One moment

Book your tour today: 085-4018272

Majete Wildlife Reserve, Malawi

Ontdek Malawi met African Travels tijdens een internationale groepsreis of een maatwerkreis.

Dichtbij de stad Blantyre in het zuiden van Malawi, ligt Majate Wildlife Reserve. Majate beslaat een gebied van 70.000 hectare en is onderdeel van The Great Rift Valley.
Het reservaat wordt gekenmerkt door verschillende natuurfenomenen; Zo zal je onder andere grote bergketens zien, maar ook riviertjes sieren het landschap. Het reservaat heeft jarenlang te maken gehad met stroperij. Nu die strijd eindelijk gewonnen is, is het park zich duurzaam aan het ontwikkelen. Nu ook de beroemde Big Five weer in het reservaat te vinden is, is het reservaat op de goede weg terug. Sterker nog, Majate is het enige Big Five park van Malawi! Een bezoek dus meer dan waard. 

De beste reistijd voor Majete Wildlife Reserve

De beste reistijd voor Majete is tussen mei en augustus. Dit zijn de over het algemeen koelere herfst- en wintermaanden. De temperatuur kan daarentegen alsnog hoog oplopen. De gemiddelde temperatuur tijdens deze maanden is 24 graden. ’s Nachts kan de temperatuur zakken tot aan het vriespunt. Dit is voornamelijk van toepassing op het noorden van het land. De zomers verlopen over het algemeen vrij nat. Tijdens deze periode, die loopt van november t/m maart, kunnen er enkele flinke tropische buien vallen en zijn er relatief weinig echte zonnige dagen. Er valt dan gemiddeld meer dan 200mm regen per maand. De meeste wilde dieren, zoals nijlpaarden, spot je voornamelijk aan het einde van de droge periode, rond september en oktober, aangezien de dieren op zoek gaan naar water. 

Hoe ziet jouw ideale reis er uit?

Wil je meer activiteiten in het programma, een markt of met lokale trein reizen? We nemen het op in het reisprogramma! Ook onze gidsen, reisleiders en lodgemanagers kennen de leuke plekjes tijdens je reis, een bijzonder project dat de moeite is spontaan te bezoeken. 
Liever een klassieke safari? Deze bieden we ook aan, ze zijn nog altijd het populairst.

Wees niet bang dat we je in een lodge laten overnachten met busladingen toeristen voor het buffet. Maar uiterst afgelegen, bijzondere kleinschalige (eco) lodges zijn natuurlijk wel iets prijziger. In onze standaard reizen kiezen we daarom voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, niet te massaal, rustieke en fijne accommodaties op een prachtige locatie.

Of je tijdens een game drive achter de massa aan wilt rijden (als er een leeuw gespot wordt kom je dat al gauw via een radio te weten) of lekker de rust wilt opzoeken, heb je zelf in de hand. Overleg continue met je gids!

Neem voor vragen en persoonlijk advies contact met ons op!