One moment

Book your tour today: 085-4018272

Samburu National Reserve, Kenia

African Travels kan een bezoek aan Samburu National Reserve voor je samenstellen tijdens een privé safari naar Kenia. Afhankelijk van de groepssamenstelling en het budget adviseren we een passende accommodatie.  

Samburu National Reserve is een park in het Samburu gebied in de Rift Valley provincie van Kenia. In het park leeft de Samburu stam, dat bekend staat om hun manier van leven. Ze leven als echte nomaden. Omdat het park vrij afgelegen ligt en vanwege het feit dat het jarenlang niet toegankelijk was, heerst er een natuurlijke, serene rust. Naast vele verschillende wilde dieren komen er ook vele vogelsoorten voor. 

Samburu ligt op zo’n 350 km van Nairobi en beslaat een oppervlakte van ongeveer 105 km2. In het zuidelijke gedeelte van het park kom je gegarandeerd de meeste Keniaanse dieren tegen. Zo kan je cheeta’s, leeuwen, luipaard, impala’s, buffels, nijlpaarden, zebra’s, giraffen en verschillende soorten antilope tegen komen. Tijdens het droge seizoen verzamelen de dieren zich rond de Usaso Nyiro rivier, aangezien dit de belangrijkste waterbron is tijdens deze periode. Vanwege de droogte zijn er soms olifanten te zijn nabij de rivier. Ook komen er nijlkrokodillen voor in de rivier. Samburu National Reserve is daarnaast een paradijs voor vogelliefhebbers, omdat er al meer dan 350 soorten zijn geregistreerd.

Bezoek ook een van de lokale Samburu dorpjes, waar je de kans hebt om de Samburu mensen te ontmoeten. Je treft ze in hun traditionele leefomgeving en ervaar hun cultuur. Je hebt hier ook de mogelijkheid om traditionele Samburu souvenirs of kunst te kopen, waarmee je de lokale economie steunt.

Beste reistijd voor Samburu National Reserve

December tot maart en juli tot oktober zijn de twee periodes die het beste zijn voor een bezoek aan het Samburu National Reserve, dit is de beste tijd wanneer de meeste dieren te zien zijn.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!