One moment

Book your tour today: 085-4018272

Kgalagadi Transfrontier Park Botswana

Met African Travels kun je tijdens een privé safari's of een individuele rondreis genieten van Kgalagadi Transfrontier Park. We adviseren je graag over het type reis dat het beste bij jouw reiswensen past!

Voor een ander soort wildlife ervaring trekken toeristen vaak richting het westen naar het minst bevolkte deel van Zuid-Afrika, waar de beroemde Kalahari Desert (tegenwoordig ook bekend als het Kgalagadi Transfrontier Park) begint. De fascinerende, uitgestrekte wildernis van graslanden en prachtige rode zandduinen, die op de grens van Zuid-Afrika en Botswana liggen, is één van de parels van de woestijn. Het Zuid-Afrikaanse gedeelte van het Kgalagadi Transfrontier Park heette vroeger Kalahari Gemsbok Park. Dit park is beroemd door de goede mogelijkheden om roofdieren en andere jagende dieren te zien. En zoals de naam al doet vermoeden, heb je hier ook uitstekende mogelijkheden om de gemsbok te spotten, net als de grote Afrikaanse antilope, of de elegante grijze, zwarte en witte antilope met hun gevaarlijke horens.

Wat is de beste reistijd voor Kgalagadi Transfrontier Park?

Het spotten van wild zal nooit tegenvallen in Kgalagadi, maar de maanden maart tot mei zijn de beste maanden wanneer de dieren zich in de rivierbeddingen verzamelen na de regens. Het kan er extreem heet zijn in de zomermaanden (oktober tot januari) dus de koelere maanden (mei tot september) zijn een stuk aangenamer.  

Mozambique-Beach-&-Bush-Explore-African-Travels-1500-impala.gif

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!