One moment

Book your tour today: 085-4018272

Hell’s Gate National Park, Kenia

Veel groepsreizen passeren Hell's Gate National Park, tijdens privé safari's kunnen we het park opnemen als een actieve dag ter afwisseling op het safariprogramma. 

Hell’s Gate National Park ligt op een half uurtje rijden van het bekende Lake Naivasha en is daarom ideaal om te bezoeken. Je kunt dit park per fiets ontdekken en soms heb je het gevoel dat je de enige in het park bent! 
De naam doet vermoeden dat het een vreselijke plek is om naar toe te gaan, maar het tegendeel is waar. Het is een plek waar je heerlijk tot rust kan komen. Het park is vernoemd naar een smalle spleet in de rotsen, waar je ook doorheen kunt lopen, mits deze niet onder water staat. Je kunt het park per fiets verkennen en tijdens de tocht zal je veel moois tegenkomen. Naast de schitterende natuur kom je ook een aantal dieren tegen. Dit zijn veelal dieren als zebra’s, impala’s, wrattenzwijnen en als je geluk hebt giraffen! In het park komen ook luipaarden voor, maar deze zijn heel erg schuw en de kans dat je er eentje ziet, is dan ook heel erg klein. Zorg er dus wel voor dat je ten alle tijden met een gids het park in gaat en nooit op eigen houtje.

Beste reistijd Hell's Gate National Park

Hell’s Gate kan het hele jaar door bezocht worden, er is een goeie kans om wildleven te zien, maar omdat het een park is waar veel buitenactiviteiten plaatsvinden, zijn de drogere maanden (juni tot maart) het beste voor een bezoek.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!