One moment

Book your tour today: 085-4018272

Geldzaken

Budget calculator
We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet met Lokale Kosten, Optionele Actviteiten, losse vliegtickets etc. Om het totaalplaatje van je reis te berekenen hebben we een handige budget calculator. Dit is uiteraard een globale schatting maar het helpt je wellicht op weg. Download hem hier >>

Travellers Cheques
Travellers cheques zijn een optie maar neem daarnaast ook Contant geld mee en Credit Cards.Travellers Cheques geven je de extra zekerheid dat je geld verzekerd is maar het inwisselen kan soms erg tijdrovend zijn en brengen extra kosten met zich mee. Daarbij heb je twee keer te maken met wisselkoersen en commissies. 

Creditcards
Reizen met een Creditcard is altijd een goed idee en ze worden over het algemeen vaak geaccepteerd in Zuidelijk Afrika. Ten noorden van Victoria Falls wordt het lastiger. Je kunt er echter veel en veel vaker mee betalen en geld opnemen dan een gewone Maestro pinpas. Let op: zorg dat je je pincode van je Creditcard paraat hebt. Een VISA kaart is de meest geaccepteerde. Mastercard en Amex iets minder.
Als je bij een pinautomaat pint krijg je overal de lokale munt uitbetaald behalve in Zimbabwe, daar krijg je US$.

Maestro pinpas
De gewone pinpas zoals we die in Nederland kennen wordt maar amper geaccepteerd in Afrikaanse landen. Behalve in Zuid-Afrika kun je er nauwelijks mee uit de voeten. Ons advies is dus om een Creditcard mee te nemen. Vergeet je pinpas niet op wereldgebruik in te stellen! Dat kan vaak via online bankieren of bel je bank even. Dit voorkomt een blokkering van je pas in het buitenland.

Contant geld
Het makkelijkste is om het overgrote deel van je bestedingsgeld (incl Lokale Kosten) in contanten mee te nemen (US$ of €Euro's). Een geldbuidel die je onder je kleding kan dragen (ook 's nachts) is erg veilig of naai een gedeelte in je backpack of stop het onder je schoenzool als je dat veiliger vindt. Als je alleen in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Swaziland, Lesotho of Mozambique blijft kun je er ook voor kiezen alleen Zuid-Afrikaanse Randen mee te nemen (ZAR).
Indien je Amerikaanse Dollars meebrengt, houd er dan rekening mee dat het schone, ongescheurde biljetten niet ouder dan 2005. Je reisleider zal aangeven waar je de beste wisselkantoortjes kunt vinden met de beste wisselkoersen.