One moment

Book your tour today: 085-4018272

Tsavo West National Park, Kenia

Tsavo West National Park nemen we vaak in het reisschema op voor mensen die in Kenia een wandelsafari willen maken. African Travels kan een bezoek aan Tsavo West National Park voor je samenstellen tijdens een privé safari naar Kenia. Afhankelijk van de groepssamenstelling en het budget adviseren we een passende accommodatie.  

In het zuidoosten van Kenia liggen Tsavo East en Tsavo West National Park. De parken worden gescheiden door de Mombasa/Nairobi weg. Samen vormen de parken één van ’s werelds grootste wildparken, aangezien het een oppervlakte van zo’n 22.000 km2 beslaat. 

Tsavo West wordt gekenmerkt door een grote variatie aan natuur. Van moerassen tot aan grote rotspartijen, het is er erg veelzijdig. Wildlife is er wel lastig te spotten, omdat er veel dichte struikgewassen zijn. Het park is het enige park in Kenia waar night game drives zijn toegestaan. Bovendien is het voor de chauffeurs toegestaan om off-road te rijden, om zodoende een dier van dichtbij te kunnen bekijken. 

In het park kom je een hele grote variatie aan wilde dieren tegen. Zo zijn er meer dan 600 vogelsoorten geregistreerd. Ook komen er dieren als krokodillen, luipaarden, cheeta’s, buffels, neushoorns, giraffen, zebra’s, leeuwen, antilope en wrattenzwijnen in het park voor.
Een andere attractie in het park is de Ngulia neushoorn opvang. Het wordt ondersteunt door het Rhino ARK programma, dat de met uitsterven bedreigde diersoort beschermt. De opvang is gelegen bij de basis van de Ngulia Hills.  

Beste reistijd voor Tsavo West

De beste reistijd voor Tsavo East &West National Park is gedurende januari en februari zowel als tussen juni en september. De periode van maart tot mei is minder geschikt omdat het dan vaak en veel kan regenen.

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!