One moment

Book your tour today: 085-4018272

Wat is de beste reistijd voor Afrika?

De beste reistijd voor Afrika staat hier beschreven. Naar onderstaande landen bieden wij kampeergroepsreizen (vooral geliefd bij 18-39 jaar), accommodatiereizen in 2-3 sterren of 3-4 sterren lodges (gemiddelde leeftijd vaak 46 jaar) en diverse vrijwilligersprojecten (alle leeftijden) aan. Ook voor een 4x4 auto kun je bij ons terecht!

Botswana

Wat is de beste reistijd voor Botswana? De maanden juni tot september zijn de beste maanden om op safari te gaan in Botswana. Er is weinig kans op regen en het weer is nog steeds lekker warm tijdens de dag. Enorme kuddes klonteren dan samen in de Okavango Delta in deze tijd van het jaar en het maken van een reis ineen mokoro (traditionele kano) is dan meer dan de moeite waard. Botswana is een van de duurste safari bestemmingen in Afrika omdat veel van de parkenontoegankelijk over de weg zijn en je met een klein vliegtuig overal moet komen. De parken zijn echter een van Afrika.

Bekijk ons aanbod voor Botswana >>

Kenia

Wat is de beste reistijd voor Kenia? De beste tijd om op safari naar Kenia te gaan is wanneer de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten, zebra's en gnoe's neerdalen op de Mara vlakten en achtervolgd worden voor roofdieren. Dit is in de maanden juli tot oktober. Andere Keniaanse parken zijn ook uitstekend om te bezoeken tijdens het droge seizoen, van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober.Met de schaarste aan water tijdens de droge seizoenen hebben de dieren meer de neiging om zich te verzamelen rondom de permanente waterpoelen, rivieren en meren zodat ze voor de toerist makkelijker te vinden zijn. De vegetatie is daarbij minder weelderig wat simpelweg betekent dat het bekijken van een afstand makkelijker is.

African-Travels-serengeti-wildebeest-migratie-tanzania-masai-mara-1500.gif African-Travels-masai-kenia-1500.gif

De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele neushoorns.

Bekijk ons aanbod voor Kenia >> 

Malawi

Wat is de beste reistijd voor Malawi? De beste reistijd om Malawi te bezoeken is tussen mei en half november. Dit is de droge periode. Tijdens de lokale wintermaanden van juni tot eind augustus is het soms wat koeler, maar overdag is er altijd een heerlijke temperatuur van circa 23 graden. Bij Lake Malawi is het altijd iets warmer, op het Nyika Plateau altijd way koeler vanwege de hoogte (2.300 meter) en 's nachts kan het er zelfs vriezen.

Bekijk ons aanbod voor Malawi >> 

Namibië

Wat is de beste reistijd voor Namibië? Etosha National Park is de nummer 1 bestemming van Namibië en de beste tijd om dit park te bezoeken is tijdens de maanden mei tot september. Dit is het droge seizoen van Namibië (ondanks het feit dat het land grotendeels uit woestijn bestaat kent het land nog steeds seizoenen!) waarbij de dieren zich voornamelijk samenvoegen rondom de waterbronnen en je ze gemakkelijker kunt spotten. Namibië is ook een geliefd land onder vogelaars. De beste tijd om veel vogels te zien is tijdens de zomermaanden, van december tot maart, maar wees voorbereid om zeer warm en vochtig weer.

Bekijk ons aanbod voor Namibië >> 

Oeganda

Wat is de beste reistijd voor Oeganda? Oeganda heeft een aantal zeer mooie nationale parken die het best bezocht worden vanaf december tot maart of juni tot september, wanneer het overwegend droog is. De meeste mensen die naar Oeganda afreizen komen er voor de berggorilla's. Hoewel het in de bergen vrijwel het gehele jaar door regent is het beklimmen van de hellingen toch een stuk lastiger in het regenseizoen. Advies is dus om de maanden maart, april, oktober en november te vermijden.

Bekijk ons aanbod voor Oeganda >> 

Tanzania

Wat is de beste reistijd voor Tanzania? Wanneer je naar Tanzania afreist om de Grote Migratie te aanschouwen dan moet je naar de noordelijke parken van Tanzania, de Serengeti en Ngorongoro. De beste tijd voor de Great Migration is waarschijnlijk februari - maart, wanneer de gnoes en zebra's hun jongen hebben. Niet alleen kun je genieten van alle jonge wilde dieren, ook de aantallen roofvogels zijn dan het hoogst. Omdat de kuddes zich ook concentreren ten zuiden van de Serengeti is aan te raden om eveneens je verblijf in dat gedeelte te boeken. De maanden juni tot november is het droge seizoen van Tanzania en eigenlijk de beste tijd om alle parken te bezoeken. (Je kunt altijd de overstap maken naar de Masai Mara in Kenia om daar getuige te zijn van de Grote Migratie). De zuidelijke parken zijn perfect om tijdens deze maanden te bezoeken omdat de dieren dan de neiging hebben zich rondom de waterpunten te verzamelen en daarbij is het dan minder warm en vochtig.Alle parken in Tanzania hebben zo nu en dan last van regen die over het algemeen in het noorden van maart tot mei valt, en van november tot mei in het zuiden en westen van Tanzania. De wilde dieren hebben tijdens deze maanden de neiging zich meer te verspreiden waardoor de kans op grote aantallen wild kleiner wordt en de game drives minder bevredigend zullen zijn (als je opzoek bent naar grote aantallen).De maanden december tot maart kunnen behoorlijk warm en vochtig zijn, vooral in West- en Zuid-Tanzania, waardoor het minder aangenaam is om veel tijd in de bush door te brengen.

Bekijk ons aanbod voor Tanzania >> 

Zambia

Wat is de beste reistijd voor Zambia? De beste tijd om in Zambia wilde dieren te spotten is van september tot half november, het einde van het droge seizoen. Enorme aantallen olifanten, grote kuddes buffels, impala's, zebra's en anderen komen dan samen in de Lower Zambezi Valley. De periode april tot september is eveneens een goede tijd om dieren te zien alleen zijn veel wegen dan onbegaanbaar. In november kent Zambia een kleine versie van de Great Migration. 30.000 gnoes verzamelen zich dan in ZambiaLiuwa Plain National Park en de moeite waard om een reis rond te plannen.

African-Travels-Victoria-Falls-zimbabwe-watervallen-1500.gif African-Travels-neushoorn-safari-afrika-1500.gif

De Victoria Falls zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen. De Zambezi rivier staat dan het hoogst, de waterval dondert het hardst en de nevel is dan zo erg dat je doorweekt terugkomt van een bezoek aan de waterval. White water rafting op de Zambezi is het beste van augustus tot december, wanneer het water laag staat en de stroomversnellingen snel.

Bekijk ons aanbod voor Zambia >> 

Zimbabwe

Wat is de beste reistijd voor Zimbabwe? De maanden juli tot en met oktober zijn het beste voor een uitstekend wild waarneming in de nationale parken van Zimbabwe. Vooral Hwange biedt erg veel wild en is het grootste wildreservaat van het land.White water rafting op de Zambezi is het beste van augustus tot december, wanneer het water laag staat en de stroomversnellingen snel. De Victoria Falls zijn het meest indrukwekkend in maart en april, na het regenseizoen. De Zambezi rivier staat dan het hoogst, de waterval dondert het hardst en de nevel is dan zo erg dat je doorweekt terugkomt van een bezoek aan de waterval.

Bekijk ons aanbod voor Zimbabwe >> 

Zuid-Afrika

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika? De belangrijkste safarigebieden in Zuid-Afrika bevinden zich rondom het Kruger National Park en kunnen het best bezocht worden van juni tot september als het weer koeler en droog is. Omdat de parken in Zuid-Afrika de beste infrastructuur van Afrika hebben zijn de meeste parken ook uitstekend te bezoeken tijdens het regenseizoen. Er zijn ook vele uitstekende wildparken in de Zuid-Afrikaanse Oost-Kaap regio, waar het tijdens de wintermaanden minder regent dan in het noorden van het land.

Bekijk ons aanbod voor Zuid-Afrika >>