One moment

Book your tour today: 085-4018272

Nairobi National Park, Kenia

Een safari naar Nairobi National Park kunnen we voor je bijboeken voorafgaand aan een groepsrondreis of na afloop van een reis. Zo kom je alvast in de safaristemming!

Pal naast de hoofdstad van Kenia ligt het oudste nationale park van het land: Nairobi National Park. In het park kan je vier leden van de Big Five vinden en het fijne is dat je niet ver hoeft te reizen om een safari te kunnen doen. Het park staat bekend om haar zwarte neushoorn opvang, dat een bezoek meer dan waard is.

Het park werd gesticht in 1946 en is het kleinste wildpark van Kenia, maar daarom niet minder de moeite waard. Je komt er onder andere buffels, giraffen, zebra’s, wildebeest en struisvogels tegen, maar natuurlijk ook leeuwen, luipaarden en neushoorns. Alleen de olifant ontbreekt in dit park. In en nabij de Embakasi rivier heb je de kans om krokodillen en nijlpaarden te spotten. Naast de ‘grote’ wilde dieren, zijn vogels ook volop te vinden in het park. Er zijn meer dan 400 soorten geregistreerd.

Beste reistijd voor Nairobi National Park

Nairobi National Park kan het hele jaar door bezocht worden, maar de dieren zijn het makkelijkste te vinden tijdens de de droge maanden, van juni tot september. In het regenseizoen zijn de dieren vaak wat moeilijker te vinden door de dichte begroeiing en overvloed aan water overal.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!