One moment

Book your tour today: 085-4018272

Central Kalahari Game Reserve, Botswana

African Travels biedt zowel Individuele rondreizen door Botswana als Privé safari's naar de Central Kalahari aan. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Het Central Kalahari Game Reserve domineert centraal Botswana en ligt in het hart van de Kalahari woestijn. Het is een van de grootste beschermde gebieden van Afrika. Dit gebied ziet er in eerste instantie kaal en verlaten uit maar niets is minder waar. In dit gebied leefden de Bosjesmannen (San genoemd). Hier tref je ontzettend veel (zeldzame) planten en dieren aan. Wanneer het regenseizoen aanbreekt (november tot april) komt de woestijn tot leven. Het grazende wild dat hier op af komt wordt gevolgd door een grote groep roofdieren.

Beste reistijd voor de Central Kalahari

De Central Kalahari kan eigenlijk het hele jaar door bezocht worden. De dieren migreren met de seizoenen mee door het park. De best tijd om wildleven te zien is eigenlijk in de zomer, tussen december en maart, het probleem is dan dat de wegen vaak erg nat en moeilijk begaanbaar zijn door de regen die er in die periode valt. Soms zijn de wegen zelfs onbegaanbaar. In april en mei zijn er ook nog veel dieren te zien, en de wegen zijn dan in een veel betere staat.

African Travels lion Wilderness safaris 1500 field.png kalahari.jpg 

Hoogtepunten Central Kalahari Game Reserve:

- Ononderbroken woestijnlandschap vormen een groot contract met de rest van Botswana
- Je kunt hier zeldzame dieren vinden die zich hebben aangepast aan de woestijn, waaronder de  zwarte manen leeuw, bruine hyena en honey badgers
- Ver van de bewoonde wereld kun je hier de meest bijzondere sterrenhemel aanschouwen
- Ontmoet de San of Bosjesmannen, en leer over deze oude fascinerende cultuur 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!