een we brengen de dag door in deze heuvels op zoek naar de Grote Vijf en de andere wilde dieren die hier wonen. Hoewel het park bekend staat vanwege de grote kuddes die hier van juli tot september naartoe komen, biedt het Maasai Mara het hele jaar door uitstekende mogelijkheden tot game viewing.

Dag 3: Maasai Mara tot Nairobi
We laten de Mara achter ons en reizen dwars door Great Rift Valley terug naar Nairobi.

Dag 4: Nairobi tot Arusha, Tanzania
Highlights: Maasai dorpswandeling, Arusha, Tanzania. Meserani Snake Park, Tanzania

We steken bij Namango de grens over Tanzania in en laten Kenia achter ons. We vervolgen onze reis op weg naar de stad Arusha, wat ongeveer halverwege Caïro en Kaapstad gelegen ligt en wat de onstuimige safari hoofdstad van Tanzania is! Tijdens de rit zullen we de omliggende koffieplantages zien, die naast toerisme een andere bron van inkomsten zijn in deze regio.
Wanneer we bij ons kamp in Meserani aankomen zullen we ons klaarmaken voor onze excursie in de Serengeti en Ngorongoro Crater in onze 4x4 aangedreven voertuigen.

Dag 5: Arusha tot Serengeti National Park
Highlights: Serengeti National Park, Tanzania

Deze ochtend verlaten we Arusha in onze 4x4 aangedreven safari voertuigen en rijden we dwars door de Great Rift Valley, met als eindbestemming Mto Wa Mbo (Musquito Creek), wat in het Ngorongoro Crater Conservation Area ligt. We rijden langs de rand van de krater en ook dalen we af naar de Serengeti vlaktes waar we ons kamp voor de nacht opslaan.
Tijdens de route zul je fascinerende vergezichten en landschappen zien, inclusief de savanne vlaktes waar de Serengeti zo bekend om staat. Breng de middag door op zoek naar de roofdieren en de kuddes die door over de vlaktes trekken, stop bij één van de nijlpaarden poelen of heb het geluk om een luipaard in een Acaciaboom te zien hangen!

Dag 6: Ngorongoro Crater
We staan samen met de zon op en kijken in onze omgeving rond welke wilde dieren er vannacht actief zijn geweest. Na het ontbijt breken we ons kamp op en beginnen we aan onze reis terug door de vlaktes naar de rand van de Ngorongoro Crater. Aan de rand van de krater brengen we de nacht door.

Dag 7: Ngorongoro Crater tot Arusha
Highlights: Ngorongoro Crater, Tanzania

Wederom staan we vroeg op en na een kort maar voedzaam ontbijt starten we met onze safari voor vandaag. We dalen af in de steile Ngorongoro Crater voor onze ochtend game drive. Bekijk de kuddes van bovenaf terwijl we onze weg naar beneden maken en vergaap je aan de overvloed aan wilde dieren die je hier kunt vinden. Na de lunch reizen we terug naar Arusha en naar onze accommodatie in het Meserani Snake Park.

Dag 8: Arusha tot Bagamoyo
Highlights: Bagamoyo, Tanzania. Kilimanjaro, Tanzania

Vandaag stappen we weer vroeg in onze trucks en verlaten we Arusha. We rijden langs de kust naar Bagamoyo. Via Moshi, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro, reizen we verder in zuidelijke richting. We hopen een glimp op te vangen van de besneeuwde top van deze reusachtige berg! In de avond kunnen we dan genieten van de warme wateren van de Indische Oceaan.

Dag 9: Bagamoyo tot Dar es Salaam
Highlights: Dar es Salaam, Tanzania
We trekken verder langs de kust en komen uiteindelijk verder in het zuidelijker gelegen Dar es Salaam aan, de belangrijkste haven van Tanzania en ook tegelijkertijd de meeste drukke stad van het land. Ons kamp ligt heerlijk aan het strand gelegen, ten zuiden van de stad.
Deze middag bereiden we ons voor op onze trip naar Zanzibar, waar we de rest van onze reis doorbrengen.

Dag 10: Dar es Salaam tot Zanzibar
Highlights: Stone Town, Zanzibar, Tanzania. Zanzibar, Tanzania

Vanuit Dar es Salaam nemen we de veerboot naar Zanzibar en de hoofdstad van het eiland: Stone Town. Verken Stone Town te voet en bezoek de moskeeën, paleizen, binnenhoven en verdwaal in de doolhof aan kleine straatjes in de oude stad.
In de avond kun je genieten van een cocktail gemaakt van het verste fruit van de omliggende plantages, met droomuitzichten van zeilende dhows die de zonsondergang tegemoet varen.

Dag 11-12: Zanzibar
Highlights: noordelijke stranden Zanzibar, Tanzania

We laten Stone Town achter ons en vertrekken naar de stranden gelegen in het noorden van het eiland. Hier wachten de poederachtige witte zandstranden met helder blauw oceaanwater op je. Maak een duik, ga snorkelen, of doe juist helemaal niets! Er is veel te doen op Zanzibar en je kunt het zo druk of rustig maken als je zelf wilt. Of je nou deelneemt aan alle activiteiten die het eiland te bieden heeft of gewoonweg in je hangmat wegdommelt met het geruis van het water op de achtergrond – je zult ongetwijfeld gaan houden van Zanzibar.

Dag 13: Zanzibar tot Dar es Salaam
We gaan weer op weg terug naar Stone Town voor wat last-minute shopping of sightseeing voordat we terugkeren naar Dar es Salaam en het Afrikaanse vasteland, waar onze safari eindigt.

We zijn er trots op dat we een van de weinige Nederlandse partners zijn van deze lokale reisorganisatie. Hun overland trucks rijden al meer dan 18 jaar kris kras door Afrika. Ze leggen de focus op duurzaam toerisme. Tijdens je reis zal je daarom ook kleine initiatieven bezoeken waar je een dag als vrijwilliger kunt meewerken of lokale producten kopen waarvan de opbrengst gaat naar een lokale stichting voor wildlife, kindertehuizen, vrouwenprojecten etc. De ervaren reisleiders zijn gepassioneerd over hun vak en het continent. De kampeeruitrusting en truck zijn goed onderhouden. Deze reis is vooral populair onder Australiërs en New Zeelanders die bezig zijn met een wereldreis. Hoewel er veel stelletjes meereizen zijn singles ook van harte welkom. Soms is er een toeslag gemoeid bij singles die een eigen tent willen.

African Travels is specialist in groepsreizen
De oprichters (geboren en getogen in Afrika) van African Travels hebben een achtergrond als reisleider in Afrika. Wij bieden onafhankelijk advies en willen dat jij als reiziger goed aansluit bij de groep. Een kleine groepsreis is meer geschikt voor 40 reizigers terwijl een andere kampeerreis geliefd is bij 20-30 jarigen. We werken enkel samen met partners uit ons persoonlijke netwerk dat we in de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd.
Heb je dezelfde reis ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons weten, dan ontvang je bij ons dezelfde prijs op het moment van bevestigen. Door koersschommelingen zijn we niet dagelijks in staat al onze prijzen bij te stellen. Niet van toepassing op reeds geboekte en bevestigde reizen.

Reviews

Leave a Review
(0) Average Rating: