One moment

Book your tour today: 085-4018272

Linyanti & Savuti, Botswana

Linyanti en Savuti zijn onderdeel van het Chobe National Park maar een veel minder bezocht deel dan het gebied nabij Kasane waar je vooral de dagjes mensen tegenkomt. Het bijzondere Savuti kanaal, de Selinda Spillway en de Linyanti rivier stromen door dit gebied. Het gebied staat vooral bekend om haar enorme kuddes olifanten en de uitstervende wilde hond en ligt aan de westkant van Chobe National Park. In dit uitgestrekte bijzondere gebied kun je de Big 5 spotten.

Met African Travels kun je zowel met een self drive het Savuti en Linyanti gebied verkennen startend in Kasane of vanuit Maun, alsook een privésafari maken waarbij je wordt ingevlogen om zo de enorme afstanden te overbruggen. Tijdens een self drive is het noodzakelijk de campings (door African Travels) vooraf te reserveren. Vanwege het low impact beleid zijn kampeerplaatsen erg schaars en ook zeer geliefd. Een satelliettelefoon is in deze regio noodzakelijk. 

Wat is de beste reistijd voor de Savuti en Linyanti?

Tussen mei en oktober is het droge seizoen in dit gedeelte van Botswana. Alle natuurlijke waterplekken drogen op en al het wild migreert naar de rivier en de Savuti channel. Naarmate de vegetatie verdort wordt het steeds makkelijker de dieren te spotten. Vanaf augustus tot november kunnen de dagtemperaturen extreem hoog zijn in dit gebied. Sta dus vroeg op om de wilde dieren te spotten aangezien ze dan nog het meest actief zijn en ze makkelijker te traceren zijn. 

Het regenseizoen vindt plaatst vanaf november tot april, al verschilt dit steeds vaker per jaar door de klimaatsverandering.  De regens blijven steeds vaker langer uit. De meeste regen vallen in januari en februari. Zelfs in november en december kunnen de temperaturen ondanks de regen erg hoog zijn. Zodra de eerste groene sprieten tevoorschijn komen arriveren de zebrakuddes vanuit het noorden om hier in jongen te werpen. Vanzelfsprekend trekt dit schouwspel een grote kudde roofdieren aan. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze tijd van het jaar en ook de prachtigste bloemen ontluiken.  

African-Travels-Moremi-National-Park-olifanten-botswana-game-drive-1500.gif

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!