One moment

Book your tour today: 085-4018272

Tsodilo Hills Botswana

Met African Travels kun je tijdens een privé safari'sbudget mobile camping safari's of een individuele rondreis  de Tsodilo Hills bezoeken. We adviseren je graag over het type reis dat het beste bij jouw reiswensen past!

In de verre uithoeken in het noordwesten van Botswana markeren de Tsodilo Hills het hoogste punt van het land. In het vlakke landschap van de westelijke Kalahari rijzen ze plotseling 400 meter op en zijn onder te verdelen in vier duidelijk verschillende heuvels: de vrouwelijke, mannelijke, het kind en het nog kleinere ' kopje'. De bekende Tsodilo Hills zijn door UNESCO opgenomen in de Werelderfgoedlijst, wat niet verwonderlijk is door het grote aantal geweldige rotstekeningen, gemaakt door de San bevolking. Er zijn meer dan 4000 van dit soort rotsschilderingen te vinden en Tsodilo Hills werd door de San als heilige plaats gezien. Deze heuvels zijn één van de oudste historische plekken ter wereld, wat tijdens de laatste 60.000 jaar af en aan bewoond werd. Neem je tijd om hier rond te rijden en geniet ook zeker van een begeleide tour door dit eeuwenoude spirituele mekka.

Wat is de beste reistijd voor Tsodilo Hills?

De Tsodilo Hills zijn het hele jaar te bezoeken maar de koelere maanden, mei tot september zijn een stuk aangenamer.

African Travels Botswana Tsodilo Hills 1500 impala.jpg

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!