One moment

Book your tour today: 085-4018272

Meru National Park, Kenia

Met African Travels kun je momenteel Meru National Park alleen bezoeken tijdens een privé safari.

Meru National Park staat bekend vanwege haar fauna en natuurlijke schoonheid. Er zijn vele moerassen en rivieren, maar ook vele bossen en bergen. In het park komen ook vele diersoorten voor. 
Het park is de thuisbasis van grote kuddes leeuwen en buffels, nijlpaarden en krokodillen in en nabij de rivier. Naast alle dieren kun je er ook genieten van schitterende uitzichten met Mount Kenya op de achtergrond. Ook zijn de wegen in het park goed begaanbaar. Het park ligt op zo’n 350 km van Nairobi vandaan. Het grootste voordeel van dit park is dat het rustiger is dan andere wildparken in Kenia.

Naast de leeuwen en buffels komen er nog twee andere leden van de Big Five voor in het park: olifanten en luipaarden. Ook heb je de kans om cheeta’s, giraffen, gazellen en verschillende soorten antilope tegen te komen, inclusief de Duiker, Kudu en dik-dik antilope. Daarnaast zijn er meer dan 300 geregistreerde vogelsoorten te vinden in Meru!

Beste reistijd voor Meru National Park

Meru kan het hele jaar door bezocht worden, maar de dieren zijn het makkelijkste te vinden tijdens de de droge maanden, van juni tot september. In het regenseizoen zijn de dieren vaak wat moeilijker te vinden door de dichte begroeiing en overvloed aan water overal.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!