One moment

Book your tour today: 085-4018272

Aberdare National Park, Kenia

African Travels kan een bezoek aan Aberdare National Park voor je samenstellen tijdens een privé safari naar Kenia. Afhankelijk van de groepssamenstelling en het budget adviseren we een passende accommodatie.  

Aberdare National Park is een hoger gelegen nationaal park, ongeveer 100km ten noorden van Nairobi in het midden van Kenia. Het is een nationaal park geworden om de Aberdare Mountains, die in het gebied gelegen zijn, te beschermen. Doordat het park hoger gelegen is, is het er vaak mistig en nat. Tijdens het regenseizoen zijn dan de wegen dan ook onbegaanbaar. 

Uiteraard is het park meer dan de moeite waard om te bezoeken, omdat er veel wilde dieren voorkomen. Aberdares is de thuisbasis van de op één na grootste kudde zwarte neushoorns, dus de kans is groot dat je er eentje tegen komt. Verder komen ook Afrikaanse olifanten, leeuwen, luipaarden, antilope, bavianen en de Colobus aap in het park voor. Het park ligt op zo’n 3000m hoogte en daardoor is het er dus vaak regenachtig. In het regenseizoen, dat loopt van maart tot mei en oktober tot december, zijn de wegen vrijwel onbegaanbaar. Januari, februari en juni tot en met september zijn goede maanden om het park te bezoeken.    

Beste reistijd Aberdare National Park

In Aberdare National Park kan het gehele jaar veel wildleven gespot worden, vaak hoef je nog niet eens je hotel te verlaten! Voor mensen die graag het park willen verkennen zijn de droge maanden, van juni tot september en januari-februari de beste maanden om te gaan.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!