One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nationale parken van Kenia

Ben je op zoek naar een mooie reis door Kenia? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden onder meer privé safari’s en internationale groepsreizen aan. In sommige maanden hebben we ook een "seat in the bus", kleine accommodatiereizen in combinatie met Tanzania. Voor ieder budget kunnen we een reis aanbieden.  

De beste reistijd voor Kenia

De beste tijd om op safari naar Kenia te gaan is wanneer de jaarlijkse migratie van miljoenen wildebeesten, zebra's en gnoe's neerdalen op de Mara vlakten en achtervolgd worden voor roofdieren. Dit is in de maanden juli tot oktober. Andere Keniaanse parken zijn ook uitstekend om te bezoeken tijdens het droge seizoen, van januari tot en met maart en van juli tot en met oktober. Met de schaarste aan water tijdens de droge seizoenen hebben de dieren meer de neiging om zich te verzamelen rondom de permanente waterpoelen, rivieren en meren zodat ze voor de toerist makkelijker te vinden zijn. De vegetatie is daarbij minder weelderig wat simpelweg betekent dat het bekijken van een afstand makkelijker is.

African-Travels-Masai-Mara-Kenia-1500-ildebeest-crossing-rivers.jpg 

De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen, zebra’s, giraffes, nijlpaarden, olifanten en luipaarden. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en leven er nog vele neushoorns. 

Wil je de Big 5 zien, hiken, op safari naar afgelegen gebieden? Neem contact met ons op voor een persoonlijk reisvoorstel. We houden rekening met de persoonlijke wensen van de reiziger en ontwerpen safari's voor ieder budget! 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!