One moment

Book your tour today: 085-4018272

Lake Malawi

Ontdek Malawi met African Travels tijdens een internationale groepsreis of een maatwerkreis.

Malawi wordt gedomineerd door het gigantische Lake Malawi, een onderdeel van The Great Rift Valley. Dit is het op twee na grootste meer van Afrika en het beslaat ongeveer een vijfde van het hele land.
Het meer werd ontdekt door de befaamde Schotse ontdekkingsreiziger en missionaris David Livingstone en stond oorspronkelijk bekend als het Nyasameer, Nyassameer of het Niassameer.
Het meer wordt ook wel eens het kalender meer genoemd, omdat het 365 miles (588 km) lang en op sommige delen 52 miles (84 km) breed is. Het meer is de thuisbasis van meer dan 500 verschillende vissoorten. Dat zijn er meer dan in heel Europa en Noord-Amerika samen! Mede doordat het water erg helder is en er meerdere stranden langs het meer gelegen zijn, is het meer uitermate geschikt om te duiken, snorkelen of om lekker te relaxen na een lange dag reizen. Houdt er wel rekening mee dat de Bilharzia (ook wel bekend als Schistosomiasis) parasiet in het water kan voorkomen. Laat je dan ook goed inlichten door je gids of je kunt zwemmen of niet.

De beste reistijd voor Lake Malawi

Het regenseizoen in Malawi is van november tot april. Tijdens de wintermaanden – mei tot oktober- is het veel droger en wat aangenamer om te reizen. In de winter kan het vrij koud zijn op het hoger gelegen Nyika Plateau, maar aan Lake Malawi zelf zijn de dagen heerlijk warm en zonnig, perfect strandweer!

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!