One moment

Book your tour today: 085-4018272

Tsavo East National Park, Kenia

African Travels kan een bezoek aan Tsavo East National Park voor je samenstellen tijdens een privé safari naar Kenia. Afhankelijk van de groepssamenstelling en het budget adviseren we een passende accommodatie.  

In het zuidoosten van Kenia liggen Tsavo East en Tsavo West National Park. De parken worden gescheiden door de Mombasa/Nairobi weg. Samen vormen de parken één van ’s werelds grootste wildparken, aangezien het een oppervlakte van zo’n 22.000km2 beslaat. 

Net als in Tsavo West is het ook in Tsavo East toegestaan om een night game drive te doen. Soms kan het tijdje duren, voordat je iets tegenkomt, maar het is wachten meer dan waard. De beloning mag er dan zijn als je bijvoorbeeld een luipaard tegen komt. Het park is ideaal als je in Mombasa verblijft een korte safari wil doen. 

Tsavo East is in tegenstelling tot West een stuk vlakker met grote, droge vlaktes. Vanwege de Galana rivier blijft het park erg aantrekkelijk voor de wilde dieren. De beroemde Big Five komt voor in park. Andere dieren die je tegen kan komen zijn onder andere giraffen, zebra’s, antilope en verschillende aap-soorten. Ook komen er vele vogelsoorten voor, aangezien er meer dan 500 zijn geregistreerd. 

Beste reistijd Tsavo East

De beste reistijd voor Tsavo East &West National Parks is gedurende januari en februari zowel als tussen juni en september. De periode van maart tot mei is minder geschikt omdat het dan vaak en veel kan regenen.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!