One moment

Book your tour today: 085-4018272

Moremi Game Reserve, Botswana

Met African Travels kun je tijdens een privé safari'sbudget mobile camping safari's, internationale groepsreizen of een individuele rondreis genieten van Moremi Game Reserve. We adviseren je graag over het type reis dat het beste bij jouw reiswensen past!

Moremi Game Reserve ligt in het centrale en oostelijke deel van de Okavango Delta en bestaat uit twee gebieden: the Moremi Tongue en Chief’s Island. Je vindt hier een van de meest diverse en rijke ecosystemen van de wereld bestaand uit zowel wetland als droog land. Vanwege het re-integreren van de bedreigde witte en zwarte neushoorns is Moremi wederom een Big 5 bestemming.

Het Moremi Game Reserve kun je zowel per boot als over land bezoeken. Doe dit tijdens een self drive (wel enige 4x4 ervaring vereist en een satelliettelefoon!) of boek een meerdaagse (wandel)safari vanuit Maun. Ook is het mogelijk om in te vliegen bij de schitterende lodges. Wie op een van de campings de nacht wil doorbrengen dient dit vooraf (via African Travels) te reserveren.

African-Travels-Moremi-National-Park-Botswana-1500.gif

Wat is de beste reistijd voor Moremi Game Reserve?

De beste tijd om Moremi Game Reserve te bezoeken is afhankelijk waar je naar opzoek bent. Het noord oostelijke deel is een van de beste game viewing gebieden ter wereld. 
Het droge seizoen is vanaf april tot oktober waarbij oktober de warmste maand van het jaar is (met uitschieters in november). De meeste regen valt van november tot maart terwijl het waterniveau van de Okavango Delta het hoogst is in de droge maanden. Het water komt voornamelijk uit de bergen van het buurland Angola en doet er zes maanden over om de 2000 km te overbruggen. In het droge seizoen kun je in het noordelijke deel van Moremi de meeste dieren spotten wanneer ze zich concentreren nabij de waterbronnen. In het algemeen worden de maanden september en oktober als de beste wildlife maanden van het gebied ervaren. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de maanden november tot maart wanneer de meeste vogels naar Moremi komen om hier te broeden.

Om Moremi per boot te verkennen kun je het beste vanaf april tot oktober komen. Het waterniveau is dan het hoogst en de dieren komen op het water af om hun dorst te lessen. Game drives kun je het gehele jaar maken maar de dieren zijn makkelijker te spotten in de droge maanden. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!