One moment

Book your tour today: 085-4018272

Amboseli National Park, Kenia

Met African Travels kun je momenteel Amboseli alleen bezoeken tijdens een privé safari.

Amboseli National Park (voorheen het Masaai Amboseli Game Reserve) ligt in het zuiden van Kenia, dichtbij de grens met Tanzania. Het park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, met 5.895m de hoogste berg van Afrika. Het prachtige uitzicht op de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro maakt Amboseli een van de meest bezochte safariparken van Kenia. Het is precies wat velen zich bij Kenia voorstellen; een kudde olifanten of andere dieren met op de achtergrond de Kilimanjaro. De berg is meestal het best te zien tijdens zonsopkomst en zonsondergang.

Amboseli is een overwegend vlak wildpark met hier en daar een heuvel. Enige moerassen en een klein meer zijn het leefgebied van het nijlpaard. Vaak zijn er ook olifanten en buffels te zien die baden in de moerassen. Naast grote kuddes olifanten, leeuwen, giraffes, zebra’s en gnoes, leven hier ook vele apensoorten, jakhalzen, antilopen, hyena’s en vele soorten vogels.

Amboseli is naast de Masai Mara het thuisland van de Maasai bevolking, de wereldberoemde stam in Kenia. Een bezoek aan een van de Maasai dorpen grenzend aan het park is een aanrader!

Beste reistijd Amboseli National Park

De beste reistijd voor Amboseli is tijdens de droge maanden van juni tot september en januari februari. Er is een goede kans op regen tijdens de rest van het jaar, waardoor er veel water is, de dieren zijn dan wat moeilijker te vinden.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!