One moment

Book your tour today: 085-4018272

Mokolodi Nature Reserve Botswana

Met African Travels kun je tijdens een privé safari of een individuele rondreis Mokolodi Nature Reserve bezoeken. We adviseren je graag over het type reis dat het beste bij jouw reiswensen past!

De oprichting van de Mokolodi Wildlife Foundation leidde tot de oprichting van het Mokolodi natuurreservaat in 1994 op 3700 hectare geschonken bushveld-land dat eerder was gebruikt voor de veehouderij. Het reservaat is nu de thuisbasis van een breed scala aan dieren en planten die endemisch zijn voor het zuidoosten van Botswana, waarvan sommige uiterst zeldzaam of bedreigd zijn.

Conservatie

Sinds zijn oprichting zijn het natuurreservaat Mokolodi en zijn programma's aanzienlijk gegroeid. Het reservaat stelt momenteel ongeveer 90 mensen tewerk, waarvan ongeveer 75 uit naburige gemeenschappen. Het Education Center biedt meer dan 9.000 schoolkinderen per jaar deel aan zijn milieu-educatieprogramma's en het reservaat verwelkomt in totaal meer dan 60.000 bezoekers op jaarbasis. 
Om de instandhoudingsinspanningen van het natuurreservaat en de educatieve activiteiten van het Mokolodi educatief centrum te ondersteunen, biedt Mokolodi toeristische activiteiten op basis van vergoedingen (waaronder gamedrives, het volgen van neushoorns en vergaderen, evenals geweldige accommodatie). De inkomsten uit deze activiteiten helpen het reservaat bij het subsidiëren van zijn natuurbehouds- en onderwijsprogramma's, terwijl het de bezoekers van het reservaat onvergetelijke ervaringen biedt.

Wat is de beste reistijd voor Mokolodi?

Mokolodi is het hele jaar te bezoeken maar in de droge maanden (mei tot november) is het spotten van wildlife een stuk makkelijker. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!