One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nxai Pan National Park, Botswana

Met African Travels kun je tijdens een privé safari'sbudget mobile camping safari's, internationale groepsreizen of een individuele rondreis genieten van Nxai Pan National Park. We adviseren je graag over het type reis dat het beste bij jouw reiswensen past!

Net als de zoutvlaktes van de Makgadigadi, waren er ook op de plek van de Nxai Pans in Nxai Pan National Park vroeger grote zoutmeren. Tegenwoordig zijn het grote grasvlaktes, met her en der ‘eilandjes’ van bomen en kuilen, die zich tijdens het regenseizoen met water vullen. En in één van deze groene eilandjes vind je de beroemde Baines Baobabs, door de eerste ontdekkingsreizigers in 1860 op papier vastgelegd en vandaag de dag maar weinig veranderd.

Wat is de beste reistijd voor Nxai Pan?

Nxai Pan is het beste te bezoeken van december tot april als je de zebra- en gnoesmigratie wilt spotten. De rest van het jaar is het park prima te bezoeken voor het prachtige landschap. Voor eindeloos veel wilde dieren is dit niet het beste park. 

African-Travels-africa-overland-groepsreizen-truck-voor-baobab-1500.gif

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!