One moment

Book your tour today: 085-4018272

Chobe National Park, Botswana

Met African Travels kun je tijdens een privé safari'sbudget mobile camping safari's, internationale groepsreizen of een individuele rondreis genieten van Chobe National Park. We adviseren je graag over het type reis dat het beste bij jouw reiswensen past!

Wat is de beste reistijd voor Chobe National Park?

De beste reistijd voor Chobe National Park is zonder twijfel mei tot oktober. In het droge seizoen hebben de dieren in het park weinig groene bladeren om zich achter te verschuilen. Ook moeten zij wel naar de rivier komen om hun dorst te lessen. Andere bronnen zijn in deze tijd vaak opgedroogd. Wanneer je een boottocht maakt op de Chobe rivier heb je een hele grote kans op het zien van olifanten, giraffen, leeuwen en andere dieren die komen drinken.

Maar ook in november is Chobe National Park bijzonder om te bezoeken. Dan begint het trekseizoen van de olifanten, zebra’s en gnoes in het noordoosten van Botswana. De dieren trekken dan in kuddes van honderden door het park, een enorme stofwolk achterlatend.

De dieren gaan de regen achterna, van de Linyanti en Chobe rivier en in het noorden naar de groenere weiden in het zuidelijker Savutidal gelegen. Daar verzamelen ze zich de maanden erna.

Chobe National Park is één van de beste locaties in Afrika om wild te spotten. Duizenden olifanten en zebra’s grazen hier in december en januari. In februari, aan het einde van het regenseizoen, drogen de waterbronnen in de woestijnsavanne van het Savutidal op. De dieren trekken dan weer terug naar de noordelijke rivieren.

Botswana_African Travels_olifant Chobe.jpg

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!